Greenity 62

C O L UMN

Bollenbeurs

Leo van Leeuwen - directeur l.v.leeuwen@cnb.nl

In de relationele sfeer hoor je wel eens  ze kunnen niet met en niet zonder el- kaar’. Ik moest opeens aan de wereld van bloembollen denken, die immers bol van relaties staat. Veredelaars, kwe- kers, broeiers, handelaren en exporteurs, die als individuele en onaf hankelijke marktpartijen, jaar in jaar uit met el- kaar zakendoen. Het staat ook bol van verschillende belangen en die komen bij de belangrijke thema’s altijd bovendrij- ven. Die verschillen moeten we blijven respecteren, ik ben van mening dat daar juist ook de kracht van het bloembollen- vak in verpakt is. Ik merk echter bij deze marktpartijen ook de sterke behoefte om meer en intensiever met elkaar samen te werken, maar wel zonder te veel in te boeten op de onafhankelijkheid en het eigen ondernemerschap. In vele van mijn columns kan ik het niet laten op te merken dat het best wat col- lectiever mag. Makkelijk gezegd als je aan het typen bent. Nu kan ik, net als u waarschijnlijk, ook niet toveren om dit morgen te veranderen. Echt veranderen is en blijft mensenwerk en vergt naast noodzaak, kennis van zaken en een lange adem, vooral ook andere vaardigheden dan het ambacht waarvoor je in begin- sel het bloembollenvak in bent gestapt. Maar ook die zijn aan te leren en te ont- wikkelen. En zo kom ik op de CNB Bol- lenbeurs. Een beurs voor de jonge onder- nemende bolleboos in het bollenvak, die ambities heeft om zich in de toekomst in te zetten voor het collectief en die daar- toe wil investeren in zichzelf. Herken je jezelf in die ambities, dan zie ik je bol- lenbeursplan graag tegemoet.

Topdagen op de Lentetuin Standhouder van het jaar 2020! Een mooie prijs die we gewonnen hebben met onze stand op de Lentetuin. Het thema zon, zee, strand op de Lentetuin Breezand was volledig doorgevoerd in ons standontwerp. Onze klanten verlieten de stand met een CNB-strandhanddoek en -beachbal. Na een drukbezochte prijsuitreiking, receptie en buffet is het vijf dagen topsport geweest in Breezand. Ook in onze stand was het een drukte en gezelligheid van belang. Op naar volgend jaar!

Agenda

Zaterdag 21 maart Opening CNB Hyacinten showtuin (De Tulperij) Donderdag 9 april Voetbalwedstrijd CNB – inkopers Vrijdag 17 april CNB Floratuin relatiedag

13 maart 2020

13 maart 2020

13 maart 202013 maart 2020

Made with FlippingBook Ebook Creator