Referat af Byrådets møde d. 10.11.2008

Åbent referat for Byrådet

Mødedato 10.11.2008

Tid 18:30

Sted Byrådssalen, Teatergade 8

Medlemmer Birgit Lund Terp (A) Carsten Bering (C) Carsten Rasmussen (A) Daniel Tarby Lillerøi (A) Dorthe Lynderup (V) Dusan Jovanovic (A) Elmer Jacobsen (V) Hans R. Hansen (V) Henning Jensen (A) John Lauritzen (A) Johnny E. Sørvin (A) Karsten Nonbo (V) Kirsten Andersen (A) Kirsten Devantier (V)

Kurt Petersen (C) Kurt Sørensen (A) Lars Hoppe Søe (B) Lene Koustrup Madsen (A) Linda Frederiksen (A) Lindy Nymark Christensen (A)

Lisbet Skov (A) Michael Rex (O) Niels Erik Sørensen (A) Otto V. Poulsen (V) Peder Bo Larsen (V)

Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved

Per Andersen (A) Per Sørensen (A) Søren Dysted (A) Søren Revsbæk (V)

Telefon 5588 5588

naestved@naestved.dk www.naestved.dk

Torben Nielsen (F) Troels Larsen (V)

Fraværende Johnny Sørvin Torben Nielsen Kirsten Devantier

Gæster

Byrådet 10.11.2008

2

Indholdsfortegnelse:

Punkter på åben dagsorden: 289. Forslag til kommuneplan 2009-21 .......................................... 688

290. Forslag til kommuneplan 2009-21 for Næstved kommune -

Rammer for lokalplanlægningen..................................................... 692

291. Godkendelse af lokalplanforslag for Realskolevej 5, Glumsø .. 695

292. Benyttelse af Herlufmagle bibliotek til foreningsaktivitet ....... 697

293. Indstilling af medlem til det Lokale Beskæftigelsesråd fra Dansk

Arbejdsgiverforening...................................................................... 699

294. Dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste ................................... 700

295. Byrådets møder i 2009 ........................................................... 702

Punkter på lukket dagsorden: 296. Salg af erhvervsejendom - Skallegårdsvej 2, Næstved

297. Mageskifter - FASAN genbrugsstation på Ydernæs

298. Gensalg af Jernbuen 4 - Øverup Erhverv

Byrådet 10.11.2008

687

289. Forslag til kommuneplan 2009-21

Sagsbeh.: Tine Smidt Jeppesen

Sagsnr.: 2008-47556

Sagsfremstilling Forslaget til Kommuneplan 2009-21 for Næstved Kommune er opdelt i en hovedstrukturdel og en rammedel.

Hovedstrukturdelen, der indeholder de overordnede mål for arealanvendelsen på alle de emner, der skal indgå i Kommuneplanen, blev 1. behandlet i Økonomiudvalget den 15. september 2008, hvor udvalget besluttede at udsende hovedstrukturdelen til høring i alle fagudvalg sammen med et notat med bemærkninger, som ønskes nærmere undersøgt med henblik på en eventuel indarbejdelse i forslaget til hovedstruktur.

Fagudvalgenes bemærkninger til Økonomiudvalgets notat og hovedstrukturdelen og udvalgenes tilhørende beslutninger er samlet i et notat.

Endvidere foreligger der nu dels en detailhandelsredegørelse, som er udarbejdet af Kuben, dels en miljøvurderingsrapport, udarbejdet af Cowi. De to rapporter er udarbejdet i overensstemmelse med retningslinjerne herfor i planloven og lov om miljøvurdering af planer og programmer og skal følge kommuneplanforslaget når dette udsendes i offentlig høring. Ved den endelige vedtagelse af Kommuneplan 2009-21 for Næstved Kommune afløser den det nuværende plangrundlag for Næstved Kommune, som består af de 5 kommuneplaner for sammenlægningskommunerne samt de 2 regionplaner for Storstrøms og Vestsjællands Amter, idet regionplanernes retningslinjer for vand dog først kan aflyses ved statens vedtagelse af vandplaner, forventeligt i 2009. Hovedstrukturdelen er baseret på planstrategien for Næstved Kommune samt på de overordnede beslutninger om planlægningens indhold, som indgik i statusredegørelsen. Forslaget bygger endvidere på beslutning om forslag til centerstruktur, som er vedtaget på møde i Byrådet den 25. februar 2008. Der har i foråret været gennemført en indkaldelse af forslag til arealudlæg i kommuneplanen. Forslagene til arealudlæg er medtaget i kommuneplanen i det omfang det har været foreneligt med den valgte centerstruktur og arealudpegningerne i det åbne land. Der er udarbejdet et særskilt notat med redegørelse herfor. Forslaget består dels i en sammenskrivning og harmonisering af den eksisterende planlægning i de 5 kommuneplaner og 2 regionplaner og dels i en nyplanlægning, specielt for så vidt angår temaerne centerstruktur, nye arealudlæg, detailhandel, lystbådehavn (i Karrebæksminde), lavbundsarealer og kulturmiljøer. Der er udarbejdet er særskilt dokument med beskrivelse af de udpegede kulturmiljøer. Sideløbende med offentliggørelsen af kommuneplanforslaget vil forslag til Grøn Plan blive offentliggjort. Forslaget vil yderligere uddybe sammenhængene i arealudpegningerne på natur- og friluftsområdet.

Lovgrundlag Lov om Planlægning

Byrådet 10.11.2008

688

Lov om Miljøvurdering af planer og programmer

Bæredygtighed (Agenda 21) Byrådet har foretaget nogle udvalgte større ændringer i forbindelse med den første kommuneplan for den nye fælles kommune. Det er disse (seks) større ændringer, som kommunen har besluttet skal miljøvurderes efter Lov nr. 316 om miljøvurdering af Planer og Programmer af 5. maj 2004.

Kommuneplanændringerne, som denne miljøvurdering omfatter, er følgende:

Ny centerstruktur

1.

2. Udvidelse af ramme til detailhandel indenfor eksisterende bymidter 3. Nye arealudlæg til bolig og erhverv 4. Udvidelse af Karrebæksminde lystbådehavn 5. Udpegning af kulturmiljøer 6. Udpegning af lavbundsarealer og potentielle vådområder.

Selve miljøvurderingen går specifikt ind og kigger på de væsentlige miljøpåvirkninger. Der vurderes direkte og kumulative og langsigtede effekter, som forslagene vil have som helhed i kommunen. Hvor der er fundet væsentlige negative miljøpåvirkninger, er der opstillet forslag til afbødende foranstaltninger og/eller foreslået overvågning. I miljøvurderingsrapporten er alle afbødende foranstaltninger samt overvågning indført som anbefalinger. For at miljøvurderingen skal have en betydning for miljøet, skal de foreslåede tiltag efterfølgende indarbejdes i relevante planer.

Overordnet set har Næstved Kommuneplan et miljøvenligt præg. Dette afspejles i miljørapporten.

Politisk behandling Økonomiudvalget Byrådet

Sagens bilag Notat med fagudvalgenes bemærkninger og beslutninger m.v. Detailhandelsredegørelse Revideret detailhandelsafsnit Miljøvurderingsrapport

Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller: 1. At Økonomiudvalget træffer beslutning om, hvilke ændringer der skal indarbejdes i kommuneplanforslagets hovedstrukturdel, jf. notatets nummerering. 2. At Forslag til kommuneplan 2009-21 for Næstved kommune – hovedstruktur, herefter fremlægges til offentlig høring i 8 uger. 3. At miljøvurderingsrapporten tages til orientering. 4. At detailhandelsredegørelsen tages til orientering.

Beslutning Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 03.11.2008 Udvalget anbefaler følgende i forhold til udvalgenes bemærkninger:

Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv:

Byrådet 10.11.2008

689

Generelt: Der er udlagt nye erhvervsarealer spredt for at underbygge centerstrukturen. Og ingen nye i Næstved by. De nye veje er med for at underbygge infrastrukturen 3. Medtages i det videre erhvervspolitiske arbejde (og næste kommuneplanstrategi) 4. Ikke kommuneplanrelevant. Overordnet politisk spørgsmål 5. Medtages i det videre udviklingsstrategiske arbejde (og næste kommuneplanstrategi). Der laves note om Femern Bælt i kommuneplanen Udvalget for Omsorg, Handicap og Psykiatri 1. Ikke kommuneplanrelevant, men henvises til Udvalget for Teknik og Miljø. 2. Ikke kommuneplanrelevant, men henvises til Udvalget for Teknik oh Miljø 3. Indarbejdes

Udvalget for Sundhed 1.3. Indarbejdes 1.6. Indarbejdes , som overordnet bemærkning 1.7. Indarbejdes 2.1.1. Indgår i Grøn Plan 2.1.3. Indarbejdes! 4.2.3. Indgår i rammerne for lokalplanlægning

Udvalget for Børn og Familie 1. Indarbejdes.

Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner 1.1. Indarbejdes i omformuleret stand. 1.2. Indarbejdes 2.1. Anbefales medtaget, dog udtages det administrative forslag til nyt boligareal mellem Gelsted og Herlufmagle. 2.2. Anbefales for det areal, der ligger uden for skovbyggelinjen. 2.3. Anbefales medtaget, men allerede udlagt kommunalt ejet erhvervsareal mellem de to byer fastholdes. 2.4. Kan indarbejdes

Havnebestyrelsen 1. Arealet udtages.

2. Indarbejdes 3. Indarbejdes

Udvalget for Kultur og Fritid 1. Indarbejdes 2. Indarbejdes 3. Indarbejdes 4. Indarbejdes 5. Indarbejdes 6. Indarbejdes

Udvalget for Borgerservice og Lokaldemokrati 1. Indarbejdes

Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Bemærkninger ifølge notat. side 20. Arealet mod nord foreslås medtaget i forslaget side 29. Kommunalt ejet areal øst for hovedvejen medtages

Byrådet 10.11.2008

690

side 37. Se revideret detailhandelsafsnit. Er indarbejdet her side 51. Præcisering om erhvervshavnen indarbejdes side 119. Afsnit om "Kommuneplanen og klima" er indarbejdet i den tilrettede udgave af indledningen til hovedstrukturen Kulturmiljøerne: Næstved Museum anbefaler, at stillingtagen til evt. udpegning af Næstved Kaserne afventer områdets omdannelse. Nye arealudlæg side 11: Arealet indarbejdes i forslaget, for den del af arealet, der ligger uden for skovbyggelinje (borgerønske nr. 10) Nye arealudlæg side 22: Se supplerende notat. Arealet medtages ikke. Nye arealudlæg i øvrigt: Se supplerende notat (opsamling på gamle private ønsker). De 4 arealer medtages ikke. Landsbyafgrænsningen i Brandelev ændres ikke. Beslutning Byrådet, 10.11.2008 Johnny Sørvin, Torben Nielsen og Kirsten Devantier var fraværende. Godkendt. Endvidere godkendtes pkt. 2, 3 og 4 i Teknik- og Miljøforvaltningens indstilling.

Bilag 1.1.6 Detailhandel detailhandelsredegørelse Miljøvurdering af Næstved Kommuneplan_uden bilag notat fagudvalgsbehandling Tilbage til toppen

Byrådet 10.11.2008

691

290. Forslag til kommuneplan 2009-21 for Næstved kommune - Rammer for lokalplanlægningen

Sagsbeh.: Tine Smidt Jeppesen

Sagsnr.: 2008-47556

Sagsfremstilling Forslaget til kommuneplan 2009 er opdelt i en hovedstrukturdel og en rammedel.

Hovedstrukturdelen, der indeholder de overordnede mål for arealanvendelsen på alle de emner, der skal indgå i kommuneplanen, blev efter tidsplanen behandlet af Økonomiudvalget den 15. september 2008 og udsendtes herefter til høring i alle fagudvalg forinden endelig behandling i Økonomiudvalg og Byråd.

Rammedelen indeholder de mere detaljerede rammer for den efterfølgende lokalplanlægning.

Teknik og miljøforvaltningen arbejder med at få harmoniseret rammerne for lokalplanlægning fra de 5 gamle kommuneplaner til et ensartet produkt, der tager afsæt i en standard kaldet planDK2. Lokalplanrammerne består af en indledende del med generelle rammer for lokalplanlægningen af samtlige enkeltområder i kommunen. Det vil sige de forhold, der skal være gældende for planlægning af alle områder samt for planlægningen af de forskellige typer af områder: Boligområder, erhvervsområder, rekreative områder, m.v. Endvidere er der rammer for planlægningen af eksempelvis arealer, der grænser mod landzone, støjbelastede arealer, naturarealer m.v. De generelle rammer suppleres med specifikke rammer for hvert enkelt boligområde, erhvervsområde m.v. De specifikke rammer definerer bebyggelsesprocent, højde og øvrige særlige forhold for det enkelte rammeområde. Eksempelvis om der er kulturmiljøinteresser, bevaringsværdig bebyggelse, kystnærbyzone, særlige friarealhensyn. Der arbejdes som udgangspunkt med at videreføre de specifikke rammer for det enkelte rammeområde, der fremgår af de 5 gældende kommuneplaner. Der foretages mindre justeringer, der kan begrundes med ændringer af de faktiske forhold og kendte ønsker om byggemuligheder, som det anbefales at imødekomme. Liste over disse ændringer vil blive præsenteret til Udvalgets møde den 21. oktober 2008 og vil efterfølgende blive forelagt Økonomiudvalg og Byråd. Generelt tilpasses rammerne for lokalplanlægning de nye bestemmelser om bebyggelsesprocent i det nye bygningsreglement08, der trådte endeligt i kraft den 1. august 2008. Den nye byggelov øger generelt bebyggelsesprocenten i bolig-, erhvervs- og sommerhusområder. Rammerne for lokalplanlægning er endnu ikke layoutet, hvilket vil ske inden materialet offentliggøres. Der vil i denne forbindelse blive foretaget nødvendige sproglige og tekniske justeringer af materialet.

Lovgrundlag Planloven

Byrådet 10.11.2008

692

Byggeloven

Bæredygtighed (Agenda 21) Der er med de seneste planlovsændringer blevet bedre muligheder for at indarbejde miljøkrav i lokalplaner.

Handicapforhold (tilgængelighed) Tilgængelighedskrav indgår i byggeloven.

Sundhedsmæssige konsekvenser Generelt er det planlovens mål at sikre en sund byplanlægning, hvor man gennem interesseafvejning sikrer befolkningen mod miljøbelastninger. Der er mulighed for at stille krav om etablering af stier og fællesareal i forbindelse med planlægning for større bebyggelser. Miljøkrav til bebyggelser vil også kunne understøtte et sundt liv. Supplerende bemærkninger Råudkast til generelle rammer for lokalplanlægningen blev behandlet af Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner den 2. september 2008.

Politisk behandling Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner Økonomiudvalget Byrådet

Sagens bilag Næstved Kommuneplan 2009-21 – Rammer for lokalplanlægningen Notat fra Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner.

Indstilling Teknik og miljøforvaltningen indstiller til Udvalget for Ejendomme og Lokalplanlægnings behandling den 2. september 2008: 1. Udkast til rammer for lokalplanlægning og notat om ændringer i byggeloven drøftes. 2. På baggrund af udvalgets drøftelse færdiggøres rammedelen, som genfremsættes for udvalget forinden forelæggelse for Økonomiudvalg og Byråd.

Beslutning Udvalg for Ejendomme og Lokalplaner, 02.09.2008 Godkendt. Forvaltningen indarbejder tilretninger.

Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at forslag til kommuneplan 2009-21 – Rammer for lokalplanlægningen godkendes til offentlig fremlæggelse i 8 uger sammen med kommuneplanens hovedstruktur. Beslutning Udvalg for Ejendomme og Lokalplaner, 21.10.2008 Anbefales. Udvalgets supplerende anbefalinger og bemærkninger fremsendes i særskilt notat.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 03.11.2008 Anbefales.

Byrådet 10.11.2008

693

Beslutning Byrådet, 10.11.2008 Johnny Sørvin, Torben Nielsen og Kirsten Devantier var fraværende. Godkendt.

Bilag Notat fra uel rammer for lokalplanlægningen til ØPU/BY Tilbage til toppen

Byrådet 10.11.2008

694

291. Godkendelse af lokalplanforslag for Realskolevej 5, Glumsø

Sagsbeh.: Jens Trædmark Jensen

Sagsnr.: 2008-22170

Sagsfremstilling Lokalplanforslag 001-4.1.BE.1 for et område til blandet bolig og erhverv i Glumsø er foranlediget af salget af Suså Rådhus. Rådhuset var i efteråret 2007 i offentligt udbud og blev solgt til en privat bygherre. På grund af rådhusfunktionen har området ifølge den nugældende lokalplan kun måtte anvendes til offentlige formål. For at give mulighed for en anden anvendelse af grunden, er det derfor nødvendigt med en ny lokalplan, som tillader, at området kan benyttes til private formål. Lokalplanområdet omfatter et mindre område på ca. 4.500 m 2 , hvor der i dag ligger det tidligere rådhus med tilhørende skure og P-arealer. Lokalplanforslaget åbner mulighed for at anvende eksisterende og nye bygninger til boligformål med mulighed for liberale erhverv. Der er fastsat mulighed for en bebyggelsesgrad på op til 40 %, der kan udformes som åben-lav og tæt-lav bebyggelse. Lokalplanforslaget har desuden bestemmelser, der fastlægger retningslinjer for parkering og vejadgang, samt sikrer en offentlig sti langs Realskolevej.

Ved vedtagelse af lokalplanen aflyses en del af lokalplan G.11.1

Lokalplanforslaget er ikke opsat i layout til sagsbehandlingen. Forslaget vil efterfølgende blive sat op, så det fremstår i layout til offentliggørelsen.

Lovgrundlag Lov om planlægning, kapitel 5. Lov om miljøvurdering af planer og programmer.

Bæredygtighed (Agenda 21) Planen er screenet i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Det er vurderet, at lokalplanen ikke vil få væsentlig indvirkning på miljøet. Bemærkninger til screeningen kan læses i lokalplanredegørelsen i afsnittet Miljøvurdering. Der er ligeledes foretaget en screening af effekter på bæredygtighed og sundhed. Planens effekt på bæredygtighed og sundhed er overvejende neutral, som er vurderet ud fra at:

Planen kan have en lille positiv effekt, såfremt boligmassen fornyes.

Planen kan have en lille negativ miljømæssig effekt, idet der ikke stilles særlige krav til energiforbrug og fornybare materialer i forbindelse med ny bebyggelse.

Supplerende bemærkninger Salget af Suså Rådhus blev godkendt af Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning den 5.11.2007, hvoraf lokalplanen er foranlediget.

Byrådet 10.11.2008

695

Politisk behandling Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner den 21.10.2008. Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning den 4.11.2008. Byrådet den 10.11.2008

Sagens bilag Bilag A Lokalplanforslag

Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at lokalplanforslag 001-4.1.BE.1 godkendes til offentlig høring i 8 uger. Udvalget bedes tage stilling til evt. afholdelse af borgermøde i offentlighedsfasen.

Beslutning Udvalg for Ejendomme og Lokalplaner, 21.10.2008 Anbefales. Forvaltningen fremkommer med forslag til dato for borgermøde.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 03.11.2008 Anbefales.

Beslutning Byrådet, 10.11.2008 Johnny Sørvin, Torben Nielsen og Kirsten Devantier var fraværende. Godkendt.

Bilag kortbilag Lokalplan 001-4.1.BE.1.doc Tilbage til toppen

Byrådet 10.11.2008

696

292. Benyttelse af Herlufmagle bibliotek til foreningsaktivitet

Sagsbeh.: Ole Hansen

Sagsnr.: 2008-45731

Sagsfremstilling Herlufmagle Biblioteks lokaler beliggende Helgesvej 36 i Herlufmagle er i forbindelse med den nye biblioteksstruktur i Næstved blevet ledige.

Næstved Billardklub ønsker at benytte de nævnte kommunale lokaler til sine aktiviteter.

Næstved Billardklub udøver i dag sine aktiviteter i lejede lokaler beliggende Ringstedgade 103 i Næstved. Lejemålet indgår i Næstved Kommunes lokaletilskud vedrørende år 2007 til Næstved Billardklub med 113.653 kr. De ændrede regler for lokaletilskud, gældende fra år 2008 til fuldt fradrag for medlemmer over 25 år, vil reducere lokaletilskuddet til 64.680 kr.

Næstved Billardklub havde pr. 31.12 2007 i alt 33 medlemmer under 25 år og 50 medlemmer over 25 år.

Kultur- og Fritidsafdelingen har afholdt møde med Næstved Billardklub, hvor såvel de sportslige som økonomiske ambitioner for klubben blev drøftet.

Det er, med baggrund i de førte drøftelser, Kultur- og Fritidsafdelingens opfattelse at fastholdelse af billardsport på divisionsplan i Næstved, vil kræve et andet og mindre omkostningsfyldt lejemål end det nuværende i Ringstedgade 103.

Udvalg for Kultur og Fritid træffer beslutning om at stille lokalerne til rådighed for Næstved billardklub.

Den afledte økonomi til driften af Herlufmagle Bibliotek omplaceres fra konto for lokaletilskud, og det er forvaltningens skøn, at udgifterne til lejemålet i Herlufmagle kan afholdes indenfor den afsatte ramme. I henhold til gældende gebyrregler vil billardklubben skulle betale 70 kr. pr. m 2 for benyttelse af lokalerne svarende til ca. 15.000 kr. pr. år. Økonomi Kan holdes inden for rammen ved, at der flyttes 80.000 kr. fra rammen ”Lokaletilskud til Folkeoplysende foreninger” til drift af det tidligere Herlufmagle Bibliotek. Økonomiafdelingen bekræfter, at den skitserede løsning kan holdes inden for den totale ramme for Kultur og Fritid. Supplerende Bygningen blev stillet frit i forbindelse med organisering af NæstvedBibliotekerne. Hvis den ikke anvendes til andet formål, vil den blive sat til salg.

Bilag Salgsvurdering (ikke offentligt).

Byrådet 10.11.2008

697

Politisk behandling Udvalg for Kultur og Fritid Udvalg for Økonomi, Personale og Overordnet Planlægning Byrådet

Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Udvalg for Kultur og Fritid beslutter at:  Tildele Næstved Billardklub de nævnte lokaler.  Afledte omkostninger vedrørende Næstved Billard klubs etablering i Herlufmagle afholdes af klubben.  Der indgås en skriftlig aftale mellem Næstved Kommune og Næstved Billardklub om regler for benyttelse af lokalerne, herunder parternes mulighed for at opsige aftalen.  Der budgetomplaceres 80.000 kr. fra rammen ”Lokaletilsku d til folkeoplysende foreninger” til drift af Herlufmagle Bibliotek.

Beslutning Udvalg for Kultur og Fritid, 01.09.2008 Peder Bo Larsen var fraværende. Carsten Bering var fraværende ved sagens behandling. Godkendt.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 15.09.2008 Torben Nielsen og Søren Dysted var fraværende. Udsat.

Sagsfremstilling Der foreligger en salgsvurdering, se bilag.

Beslutning Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 03.11.2008 Oversendes til Byrådets afgørelse. Beslutning Byrådet, 10.11.2008 Johnny Sørvin, Torben Nielsen og Kirsten Devantier var fraværende. Udvalget for Kultur og Fritids indstilling godkendt.

Bilag Salgsvurdering

Tilbage til toppen

Byrådet 10.11.2008

698

293. Indstilling af medlem til det Lokale Beskæftigelsesråd fra Dansk Arbejdsgiverforening

Sagsbeh.: Helle Waage-Jensen

Sagsnr.: 2008-28379

Sagsfremstilling Siden 1. maj 2006 har der eksisteret et lokalt Beskæftigelsesråd i Næstved. Ifølge lovgivningen er det Byrådet, der udpeger og nedsætter rådet efter indstilling fra organisationerne. Job- Omsorgs- og Sundhedsforvaltningen har modtaget henvendelse fra Dansk Arbejdsgiverforening om, Tom Schougaard fritages for hvervet som medlem i Det Lokale Beskæftigelsesråd og i stedet indstilles Joachim Larsen, Director HR & Communication, Novenco A/S, Næstved.

Lovgrundlag Lov om ansvar for styring af den aktive beskæftigelsesindsats.

Politisk behandling Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv den 28. oktober 2008. Byrådet den 10.november 2008.

Indstilling Job- Omsorgs- og Sundhedsforvaltningen indstiller, at Joachim Larsen udpeges om nyt medlem af Dansk Arbejdsgiverforening.

Beslutning Udvalg for Arbejdsmarked og Erhverv, 28.10.2008 Hans R. Hansen var fraværende. Anbefales.

Beslutning Byrådet, 10.11.2008 Johnny Sørvin, Torben Nielsen og Kirsten Devantier var fraværende. Godkendt.

Tilbage til toppen

Byrådet 10.11.2008

699

294. Dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste

Sagsbeh.: Bertel V. Hansen

Sagsnr.: 2007-59928

Sagsfremstilling Til byrådets medlemmer ydes et fast vederlag, som dækker a) deltagelse i møder i byrådets og dets udvalg og underudvalg,

b) deltagelse i møder i forbindelse med varetagelse af kommunale hverv, der udføres efter valg af byrådet, medmindre der på andet grundlag er fastsat bestemmelse om særskilt vederlæggelse, c) deltagelse i kurser mv., d) deltagelse i seminarer, e) revisionens forelæggelse af beretninger, f) varetagelse af andre nærmere angivne kommunale hverv efter anmodning fra byrådet eller dettes udvalg og g) udførelse af andre aktiviteter i forbindelse med de under a) – f) nævnte møder m.v. Et medlem kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. I så fald reduceres vederlaget med 20.000 kr. årligt. Valget foretages for et regnskabsår ad gangen. Erstatning ydes for deltagelse i de møder, der er nævnt under litra a) – e).

Herudover kan byrådet beslutte at yde erstatning til et medlem for at udføre de aktiviteter, der er nævnt under litra f).

Litra f) dækker andre kommunale hverv end møder i byråd og udvalg, f.eks. forhandling med andre kommunale eller statslige myndigheder, repræsentativt arbejde, studieture, besigtigelser og borger- og orienteringsmøder.

Litra g) adskiller sig fra litra f) derved, at deltagelse i aktiviteten ikke finder sted efter anmodning fra byrådet eller dets udvalg.

Der er i perioden siden 1. januar 2007 udbetalt erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for aktiviteter som nævnt under litra f) i forbindelse med borgermøder og studieture, uden at Byrådet har truffet udtrykkelig beslutning herom. Derfor indstilles det, at Byrådet godkender, at der udbetales erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for aktiviteter omfattet af litra f) med virkning fra 1. januar 2007. Økonomi Da ordningen i realiteten allerede praktiseres, vil den ikke udløse merudgifter. Økonomiafdelingen har ingen bemærkninger, idet udgifterne løbende har været afholdt.

Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse § 16, stk. 1 og 5.

Politisk behandling Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning. Byrådet.

Indstilling Fællessekretariatet indstiller, at der med virkning fra 1. januar 2007 udbetales erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for aktiviteter omfattet af litra f).

Byrådet 10.11.2008

700

Beslutning Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 03.11.2008 Anbefales. Beslutning Byrådet, 10.11.2008 Johnny Sørvin, Torben Nielsen og Kirsten Devantier var fraværende. Godkendt.

Tilbage til toppen

Byrådet 10.11.2008

701

295. Byrådets møder i 2009

Sagsbeh.: Bertel V. Hansen

Sagsnr.: 2008-27353

Sagsfremstilling Byrådet træffer beslutning om, når og hvor ordinære møder skal afholdes, og der indrykkes i begyndelsen af hvert regnskabsår bekendtgørelse herom i den lokale presse efter Byrådets bestemmelse. Det skal bekendtgøres, på hvilke steder i kommunen der vil være fremlagt sagsfortegnelse samt udskrift af beslutningsprotokollen. Der skal også indrykkes bekendtgørelse i den lokale presse forud for hvert byrådsmøde.

I konsekvens af beslutningen om administrative besparelser på grund af ændret mødeaktivitet foreslås, at byrådet afholder et månedligt møde.

Der er udarbejdet et notat om udvalgenes umiddelbare forvaltning, jf. styrelsesvedtægten, og om dagsordenproduktionen.

Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse § 8, stk. 1.

Politisk behandling Byrådet

Sagens bilag Forslag til mødeplan 2009 Notat om udvalgenes umiddelbare forvaltning Notat om dagsordenproduktionen.

Indstilling Fællessekretariatet indstiller, 1. at der afholdes byrådsmøder på mandage, som det fremgår af bilaget, 2. at bekendtgørelse sker ved annoncering på kommunens informationssider i lokalt ugeblad og på www.naestved.dk. 3. at sagsfortegnelse og udskrift af protokol fremlægges på rådhuset, i Rådmandshaven, på bibliotekerne og bekendtgøres på www.naestved.dk. Beslutning Byrådet, 10.11.2008 Johnny Sørvin, Torben Nielsen og Kirsten Devantier var fraværende. Sagen sendes til behandling i Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning.

Bilag Dagsordenproduktionen.doc

Mødeplan 2009 - måned - byråd og udvalg Stående udvalgs umiddelbare forvaltning Tilbage til toppen

Byrådet 10.11.2008

702

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18

Made with FlippingBook - Online magazine maker