Referat af Byrådets møde d. 19.05.2008

Åbent referat for Byrådet

Mødedato 19.05.2008

Tid 18:30

Sted Byrådssalen, Teatergade 8

Medlemmer Birgit Lund Terp (A) Carsten Bering (u.p.) Carsten Rasmussen (A) Daniel Tarby Lillerøi (A) Dorthe Lynderup (V) Dusan Jovanovic (A) Elmer Jacobsen (V) Hans R. Hansen (V) Henning Jensen (A) John Lauritzen (A) Johnny E. Sørvin (A) Karsten Nonbo (V) Kirsten Andersen (A) Kirsten Devantier (V)

Kurt Petersen (C) Kurt Sørensen (A) Lars Hoppe Søe (B) Lene Koustrup Madsen (A) Linda Frederiksen (A) Lindy Nymark Christensen (A)

Lisbet Skov (A) Michael Rex (O) Niels Erik Sørensen (A) Otto V. Poulsen (V) Peder Bo Larsen (V)

Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved

Per Andersen (A) Per Sørensen (A) Søren Dysted (A) Søren Revsbæk (V)

Telefon 5588 5588

naestved@naestved.dk www.naestved.dk

Torben Nielsen (F) Troels Larsen (V)

Fraværende

Gæster

Byrådet 19.05.2008

2

Indholdsfortegnelse:

Punkter på åben dagsorden: 143. Anlægsregnskab for Flytning af Varmestuen samt renovering af

Herlufsholmhjemmet (Kanalgården) .............................................. 341

144. Nye lokaler til Bo- og Naboskab Næstved ............................... 343

145. Magtanvendelse voksne - årsberetning 2007 ......................... 346

146. Frigivelse af anlægsbevilling til opsætning af pavilloner på

Glumsø Skole.................................................................................. 348

147. Fornyet behandling af sag vedr. modeller for tildeling af

specialundervisningsmidler ............................................................ 349

148. Ledelse- og administration på skolerne .................................. 351

149. Harmonisering af teknisk service, rengøring og grønne områder

på skolerne..................................................................................... 355

150. Godkendelse af Skema B for om- og nybygning af 65

ældreboliger ved Solgaven ............................................................. 358

151. Tvetydige vejnavne ................................................................ 361

152. Trafikselskabet Movia, udpegning af suppleant for kommunens

repræsentant i repræsentantskabet ............................................... 364

153. Næstved Havn - Årsrapport 2007 ........................................... 365

154. Taxitilladelser i Næstved Kommune........................................ 367

Punkter på lukket dagsorden: 155. Salg af tilbagekøbsret for Enø Kystvej 55

Byrådet 19.05.2008

340

143. Anlægsregnskab for Flytning af Varmestuen samt renovering af Herlufsholmhjemmet (Kanalgården)

Sagsbeh.: Henning Møller

Sagsnr.: 2007-36421

Sagsfremstilling Der fremlægges anlægsregnskab for flytning af Varmestuen samt renovering af Herlufsholmhjemmet til midlertidig anvendelse til ”Kanalgården” aktiviteter

Økonomi Flytning af Varmestuen Bevilling

404.000,- kr. 833.000,- kr. 429.000,- kr.

Forbrug

Merforbrug

Renovering af Herlufsholmhjemmet (Kanalgården) Bevilling 973.000,- kr. Forbrug 420.000,- kr. Mindre forbrug 553.000,- kr.

Samlet set et mindre forbrug på 124.000 kr.

Merforbrug på flytning af Varmestuen skyldes hovedsagelig udgift til:

- Ændring af den endelige placering af 10 pavilloner fra Kanalgården indebar, at eksisterende 2 beboelsesvogne måtte flyttes til en anden placering på grunden. - Istandsættelse / ombygning af eksisterende pavilloner. For at opfylde krav fra Sundhedsmyndighederne til køkkenfaciliteter samt tilbygning af 2 nye pavilloner - til dækning af funktionens behov for depotplads. Mindre forbrug på Renovering af Herlufsholmhjemmet (Kanalgården) skyldes hovedsagligt, at institutionen selv udførte store dele af den indvendige istandsættelse og ændringer i eksisterende bygningsmasse, ikke blev så omfattende som anslået.

Politisk behandling Udvalg for Omsorg, Handicap & Psykiatri Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Byrådet

Sagens bilag Anlægsregnskaber

Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at anlægsregnskabet godkendes.

Beslutning Udvalg for Omsorg, Handicap og Psykiatri, 23.04.2008 Fraværende: Peder Bo Larsen og Kurt Sørensen

Byrådet 19.05.2008

341

Anbefales.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Godkendt.

Bilag: Anlægsregnskab

Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

342

144. Nye lokaler til Bo- og Naboskab Næstved

Sagsbeh.: Åse Lis Irminger

Sagsnr.: 2008-4945

Sagsfremstilling Bo og Naboskab Næstved har behov for nye lokaler til brug for sin fritidsklub, til personalefaciliteter og til en akutfunktion. Da det ville være ressourcemæssigt hensigtsmæssigt, hvis disse tre funktioner kunne rummes i samme bygning, har der været arbejdet på at finde en relevant bygning. Det foreslås, at bygningen Præstemarken 12, Næstved, der indtil 1.3.2008 har været anvendt til af Børne- og Kulturforvaltningen til børnehave (Smilehullet), overføres til Omsorgs- og Sundhedsudvalgets områder og stilles til rådighed for Bo og Naboskab Næstved til følgende formål: 1. Bo og Naboskabets fritidsklub har pt. lokaler i en pavillon under Den Matrikelløse, der fremtidigt selv ønsker at råde over dette lokale. Klubben, der er borgerstyret, har ca. 50 medlemmer og rummer mange aktiviteter. Da klubben har fokus på fysisk, psykisk og social sundhed, har man - ud over sædvanlige klubaktiviteter som madklub, informationsmøder, debataftener og andre sociale arrangementer - eksempelvis lavet kogebogsprojekt i samarbejde med Sundhedscenteret og Ankerhus og projekt ”Motion for sjov”. Hver anden måned er den kommunale sagsbehandler i klubben og orienterer og svarer på spørgsmål. Klubben har endvidere en væsentlig funktion som akut støtte til borgere, der skal have hjælp til konkrete problemer, der vanskeligt kan vente. 2. Personalefaciliteter til medarbejdere, der yder støtte til borgere i eget hjem. Pt. ligger personalefaciliteterne i et tidsbegrænset lejemål Jasminvej 3. Næstved Kommune har ved brev af 2. november 2006 givet en tidsbegrænset tilladelse til at leje lejligheden til anvendelse som serviceareal. Lejemålet udløber 1. juli 2008. Der er endvidere små personalerum i forbindelse med bofælleskaberne Odensevej 68 og Assensvej 37. Sammenlagt er der således behov for personalefaciliteter til ca. 30 medarbejdere, der yder støtte til 66 borgere og yder 16 ledsageordninger. 3. Akutfunktion for borgere, der akut får behov for støtte eller udvidet støtte. Der kan typisk være tale om tilfælde, hvor en pårørende, der ellers har varetaget en væsentlig del af støtten, bliver alvorligt syg eller dør, således at støtten ikke kan ydes i hjemmet. Der kan endvidere være tale om et behov, der pludselig opstår, når en borger ikke kan forblive i den nuværende bolig på grund af forholdet til de øvrige beboere. På det seneste har akutfunktionen været anvendt til at løse opgaver, som ældreplejen har afvist. Endelig kan akutpladserne bruges til udredningsophold.

Der vil i Præstemarken være mulighed for at indrette 2 et-værelses boliger med fælles bad og køkken.

Økonomi Anlægsudgifter: Hvis Bo og Naboskabet skal overtage Præstemarken til ovennævnte funktioner, vil der være behov for ændringer af bygningen.

Byrådet 19.05.2008

343

For det første skal bygningen ændres, så den bliver handicapegnet. Der er her tale om ændring af indgangen og af de indvendige døre, således at der bliver tilgængelighed for kørestole. Der er endvidere behov for ændringer, der gør bygningen egnet til personalefacilitet for ca. 30 personer, f.eks. etablering toiletter. Endelig vil der være udgiften til etablering af akutboligerne. Der vedlægges notat fra Teknisk Forvaltning, der har beregnet en anlægsudgift på 1.205.643 kr. Såfremt man undlader at lave akut-boliger, bliver anlægsudgiften ca. 400.000 kr. mindre.

Anlægsudgiften foreslås finansieret ved overførsel af driftsmidler fra 2007 til 2008. jf. sag om overførsler.

Driftsudgifter: Flytningen af klubben fra det nuværende tilholdssted ved Den Matrikelløse vil være udgiftsneutral set i forhold til driftsudgifterne.

Teknisk forvaltning har oplyst, at den årlige husleje er 36.000 kr., hvortil kommer forbrug.

Ved etablering af personalefaciliteter i Præstemarken vil Bo og Naboskabet spare udgifterne til de nuværende personalerum. Disse er finansieret over den timetildeling, der sker over servicelovens § 85 til administration m.v. Da timetildelingen er uændret, vil der samlet set ikke være tale om en besparelse eller merudgift. Økonomisk set er det fordelagtigt at lægge en akutfunktion i den bygning, hvor de udkørende medarbejdere har base. Dette indebærer, at der en stor del af døgnet er medarbejdere i bygningen. Derudover tænkes akutfunktionen kun bemandet, når en borger bliver visiteret ind. Det forudsættes, at der ved visiteringen samtidig bevilges støttetimer jf. servicelovens § 85. Etableringen af akutfunktionen udløser derfor ikke i sig selv behov for budgettilførsel af driftsmidler.

Økonomiafdelingen har ingen bemærkninger udover, at anlægsudgiften indgår i sagen omkring overførsel af driftsmidler fra 2007 til 2008.

Lovgrundlag Servicelovens §§ 85 og 108.

Personalemæssige konsekvenser Kommunen er forpligtet til at stille personalerum til rådighed, hvorfor der skal findes et alternativ til den lejlighed, der pt. er lejet på Jasminvej. Handicapforhold (tilgængelighed) En del af anlægsudgifterne vedrører ændring af indgangsforhold og døre i bygningen, således at stueetagen bliver tilgængelig for kørestolsbrugere.

Politisk behandling Sagen behandles af Udvalg for Omsorg, Handicap og Psykiatri, Økonomiudvalg og Byråd.

Byrådet 19.05.2008

344

Sagens bilag Sagsnotat af 24. januar 2008 fra Teknisk Forvaltning.

Indstilling Omsorgs- og Sundhedsforvaltningen indstiller, - at bygningen Præstemarken 12 Næstved, overføres til Omsorgs- og Sundhedsudvalgets område pr. 1. marts 2008, når den nuværende bruger forlader bygningen, - at bygningen anvendes til klubvirksomhed, personalefacilitet og akutpladser under Bo og Naboskab Næstved, - at der gives anlægsbevilling og meddeles rådighedsbeløb på 1.295.643 kr. og at anlægsudgiften finansieres ved overførsel af driftsmidler fra 2007 til 2008, jf. sag om overførsler og - at etablering af klubben, personalefaciliteten og akutfunktionen er driftsmæssig udgiftsneutral.

Beslutning Udvalg for Omsorg, Handicap og Psykiatri, 12.03.2008 Fraværende: Peder Bo Larsen Indstillingens 1., 3. og 4. at-punkt tiltrædes.

Bygningen anvendes til klubvirksomhed og personalefaciliteter som foreslået under Bo og Naboskab Næstved. Udvalget træffer afgørelse vedr. akutpladser, når der foreligger afklaring om de miljømæssige forhold.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 07.04.2008 Søren Dysted og Torben Nielsen var fraværende. Udsættes til næste møde, idet ejendommens økonomi undersøges.

Supplerende oplysninger Ejendommen er pr. 1.10.2007 vurderet til 1.300.000 kr.

Samlet areal for bygningen 211 m 2 . Hertil kommer kælder 211 m 2 samt et udhus 20 m 2 . Ejendommen ligger på lejet grund – tilhører Næstved Havn. Grundareal 1450 m 2 . Grundværdi 210 kr. pr. m 2 . Ejendommen er ikke vurderet med henblik på salg. Beslutning Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales, dog at der frigives 895.643 kr. Frigivelse af det resterende beløb afventer afklaring med hensyn til akutboliger.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Akutboliger kan ikke etableres på ejendommen. Godkendt.

Bilag: Notat om ombygning af Præstemarken 12 Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

345

145. Magtanvendelse voksne - årsberetning 2007

Sagsbeh.: Mona Lisa Pedersen

Sagsnr.: 2008-17063

Sagsfremstilling Kommunen skal følge udviklingen i anvendelse af magt og andre indgreb i den personlige frihed med henblik på en vurdering af behovet for opfølgning. Beretningen forelægges årligt for kommunalbestyrelsen.

Årsberetningen for 2007 indeholder - tilrettelæggelsen i Omsorgs- og Sundhedsforvaltningen - oversigt over de trufne afgørelser om anvendelse af magt - generelle forhold inden for magtanvendelsesområdet - mål for indsatsen.

Udvalg for Omsorg, Handicap og Psykiatri, Ældrerådet og Handicaprådet er i årets løb blevet orienteret via kvartalsvise opgørelser over de enkelte nødvendige magtanvendelser.

Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 789 af 6. juli 2006 § 15.

Politisk behandling Sagen behandles som orienteringssag i Udvalg for Omsorg, Handicap og Psykiatri og i Byrådet

Sagens bilag 1. Årsberetning om magtanvendelse 2007 på voksenområdet 2. Notat om GPS og ulovlige magtanvendelser

Indstilling Omsorgs- og Sundhedsforvaltningen indstiller, at - årsberetningen fremlægges til orientering for Udvalg for Omsorg, Handicap og Psykiatri og for Byrådet. - årsberetningen fremsendes til orientering for Ældrerådet og Handicaprådet.

Beslutning Udvalg for Omsorg, Handicap og Psykiatri, 09.04.2008 Fraværende: Peder Bo Larsen og Johnny Sørvin Anbefales.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 21.04.2008 Udsat. Muligheden for brug af GPS og alarmsystemer belyses. Ulovlig magtanvendelse søges oplyst. Supplerende oplysninger Notat om muligheden for brug af GPS- og pejlesystemer samt om ulovlig magtanvendelse er vedhæftet sagen.

Byrådet 19.05.2008

346

Beslutning Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Godkendt.

Bilag: Notat - svar på spørgsmål fra Økonomiudvalget Årsberetning 2007 Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

347

146. Frigivelse af anlægsbevilling til opsætning af pavilloner på Glumsø Skole

Sagsbeh.: Anne Lisbeth Rinck-Henriksen

Sagsnr.: 2007-1557

Sagsfremstilling Til opsætning af pavillon på Glumsø Skole er der afsat 2.2 mio. kr. i 2008. En ekstra børnehaveklasse på skolen til kommende skoleår 2008/09 nødvendiggør opstilling af pavillonen, idet udbygningen af nyt indskolingsafsnit, først forventes igangsat i 2009 og afsluttet i 2011. Anlægsbevillingen er afsat i forbindelse med godkendelse af revideret skoleudbygningsplan 2007, Byrådets møde d. 10. marts 2008, sag nr. 88. Frigivelsen er under iagttagelse af aktuel gennemgang af anlægssager i øvrigt. Økonomi Økonomiafdelingen kan bekræfte, at der er afsat 2,2 mio. kr. til pavillon på Glumsø Skole.

Lovgrundlag Folkeskoleloven

Politisk behandling Udvalget for Børn og Familie d. 16. april 2008 Udvalget for Økonomi, Personale og Overordnet Planlægning d. 5. maj 2008 Byrådet d. 19. maj 2008 Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at anlægsbevillingen på kr. 2,2 mio. kr. frigives som beskrevet. Beslutning Udvalg for Børn og Familie, 16.04.2008 Daniel Lillerøi og Dorthe Lynderup var fraværende ved sagens behandling. Anbefales.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Godkendt.

Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

348

147. Fornyet behandling af sag vedr. modeller for tildeling af specialundervisningsmidler

Sagsbeh.: Aase Vibeke Schmidt

Sagsnr.: 2008-17086

Sagsfremstilling På grundlag af Byrådets beslutning i sag nr. 133 d. 28. april 2008 om modeller for tildeling af specialundervisning har Torben Nielsen anmodet om, at sagen genbehandles i Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning og Byrådet, idet Byrådets beslutning ikke var i overensstemmelse med indstillingen fra Udvalg for Børn og Familie og Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Børne- og Kulturforvaltningen skal beklage, at uklarhed i indstillingens ordlyd har givet anledning til den misforståelse, der kan ligge til grund for Byrådets beslutning om at vælge model 4 i bilaget, hvor UBF og UPØ har indstillet model 3. Uklarheden er opstået ved, at der oprindeligt var 5 modeller, hvoraf den ene blev valgt fra på et tidligt tidspunkt, men et stykke tid stadig var i regnearket. Ved en beklagelig fejl var der ikke overensstemmelse mellem sagsfremstilling og regneark ved behandlingen af sagen i Udvalg for Børn og Familie d. 2. april 2008. Det er dette, der refereres til, når der i Udvalg for Børn og Families beslutning står: Udvalget anbefaler model 3 (model 4 i det gamle bilag).

Indstillingen fra Udvalg for Børn og Familie d. 2. april 2008 og fra Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning d. 21. april 2008 er en anbefaling af model 3.

Økonomi Valg af model har samlet set ingen økonomiske konsekvenser, da det alene handler om fordeling af allerede udlagte midler. For den enkelte skole har det økonomiske konsekvenser, hvilket kan ses ud fra bilaget med modeller. Økonomiafdelingen har deltaget i arbejdsgruppen og har ingen bemærkninger til modellerne.

Lovgrundlag Folkeskolelovens § 20.

Supplerende bemærkninger Da Byrådet har truffet en beslutning, der ikke følger indstillingen fra Udvalg for Børn og Familie og fra Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning må det antages, at uklarheden i sagsfremstillingen har været årsag til, at Byrådet har misforstået, at det er model 3, der anbefales og ikke model 4. Det anbefales derfor, at sagen genbehandles i Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning og i Byrådet.

Politisk behandling Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Byrådet Sagens bilag Sagsfremstilling fra Byrådets behandling af sagen 28.04.2008 Notat om socialfordeling

Byrådet 19.05.2008

349

Modeller socialfaktor specialundervisning

Indstilling Model 3 anbefales.

Beslutning Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Det anbefales, at byrådets afgørelse omgøres, således at model 3 vælges.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Godkendt.

Bilag: Modeller socialfaktor specialundervisning.xls Notat om socialfordeling Socialfaktorfordelingsmodeller for tildeling af specialundervisningsmidler (tidligere puljemidler) Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

350

148. Ledelse- og administration på skolerne

Sagsbeh.: Jan Lindholm Heilmann

Sagsnr.: 1370-50493

Sagsfremstilling Baggrund

I forbindelse med kommunesammenlægningen godkendte Byrådet, at harmoniseringen af ledelse og administration på skolerne skulle udskydes til skoleåret 2008/09, og at der skulle udarbejdes et grundlag for harmoniseringen. Skoleafdelingen nedsatte derfor i januar 2007 en arbejdsgruppe, der - som grundlag for harmonisering af området - skulle udarbejde en status og en model til organisering af ledelsesteam og tildeling af ledelses- og administrationsresurser – samt beskrive et ledelsesgrundlag og et forslag til fortsat lederudvikling og uddannelsesniveau for ledere og administrative medarbejdere i relation til de beskrevne modeller for ledelse og administration.

Den første del af opgaven er nu tilendebragt, og status og forslag til model for tildeling af ledelses- og administrationsresurser forelægges Udvalget til behandling.

Konklusionen af status. - Lederjobbet har udviklet sig til at indeholde langt flere generelle ledelsesopgaver end tidligere. - Mængden af administrative opgaver er øget voldsomt (særligt de centralt udmeldte krav). - Stigende krav til rummelighed og større individuelle ønsker fra f.eks. forældre. - Stort merforbrug af timer til administration og ledelse i forhold til de tildelte resurser. - Behov for at opstille ensartede og gennemskuelige kriterier for tildelingen af ledelses- og sekretærtid, under hensyn til specialforanstaltninger og andre strukturelle forhold på skolen. Forslag til fremtidig model for ledelse og administration. På denne baggrund har arbejdsgruppen udarbejdet et forslag til fremtidig organisering af ledelse og administration på skolerne samt 3 alternative modeller for tildeling af resurser til ledelse og administration på skolerne. Forslaget tager udgangspunkt i den såkaldte ”Århusmodel”, som mange kommuner i disse år indfører på skolerne. Efter denne består skolens ledelse (ideelt) af et ledelsesteam bestående af skolelederen, som den overordnede ansvarlige leder samt 3 afdelingsledere – en pædagogisk leder, en administrativ leder og SFO-lederen. Herudover er der på skolerne skolesekretær(er) til varetagelse af de administrative opgaver, som ikke løses af den administrative leder. Forslaget lægger op til, at det er ledelsesteamet, der indbyrdes aftaler, hvilke funktioner den enkelte leder er ansvarlig for, og hvor meget tid der tildeles i forhold til den enkelte leders samlede opgaver. For en nærmere beskrivelse af forskellene mellem de tre alternative fordelingsmodeller henvises til den vedlagte rapport. Høringssvar Arbejdsgruppens rapport og resursetildelingsmodellerne har været udsendt i høring på skoler og i organisationerne. Oversigt over høringssvar og samtlige høringssvar vedlægges sagen som bilag.

Byrådet 19.05.2008

351

Der er indkommet høringssvar fra 24 af 25 skoler, fra HK/skolesekretærerne samt et fælles høringssvar fra BUPL, FOA, DLF og Skolelederne. Høringssvarene fokuserer generelt på, at der bør tilføres flere resurser til skoleledelse, idet mængden af opgaver gennem de seneste år er øget. Desuden er der konkret ved kommunesammenlægningen indført selvforvaltning og lønsumsstyring på en del af skolerne, hvilket har medført udlægning af opgaver, uden at der er tilført ekstra resurser til denne opgaveudvidelse. En række høringssvar problematiserer, at man indfører ”Århusmodellen” i et skolevæsen, hvor der er meget stor forskel på skolestørrelserne, idet man i Århus har langt mere ensartede skolestørrelser på omkring 5-600 elever. Flere små skoler peger på, at modellen giver for lidt tid til ledelse på små skoler, mens flere store skoler peger på, at elevtallet bør indgå i fordelingen af resurser, idet de oplever, at der ikke udløses tilstrækkelige resurser til løsning af opgaverne. Endelig peger flere skoler med specialforanstaltninger på, at disse bør indgå i fordelingen.

Der er bekymring for, at de foreslåede modeller kan betyde, at der flyttes resurser fra SFO-ledelse til skoleledelse.

De fleste høringssvar forholder sig til de foreslåede modeller. Oversigtsmæssigt kan det opgøres til at: 4 høringssvar er positive uden at forholde sig til en konkret model 4 høringssvar anbefaler model 1 3 høringssvar anbefaler model 2 3 høringssvar anbefaler model 2a 9 høringssvar kan ikke anbefale nogen af modellerne mens 6 høringssvar kommenterer på materialet uden hverken at konkludere positivt eller negativt i forhold til modellerne Forvaltningens bemærkninger til høringssvarene: Forvaltningen er opmærksom på, at arbejdsmængden for skolernes ledelser og administration er stor, og det er korrekt, at der er udlagt opgaver ved indførelse af selvforvaltning. Omvendt er ledelses- og administrationsområdet ikke berørt af de generelle besparelser på 4%, som blev gennemført i forbindelse med kommunesammenlægningen. Der er i modellerne, gennem minimumstildelingen, sikret mindre skoler flere resurser til ledelse end ved en direkte forholdsmæssig fordeling efter lønbudget. Balancepunktet er ved et lønbudget på ca. 11 mio. kr. Ved at tage udgangspunkt i lønbudgettet tages der højde for, at flere elever medfører flere resurser til ledelse og administration (flere børn betyder flere ansatte og dermed større lønbudget). Det samme gælder i forhold til specialforanstaltninger, som medfører større lønsum. Hensigten med forslaget til resursefordeling og ledelsesorganisation er ikke, at der skal flyttes SFO-ledelsestid til skoleledelsestid, men at opgaveløsning og tiden hertil følges ad uanset hvilken person i ledelsen eller administrationen, der varetager opgaven. Økonomi De beskrevne modeller kan anvendes uanset økonomisk ramme, da de fordeler den afsatte ramme mellem skolerne.

Byrådet 19.05.2008

352

Dersom man ønsker at tage hensyn til de høringssvar, der giver udtryk for at den økonomiske ramme samlet er for lille, vil det kræve yderligere tilførsel af resurser eller ændringer i skolestrukturen.

Økonomiafdelingen har ingen bemærkninger, idet der er tale om en omfordeling af de nuværende resurser.

Personalemæssige konsekvenser Den foreslåede model tænkes udmøntet gradvis, idet det enten kan ske ved at fordele arbejdsområder i ledelsesteamet i forhold til forslaget inden for den gruppe af ledere, der allerede er ansat på skolen eller i forbindelse med udskiftning i ledelsen på en skole. Ledere ansættes som udgangspunkt på fuld tid, men ledere vil som tidligere kunne løse andre opgaver på skolen (fx undervisning, tilsyn med børn og administrative opgaver) i forhold til den enkeltes kompetencemæssige baggrund. Supplerende bemærkninger For en bredere beskrivelse af rapportens konklusion og forslag til fremtidig organisering og tildeling henvises til rapportens afsnit 3.4 og 3.5 samt kapitel 4.

Politisk behandling Udvalg for Børn og Familie Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Byrådet

Sagens bilag Rapport fra projektgruppen ledelse og administration på skolerne. Oversigt over de foreslåede modeller. Oversigt over modtagne høringssvar med kort resume. Samtlige modtagne høringssvar samlet i et dokument (udsendes kun elektronisk). Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at  den foreslåede ledelses- og administrationsorganisering vedtages, og at det enkelte ledelsesteam konkret beslutter, hvordan den indfases på den enkelte skole.  at model 1 anvendes til resursefordeling skolerne imellem. Beslutning Udvalg for Børn og Familie, 16.04.2008 Model 1 anbefales til ressourcefordeling skolerne imellem. Udvalget anbefaler, at ressourcetildelingen justeres 1 gang årligt i forbindelse med skoleårets planlægning. Der arbejdes videre med intentionerne bag den foreslåede ledelsesstruktur, som drøftes med skolebestyrelsesmedlemmerne/skolelederne på mødet den 21/5 2008. Sagen genoptages herefter til drøftelse på Udvalgets møde den 18/6 2008.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Tilbagesendes til Udvalget for Børn og Familie til fornyet behandling.

Byrådet 19.05.2008

353

Bilag: Alle høringssvar samlet i et dokument Modelberegninger Rapport fra projektgruppen ledelse og adm på skolerne Resume af høringssvar vedr. ledelses og administrationsprojektet Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

354

149. Harmonisering af teknisk service, rengøring og grønne områder på skolerne

Sagsbeh.: Hanne M. Larsen

Sagsnr.: 2008-5993

Sagsfremstilling I forbindelse med kommunesammenlægningen blev det besluttet, at der skulle ske en harmonisering af teknisk service, rengøring og grønne områder på skolerne. Harmoniseringen af områderne vil få virkning fra skoleåret 2008/09. Arbejdet med harmoniseringen af teknisk service, rengøring og grønne områder har taget ½ år længere end planlagt, idet det generelt har været vanskeligt for arbejdsgruppen at indhente de nødvendige budgetbeløb på områderne fra sammenlægningskommunerne. Budgetbeløbene har været sammenblandet mellem rengøring, teknisk service og grønne områder. Desuden var der delte funktioner med daginstitutionsområdet. Det var ligeledes vanskeligt at få BBR-data, og Rengøringsafdelingen har skullet foretage opmålinger på alle skoler. Det har også været nødvendigt at få foretaget skøn over udgiften til pasning af grønne områder fra Parkafdelingen. Den forsinkede proces omkring harmoniseringen har beklageligvis givet usikkerhed hos berørte medarbejdere. Udmøntningen af harmoniseringen bør derfor gennemføres med videst mulig hensynstagen til personalet. Arbejdsgruppens oplæg har været sendt til skolerne for korrektion af fejl og efterfølgende drøftet på et skoleledermøde i marts 2008, hvor skolerne blev oplyst om, at eventuelle yderligere faktuelle fejl i oplysningerne i oplægget efterfølgende vil blive rettet. Skolernes kommentarer fremgår af høringssvarene. Harmoniseringen vil medføre, at der flyttes budget mellem skolerne, hvorved nogle skoler vil få større budget og andre vil få mindre budget set i forhold til oprindelige budgetter før kommunesammenlægningen. Derudover medfører reduktionen på 6 % af det samlede budget, at der generelt sker en ændring af serviceniveauet. Som konsekvens af det ændrede budget vil skolerne være nødt til at overveje, hvorledes rationaliseringer og effektiviseringer kan iværksættes, men derudover må det forventes, at der vil ske standard- eller serviceforringelser. Dette kan for eksempel ske ved ændret standard på vedligeholdelse af grønne områder, ved indførelse af nøgleordninger for fritidsbrugerne de steder, hvor det ikke allerede er gennemført, ved reduceret adgang til visse bygningsafsnit eller andre tiltag, der kan opleves som standardforringelser eller serviceforringelser.

Efter at arbejdsgruppen har afleveret sit oplæg, er Forvaltningen blevet gjort bekendt med forhold, der vedrører kultur- og fritidsområdet.

Ved en eventuel generel ferielukning på skolerne vil vilkårene medføre væsentlige ændringer for folkeoplysende foreningers mulighed for træning, kamp- og stævneafvikling i forhold til nugældende praksis. På samme måde kan ændringer påvirke Aktive feriedage og andre kommunale tiltag eksempelvis i sommerferien.

Byrådet 19.05.2008

355

Folkeoplysningslovens § 21 foreskriver, at ledige egnede lokaler, herunder idrætshaller og andre haller samt udendørsanlæg, som tilhører kommunen, stilles til rådighed for folkeoplysende foreningers virksomhed. I ferieperioder er der dog jf. Folkeoplysningsbekendtgørelsen § 8 mulighed for, hvis særlige forhold taler for det, at samle aktiviteterne i geografiske områder. Der er ikke foretaget en nærmere udredning af konsekvenserne for fritidsbrugernes adgang til lokaler i forhold til skolernes harmonisering af det tekniske område. Høringssvar Arbejdsgruppens forslag til fordeling af budgetbeløb har været udsendt i høring i 4 uger på skolerne. Sammenskrivning af høringssvar og samtlige høringssvar vedlægges sagen som bilag. Der er indkommet høringssvar fra 22 ud af 25 skoler og fra FOA Sydsjælland. Generelt Høringssvarene fokuserer generelt på, at skolerne finder det beklageligt,  at det er nødvendigt at reducere med 6 % på områderne samtidig med harmoniseringen,  at talmaterialet er uigennemskueligt,  at det medfører usikkerhed i personalegrupperne vedr. ansættelsesforhold, ansættelsessted og arbejdsopgaver  at besparelserne vil medføre forringelser i undervisnings- og arbejdsmiljøet for elever og medarbejdere.

Flere skoler påpeger, at der er usikkerhed omkring opmålingerne, om alle områder på skolerne er medregnet.

Andre skoler udtrykker utilfredshed med fordelingen af budget, idet der ikke er taget højde for parametrene:  delelokaler mellem skole og SFO, hvor toiletter skal rengøres 2 gange dagligt  fysisk geografisk afstand mellem 2 afdelinger på en skole  antal elever på få m 2 . Store elever på få m 2 giver øget slitage  flade tage med mange vinduer. Økonomi Økonomiafdelingen har ingen bemærkninger, idet der er tale om en omfordeling mellem skolerne, og de besluttede besparelser er indeholdt i omfordelingen. Personalemæssige konsekvenser Der bør tages størst muligt hensyn til de berørte personalegrupper, og man bør sikre medarbejderne bedst muligt ved en fleksibel rokering. Alle skoler skal arbejde på, at harmoniseringen får færrest mulige konsekvenser for de berørte medarbejdere.

Politisk behandling Udvalget for Børn og Familie Økonomiudvalg Byrådet

Sagens bilag Bilag vedr. harmonisering af teknisk service, rengøring og grønne områder på skolerne Sammenskrivning af høringssvar Samtlige høringssvar samlet i et bilag (kun elektronisk) Fordeling af budgettal vedr. pedelharmonisering

Byrådet 19.05.2008

356

Fordeling af rengøringsbudget Fordeling af budget vedr. grønne områder

Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Udvalget for Børn og Familie over for Byrådet anbefaler:  at harmoniseringen gennemføres med virkning fra skoleåret 2008/09 ud fra oplægget korrigeret for eventuelle fejl i beregningerne  at der tages størst muligt hensyn til de berørte personalegrupper  at der foretages en evaluering af harmoniseringen i foråret 2009 Beslutning Udvalg for Børn og Familie, 16.04.2008 Daniel Lilllerøi og Dorthe Lynderup var fraværende ved sagens behandling. Anbefales.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Det forudsættes, at fritids- og foreningslivets vilkår ikke forringes væsentligt. Godkendt. Bilag: Bilag vedr. harmonisering af teknisk service, rengøring og grønne områder på skolerne grønne områder 31.1.2008 Høringssvar. samtlige vedr. harmonisering af teknisk service m.m.t.doc Pedelharmonisering 31.1.2008 rengøring 31.01.08 Sammenskrivning af høringssvar vedr. harmonisering af teknisk service m.m..doc Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

357

150. Godkendelse af Skema B for om- og nybygning af 65 ældreboliger ved Solgaven

Sagsbeh.: Morten Hallgreen

Sagsnr.: 2008-16228

Sagsfremstilling Den selvejende almene ældreboliginstitution Solgavens om- og nybyggede boliger har den 11. marts 2008 ansøgt om godkendelse af Skema B for ombygning og nybygning af 65 ældreboliger, Flagspættevej 1, 4700 Næstved. Projektet omfatter ombygning af de nuværende 65 boliger i Solgaven til 42 2-værelses boliger med bad og toilet, samt 23 nye 2-værelses boliger med bad og toilet. I tilknytning til boligerne etableres 122 m 2 fælleslokaler. Samlet set omfatter projektet om- og nybygning på i alt 4.489 m 2 , hvilket er en forøgelse af det areal, som lå til grund for Skema A ansøgningen på ca. 118 m 2 . Der indgår ikke servicearealer i projektet. Projektet har været udbudt i begrænset licitation som totalentreprise med tildelingskriteriet ”det økonomisk mest fordelagtige tilbud”. De r har den 30. august 2007 været afholdt licitation, hvor der er modtaget tilbud fra 4 totalentreprenører. De indkomne tilbud på det udbudte projekt lå i intervallet fra 50.080.000 kr. til 56.689.363 kr. Derudover blev der afgivet et alternativ tilbud på 41.152.000 kr. De afgivne tilbud lå alle over det godkendte skema A-budget på 38.823.200 kr.

Det fremsendte projekt til skema B er baseret på alternative projekter. Skema U med fortegnelse af de bydende er vedlagt sagen.

I skema B er den samlede anskaffelsessum opgjort til 84.483.000 kr. svarende til det gældende maksimumsbeløb. Den månedlige husleje er beregnet til 5.880 kr. svarende til 1.050 kr./m 2 pr. år. I forhold til den beregnede husleje i Skema A er der tale om en stigning i huslejen på ca. 4 % fra en månedlig husleje på 5.650 kr. til en månedlig husleje på 5.880 kr. Den selvejende almene ældreboliginstitution Solgavens om- og nybyggede boliger oplyser, at stigningen i huslejen skyldes en stigning i anskaffelsessummen og mindre justeringer på de almindelige driftsudgifter.

Anlægsudgiften på 84.483.000 kr. finansieres som følger:

Realkreditlån med statslig ydelsesstøtte .....................................

76.879.600 kr. 5.913.800 kr. 1.689.600 kr. 84.483.000 kr.

Grundkapitallån 7 % · Beboerindskud 2 % ·

..................................... ..................................... .....................................

I alt

I ansøgningen oplyses det, at anlægsbudgettet ikke indeholder udgifter til uforudsete udgifter, da dette ikke kan rummes inden for maksimumsbeløbet. Den selvejende almene ældreboliginstitution Solgavens om- og nybyggede boliger anmoder derfor om en drøftelse med Næstved Kommune om dette forhold.

Byrådet 19.05.2008

358

Næstved Kommune kan ikke dispensere for maksimumsbeløbet, så der er i forbindelse med behandlingen af Skema B intet grundlag for en drøftelse med Den selvejende almene ældreboliginstitution Solgavens om- og nybyggede boliger. Med henvisning til lov om almene boliger § 115, stk. 9 må den endelige godkendte anskaffelsessum for byggeriet ikke overstige den anskaffelsessum, som fremgår af det godkendte Skema B. Det er alene bygherrens ansvar, at den godkendte anskaffelsessum overholdes. Økonomi I forbindelse med Skema A blev det fastlagt at grundkapitallånet på 5.574.800 kr. udredes af Storstrøms Amt og Den selvejende institution plejehjemmet Solgaven i Næstved. Til udredning af grundkapitallånet har Den selvejende institution plejehjemmet Solgaven i Næstved ved et uigenkaldeligt gaveløfte skænket et beløb på 5.574.800 kr. til Næstved Kommune. I ansøgningen af 11. marts 2008 om godkendelse af Skema B er det oplyst, at gaveløftet vil blive hævet med 339.000 kr. til i alt 5.913.800 kr., hvilket svarer til grundkapitallånet, som er opgjort ved det foreliggende skema B.

Økonomiafdelingen bemærker, at tilsagnet bør være betinget af, at forhøjelsen af gaveløftet med 339.000 kr. fremsendes skriftligt, underskrevet af den samlede bestyrelse og være uigenkaldeligt.

Da den selvejende institution Solgaven er omfattet af offentlighedsloven, vil der ikke være pligt til at overføre 17,5 % af det samlede beløb til momsudligningsordningen.

Lovgrundlag Lov om almene boliger § 115 og gældende støttebekendtgørelse.

Handicapforhold (tilgængelighed) Byggeriet skal overholde bestemmelserne i DS 3028 ”Tilgængelighed for alle”

Politisk behandling Udvalget for Ejendomme og Lokalplaner Udvalget for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning Byrådet Sagens bilag Ansøgning om godkendelse af Skema B af 11. marts 2008. Skema B ligger i sagen. Skema U med oversigt over licitationsresultat. Nøgletal anlægsudgift.

Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller 1. At Skema B godkendes 2. At det indskærpes, at de samlede anlægsudgifter til gennemførelse af byggeriet ikke må overstige den af byrådet godkendte anlægsudgift på 84.483.000 kr. 3. At der meddeles bevilling til grundkapitallån på 5.913.000 kr. 4. At der meddeles bevilling på -5.913.000 kr. ved indfrielse af gaveløfte på 5.913.000 kr. fra Den selvejende institution plejehjemmet Solgaven i Næstved. 5. At der forinden påbegyndelse af byggeriet fremsendes skriftlig forhøjelse af gaveløftet med 339.000 kr., som anført ovenfor.

Byrådet 19.05.2008

359

Beslutning Udvalg for Ejendomme og Lokalplaner, 15.04.2008 Anbefales, idet der gøres opmærksom på, at Teknik og Miljøforvaltningen til Omsorgs- og Sundhedsforvaltningen har fremsendt notat om forholdet mellem de selvejende institutioner, som relaterer sig til Solgaven.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Carsten Rasmussen og Kirsten Devantier var inhabile og forlod lokalet under sagens behandling. Godkendt. Bilag: Bilag - Solgaven, Licitationsresultat 30.08.2007 Bilag - Solgaven, Skema U Flagspættevej 1, godkendelse af skema B for ombygning af Solgavens boliger (org.

materiale udleveret) Nøgletal anlægsudgift Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

360

151. Tvetydige vejnavne

Sagsbeh.: Grethe Mary Andersen

Sagsnr.: 2008-15110

Sagsfremstilling Bekendtgørelse om vejnavnes entydighed pålægger kommunerne senest den 1. juli 2008 at ændre veje med samme navn og postnummer, så en adresse efter den 1. juli altid vil være entydig. Efter annoncering og pressemeddelelse i slutningen af marts måned 2008 har forvaltningen modtaget en del forslag til nye vejnavne for de berørte veje i Næstved Kommune. Se bilag. På baggrund af cirkulære og vejledninger indstiller forvaltningen følgende forslag til vejnavneændringer, idet vi som udgangspunkt har valgt at ændre de vejnavne, hvor der er færrest berørte ejendomme/husstande.

a) Samme vejnavn optræder for 2 veje inden for samme postnummer:

Bakkevej Bakkevej

- fra Askov til Bøgesø 4 husstande ændres til LILLE BAKKEVEJ

– i Appenæs

8 husstande Bakkevej fastholdes

Kærvej Kjærvej

- i Holløse - i Næstved

4 husstande ændres til HOLLØSE KÆRVEJ

27 husstande Kjærvej fastholdes

Kirkestræde - i Næstelsø KIRKESTRÆDE Kirkestræde - i Næstved

4 husstande ændres til NÆSTELSØ

9 husstande Kirkestræde fastholdes

Lundbyvej i Næstved kommune optræder med både postnummer 4700 og 4750. Lundbyvej optræder også andet sted i Vordingborg kommune med postnummer 4750.

Det foreslås, at Lundbyvej ændres til

HAMMER BAKKER

Skolevej Skolevej

- i Hammer

3 husstande ændres til HAMMER SKOLEVEJ

- i Fodby/Skraverup 20 husstande Skolevej fastholdes

Skovvænget - i Næstved

13 husstande ændres til VED SKOVEN 20 husstande Skovvænget fastholdes

Skovvænget - i Lov

Stationsvej - i Hyllinge STATIONSVEJ Stationsvej - i Brandelev

6 husstande ændres til HYLLINGE

29 husstande ændres til BRANDELEV

STATIONSVEJ

Der er kommet flere henvendelser fra Stationsvej i Brandelev, som ofte har fået forkert post eller ingen post på grund af fejltagelser. Derudover findes også Stationsvej i 4684 Holmegaard og Stationsvej i 4171 Glumsø.

Åvej Åvej

- i Appenæs

1 husstand

ændres til APPENÆS ÅVEJ

- i Lov

7 husstande Åvej fastholdes

Byrådet 19.05.2008

361

b) To dele af en vej har samme navn – men husnumrene starter i hver sin ende af vejen: Dette er gældende for Næstvedvej i Ringsted Kommune og Næstvedvej i Næstved Kommune. I Ringsted Kommune har ca. 300 husstande adresse til Næstvedvej, heraf adskillige erhverv.

Det foreslås, at Næstvedvej i tidligere Suså kommune ændres til

til SUSÅ LANDEVEJ

(her berøres ca. 100 husstande)

alternativt NORDVEJEN

c) To dele af en vej har samme navn, men forskellig stavemåde. Her er Næstved Kommune berørt af 3 konflikter: Villa Galinavej rettes til VILLA GALLINAVEJ her i Kommunen. Uændret i Faxe kommune. Sdr. Jellingevej rettes til SØNDER JELLINGE VEJ i Slagelse kommune. Uændret i Næstved kommune. Lundbytorpvej rettes til LUNDBY TORPVEJ i Vordingborg kommune. Uændret i Næstved kommune. Efter godkendelse i Byrådet vil ejerne henholdsvis lejerne i de berørte ejendomme blive orienteret skriftligt om den påtænkte ændring af vejnavne (jævnfør reglerne i forvaltningsloven om partshøring). Der vil herefter være 14 dages indsigelsesfrist. Det betyder, at forvaltningen skal orientere de berørte parter om sagen og om kommunens FORSLAG til nye vejnavne, før den endelige beslutning kan træffes i Byrådet.

Efter den endelige vedtagelse i Byrådet vil parterne igen blive orienteret med en skriftlig begrundelse for afgørelsen.

Afgørelsens lovlighed kan efterfølgende påklages til Erhvervs- og Byggestyrelsen inden 4 uger.

Vejnavneændringerne skal træde i kraft inden den 1. juli 2008.

Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 1323 af 30. november 2007.

Politisk behandling Udvalget for Teknik og Miljø Byrådet

Sagens bilag Forslag til ændring af vejnavne fra borgere.

Indstilling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at ovenstående vejnavneændringer godkendes.

Beslutning Udvalg for Teknik og Miljø, 13.05.2008 Anbefales.

Byrådet 19.05.2008

362

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Godkendt.

Bilag: Opsummering af forslag Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

363

152. Trafikselskabet Movia, udpegning af suppleant for kommunens repræsentant i repræsentantskabet

Sagsbeh.: Ole Jakobsen

Sagsnr.: 2008-20705

Sagsfremstilling I brev af 26. marts 2008 oplyser Movia, at repræsentantskabet har tiltrådt et forslag fra bestyrelsen om ændring af vedtægten.

Forslaget indebærer, at der skabes adgang for kommunerne til at lade sig repræsentere i Movias repræsentantskab ved en suppleant for det udpegede repræsentantskabsmedlem.

Movia opfordrer derfor kommunerne til at udpege en suppleant snarest muligt, så suppleanten i givet fald kan repræsentere kommunen ved mødet den 22. maj 2008. Movia anmoder om relevante oplysninger om den udpegede suppleant snarest muligt.

Nuværende medlem af repræsentantskabet for Næstved Kommune er Per Andersen. Ifølge oplysninger fra Movia skal der påregnes afholdt 2 repræsentantskabsmøder årligt.

Politisk behandling Udvalget for Teknik og Miljø Byrådet

Sagens bilag Brev af 26. marts 2008 fra Movia.

Indstilling Teknik og Miljøforvaltningen indstiller, at der udpeges en suppleant for repræsentantskabsmedlemmet.

Beslutning Udvalg for Teknik og Miljø, 22.04.2008 Anbefales, at Johnny Sørvin udpeges som suppleant.

Beslutning: Byrådet, 19.05.2008 Godkendt.

Bilag: Udpegning af suppleant for kommunens repræsentant i Movia Tilbage til toppen

Byrådet 19.05.2008

364

153. Næstved Havn - Årsrapport 2007

Sagsbeh.: Jesper Møller Petersen

Sagsnr.: 2008-2671

Sagsfremstilling Næstved Havn har i 2007 haft en godsomsætning på 483.325 tons, svarende til en fremgang på 8 %. Resultatet af den ordinære drift udgør et overskud på kr. 260.537 og før af og nedskrivninger et overskud på kr. 3.889.000. Resultatet skal ses i lyset af ekstraordinære afskrivninger på kr. 709.599.

Efter engangsposter er det ekstraordinære resultat et underskud på kr. 7.891.273. Baggrunden og de enkelte poster er beskrevet i årsrapporten.

Resultatet kan renset for engangsposter betegnes som særdeles positivt.

Økonomi Fremgår af årsrapporten. Økonomiafdelingen har ikke selvstændigt vurderet regnskabet og henholder sig til revisionens påtegning.

Lovgrundlag Havneloven

Politisk behandling Havnebestyrelsen Økonomiudvalget Byrådet

Sagens bilag Årsrapporten Revsionsberetning.

Indstilling Havneadministrationen indstiller, at årsrapporten for 2007 godkendes.

Beslutning Havnebestyrelsen, 11.04.2008 Henrik Kaa Andersen og Karsten Nonbo var fraværende. Godkendt på det foreliggende grundlag. Bestyrelsesmedlemmerne tilkaldes for underskrift når endeligt materiale foreligger. Skulle der opstå behov derfor, indkaldes til ekstraordinært møde den 25.4.2008.

Udvalg for Økonomi, Personale og overordnet Planlægning, 05.05.2008 Anbefales.

Byrådet 19.05.2008

365

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31

Made with FlippingBook - Online magazine maker