vurdering af det konkrete forhold og baggrunden for, at boligorganisationen har behandlet spørgsmålet på den angivne måde.
I driftsbekendtgørelsen er der stillet krav om, at boligorganisationen skal udarbejde en vedligeholdelses- og fornyelsesplan for de enkelte afdelinger, som omfatter mindst de kommende 10 år. Kommunen skal kun modtage denne plan, hvis den udtrykkeligt har anmodet herom. Der er ikke i 2006 stillet krav om fremsendelse af vedligeholdelses- og fornyelsesplan. Krav om fremsendelse af vedligeholdelses- og fornyelsesplan vil medføre, at der i fremtiden skal afsættes ekstra ressourcer til en byggeteknisk gennemgang af planerne. Det skal derfor anbefales, at der ikke i fremtiden stilles krav om fremsendelse af vedligeholdelses- og fornyelsesplan, og at planer, som fremsendes uopfordret returneres, uden at der foretages en gennemgang af planen.
De fremsendte regnskaber for 2006 er gennemgået som angivet ovenfor. Gennemgangen har givet anledning til nedenstående bemærkninger:
1. De Vanføres Boligselskab. Regnskabet tages til efterretning med bemærkning om, at revisor ved næste regnskabsaflæggelse forholder sig til henlæggelsernes størrelse og ejendommens alder. 2. Lejerbo. Regnskabet tages til efterretning. Der ansøges om udlån af egne midler (henlæggelser i afdelingen samtidig med at der er underskud). Dette afslås, fordi udlånet ikke er begrundet, og der forekommer bemærkninger om anvendelse af midler. 3. Herlufsholm Andelsboligforening. Regnskabet tages til efterretning, dog må revisor fremover forholde sig til forvaltningsrevisionen. 4. Boligselskabet Trollebo. Regnskabet tages til efterretning uden bemærkninger 5. Andelsboligforeningen Kornbakken. Regnskabet tages til efterretning med bemærkning om, at revisor ved næste regnskabsaflæggelse forholder sig til henlæggelsernes størrelse og ejendommens alder. 6. Næstved Boligselskab. Regnskabet tages til efterretning med bemærkning om, at revisor ved næste regnskabsaflæggelse forholder sig til henlæggelsernes størrelse og ejendommens alder. 7. Boligselskabet af 1943. Regnskabet tages til efterretning med bemærkning om, at revisor ved næste regnskabsaflæggelse forholder sig til henlæggelsernes størrelse og ejendommens alder. 8. Boligforeningen af 5.5.1947. Regnskabet tages til efterretning uden bemærkninger. 9. Fuglebjerg Selvejende Byggevirksomhed. Regnskabet tages ikke til efterretning. Der mangler materiale, som er påkrævet, og der mangler oplysninger og vedligeholdelsesplan 10. DUAB (2 afdelinger). Regnskabet tages til efterretning. 11. Ringsted Bys Boligselskab (1 afdeling). Regnskabet tages til efterretning. Drift og Anlæg har ved kontrol af gamle sager konstateret, at der ikke er foretaget en gennemgang af driftsregnskaberne for en række af de almene boligorganisationer fra 2005 og 8 år bagud. Det anbefales, at der ikke foretages en gennemgang af disse driftsregnskaber fra før 2006.
Delegering af kompetence
Det offentligt støttede byggeri er et meget reguleret område, så det vil være ressourcebesparende, at en række af de opgaver, som har relation til sagsbehandlingen af det støttede byggeri, fremover behandles administrativt.
Byrådet 11.02.2008
129
Made with FlippingBook - Online magazine maker