AEG - Kookboek SteamPro/SteamBoost Preview

Ongeëvenaarde smaaksensaties

ONGEËVENAARDE SMAAKSENSATIES KOOKBOEK

AEG - SNEL AAN DE SLAG

SNEL AAN DE SLAG Bedankt om te kiezen voor de digitale cataloog. Een slimme én ecologische keuze. Om u snel op weg te helpen, vindt u hier een overzicht van de belangrijkste features*.

Zoeken Met de handige zoekfunctie vindt u meteen informatie over specifieke toestellen. Notitie toevoegen Heeft u een interessant toestel gezien, voeg dan eenvoudig een notitie toe. Een cookie bewaart uw notities in uw browser. Inhoudstafel Snel naar een bepaald hoofdstuk? Haal de inhoudstafel tevoorschijn en klik. Miniaturen weergeven Wilt u snel naar een specifieke pagina gaan, gebruik dan de miniatuurweergave.

Notities tonen/verbergen Zo ziet u in één oogopslag de toestellen die u interessant vond.

Delen Deel deze cataloog of een pagina eenvoudig via e-mail of sociale netwerken.

Downloaden Wilt u de cataloog ook offline kunnen bekijken? Download en bewaar hem op uw toestel. Inzoomen Erg praktisch op een tablet of smartphone, dankzij de traploze slider.

* Met een laptop of desktopcomputer heeft u direct toegang tot alle features. Bekijkt u de cataloog via een tablet of smartphone, dan ziet u standaard de mobiele weergave, met enkel de zoek-, blader-, inhouds- en downloadfunctie. Kies voor de desktopweergave in uw browser (Chrome geeft het beste resultaat) als u alle features wilt gebruiken.

ONGEËVENAARDE SMAAKSENSATIES

8 - AEG - Ongeëvenaarde smaaksensaties

VERRUKKELIJKE MAALTIJDEN. WELKE TECHNIEK JE OOK GEBRUIKT.

Kies een oven die naast traditionele warmte ook stoom gebruikt om al je gerechten een maximum aan smaak te geven. De warmte zorgt voor een krokant, goudbruin korstje aan de buitenkant terwijl de stoom de binnen- kant mals en sappig maakt. Of je nu grilt, braadt, stoomt of bakt, met een stoomoven til je je gerechten naar een nog hoger niveau. AEG-ovens gaan zelfs nog een stap verder. Met ons assortiment kun je ook de culinaire fijnproeverstechniek van sous-videbereidingen ontdekken. Het eten wordt luchtdicht afgesloten in zakjes en met stoom bereid, waarbij het vocht, het aroma en de voedingsstoffen behouden blijven. Het resultaat is een ongeëvenaarde smaak. Je zult op lage temperatuur kunnen koken en toch perfectie kunnen afleveren. En dat met een smaakbeleving waaraan geen enkele andere kooktechniek kan tippen. Krijg technieken onder de knie die jouw kookkunsten naar een hoger niveau zullen tillen.

Precies gecontroleerde warmte, die evenwichtig verdeeld is over je oven. Dat is waar alle AEG-ovens voor staan. Dankzij hun geavanceerde heteluchttechnologie krijgt elk deel van je gerecht exact de warmte die het nodig heeft. Waar je het ook zet. Of het nu om één schotel gaat of meerdere. Zo krijg je een gelijkmatig gegaard resultaat met een verbluffende smaak, zonder dat je de gerechten halverwege hoeft om te draaien.

AEG-ovens - 9

26 - AEG - Ongeëvenaarde smaaksensaties

DIT BOEK GEBRUIKEN

Om je te helpen in de keuken hebben we in dit boek een aantal handige onderdelen opgenomen.

ndenborst een sesamkorstje

Geheim van de Chef Geef een kant-en-klare chutney een persoonlijke smaakvariatie met een beetje koriander (zaadjes of blaadjes) of enkele verse blaadjes basilicum of munt.

Door maal knap onge

de eendenborst twee- te bakken, krijg je een perig resultaat met een ëvenaarde smaak.

Voor 4 personen

1 Roos in ee zwar

ter de lichte sesamzaadjes zonder vetstof n pan, en meng ze daarna met de olie en de te sesamzaadjes.

Dit boek gebruiken - 27

Moeilijkheidsgraad recepten Bij elk recept wordt een moeilijkheids- graad van 1 tot 3 vermeld, om aan te geven of het relatief eenvoudig is of wat meer kennis van verschillende kooktechnieken vereist. Voor een enthousiaste kok zijn ze in ieder geval allemaal haalbaar – zeker met behulp van de AEG-stoomoven!

Geheim van de Chef

In dit boek geeft Christian Mittermeier nuttige tips bij een aantal van de gerechten – van de ene chef voor de andere. Sous-vide Als je dit symbool ziet, gaat het om een recept waarbij de sous-videfunctie van de oven wordt gebruikt voor ongelooflijk sappige gerechten.

Vrij eenvoudig

Iets uitdagender Voor de enthousiaste kok

Bereidingsinstellingen Voor elk recept tonen we de basis- instellingen voor de bereiding in een duidelijke tabel, zodat je de belangrijkste informatie in een oogopslag kan overzien.

Voorgerechten – 61

SOUSVIDE

Tijd

Temperatuur

Kerntemperatuur

Instelling

60 min. 60

SOUSVIDE

Niveau Getoonde voorbeeld is niveau 3

Sous-videbereiding Zie pagina 18 voor meer info Niveau 3

SOUSVIDE

Afhankelijk van je stoomoven kunnen de symbolen op je bedieningspaneel verschillen van de hier gebruikte symbolen. Meer info over de juiste oveninstelling vind je op pagina 18.

Ingrediënten

2 eendenborsten (Barbarie-eend) van 300 g elk

1 el. sesamolie, geroosterd

64 - AEG - Ongeëvenaarde smaaksensaties

Geheim van de Chef De kussentjes zijn klaar zodra de millefeuille ongeveer drie keer groter is dan bij het begin en een mooie lichtbruine kleur heeft.

Voorgerechten – 65

V

Bladerdeegkussentjes met sesam, brie en rucola

10 min. 230 Stoomprogramma Zie pagina 20 voor meer info Niveau 1

Het is de stoom in het bladerdeeg die ervoor zorgt dat het rijst. Door te stomen hou je het deeg dus heel luchtig.

Voor 4 personen

Ingrediënten

1 Je zal voor dit recept je oven een keertje moeten voorverwarmen. Start het stoomprogramma op 230°C en laat de oven 5 min. opwarmen. 2 Rol het ontdooide bladerdeeg op een lichtjes met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dikte van 3 mm. Snij het in 8 even grote rechthoekjes. Je bereikt het beste resultaat als je het bladerdeeg tijdens het bereiden koel houdt. 3 Leg de rechthoekjes op een bakplaat en bestrijk ze gelijkmatig met de lichtjes opgeklopte eierdooier. Bestrooi met de sesamzaadjes en schuif de bakplaat op niveau 1 in de oven. Laat 10 minuten garen. Zodra de kussentjes gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen op een afkoelrooster. 4 Snij de deegkussentjes doormidden, leg plakjes brie op de onderste helft en leg er wat rucola bovenop. Leg de bovenkant met de sesamzaadjes er weer op en serveer.

225 g diepgevroren bladerdeeg, ontdooid

1 eierdooier, lichtjes opgeklopt

1 el. zwarte en 1 el. witte sesamzaadjes

200 g rijpe brie, in dunne plakjes gesneden

1 bosje rucola

* Afhankelijk van je stoomoven kan het zijn dat er op je bedieningspaneel andere namen en symbolen staan. Meer info vind je op pagina 20.

172 - AEG - Ongeëvenaarde smaaksensaties

Geheim van de Chef Je kan de bout voor of na het braden fileren. Snij in beide gevallen diagonaal op het weefsel van het vlees.

Hoofdgerechten – 173

Gebraden lamsbout met rozemarijn

120 / 80 62 Lage Temperatuur Garen Niveau 1

Er gaat werkelijk niets boven een perfect gebraden lamsbout met rozemarijn en knoflook.

Voor 4-6 personen

Ingrediënten

1 Pel de knoflook en pers of hak hem fijn. Haal de rozemarijn- en tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn. 2 Bak de lamsbout in een braadpan op het vuur tot hij aan alle kanten mooi goudbruin is. Meng de kruiden met zout, peper en olijfolie en masseer dit in de gebakken lamsbout. 3 Stop de kerntemperatuursensor in het dikste punt en stel de doeltemperatuur in op 62°C. Braad de bout eerst op niveau 1 met het programma 'Lage Temperatuur Garen' op 120°C. Na 10 minuten schakelt het programma automatisch over naar 80°C en wordt de bout langzaam verder gebraden tot hij de ingestelde temperatuur heeft bereikt.

3 teentjes knoflook, in fijne schijfjes gesneden

1 bosje verse rozemarijn

1 bosje verse tijm

2,7 kg lamsbout

Zout en vers gemalen zwarte peper

30 ml olijfolie

Serveertip Snij dit indrukwekkende braadstuk pas aan tafel aan.

De grootte en de vorm zijn perfect afgestemd op je kookplaat en oven. Op de kookplaat braad je het vlees aan en laat je het sudderen, waarna je het in de oven laat nagaren. Alles in één handig proces waarbij alle rijke smaken behouden blijven en je een sappig, mals resultaat krijgt. BRAADSLEDE 28 x 39 x 8 cm MODEL: A9KLLC0 - REX: 9029796779 Accessoires én onderhoudsproducten voor je combi-stoomoven, maar ook voor alle andere

toestellen van AEG vind je terug op: shop.aeg.be/nl/cookingclub

* Afhankelijk van je stoomoven kan het zijn dat er op je bedieningspaneel andere namen en symbolen staan. Meer info vind je op pagina 20.

322 - AEG - Ongeëvenaarde smaaksensaties

Geheim van de Chef In plaats van bloem en bakpoeder te gebruiken, kun je uiteraard ook voor zelfrijzende bloem kiezen.

Desserts – 323

V

Gestoomde abrikozentaart

50 min. 99 / 230 Stoomprogramma Zie pagina 20 voor meer info Grill Niveau 3 (Stoom) Niveau 4 (Grill)

De zachte, zoete abrikozen geven deze taart een heerlijke kleur en smaak. Door te stomen blijven de vruchten ook lekker sappig.

Voor 6 personen

Ingrediënten

1 Klop de eieren, vanillesuiker en suiker met een handmixer tot een wit en schuimig mengsel.

4 eieren

2 zakjes vanillesuiker

300 g witte basterdsuiker

2 Doe er de gezeefde bloem, bakpoeder en zout bij, en blijf opkloppen.

200 g bloem, gezeefd

1 pakje bakpoeder

3 Voeg de azijn en abrikozensiroop toe. Vet een schaal in met boter, vul met het deeg en schik er de halve abrikozen bovenop. 4 Zet de taart op niveau 3, kies het stoomprogramma en stoom op 99°C gedurende 50 minuten. Bak hem daarna snel bruin op niveau 4 op het 'Grill'- programma op 230°C.

1 snufje zout

1 el. azijn

850 g halve abrikozen in siroop, uitgelekt

70 g abrikozensiroop uit het blik

Serveertip Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

* Afhankelijk van je stoomoven kan het zijn dat er op je bedieningspaneel andere namen en symbolen staan. Meer info vind je op pagina 20.

De AEG combi stoomovens veranderen de regels van het koken. Met hun vernieuwende functies helpen ze je om jouw culinaire potentieel waar te maken. Je zult zelfs de ingewikkeldste bereidingen onder de knie krijgen en onweerstaanbare gerechten maken met de meest dankbare technieken. Met dit exclusieve kookboek heb je alle knowhow in handen. We hebben het zo samengesteld dat je het maximum uit onze toestellen kunt halen, en uit je eten. aeg.be

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14

www.aeg.be

Made with FlippingBook Annual report