VAB-Magazine juli-augustus 2020

TEKST SOPHIE ALLEGAERT

DE 66 MUSTS

van Belgi‘

Nu we elke vierkante centimeter in onze eigen buurt al grondig verkenden, is het tijd om onze horizon te verruimen. En dat kan ook zonder vliegtuig. In eigen land vind je tal van plekken die verrassen en imponeren. Daarom onze top 66 om die staycation boeiend te houden. Wedden dat je tijd tekort komt?

1

Cruisen met de Lamme Goedzak Damme

Nog tot eind september doet de Lamme Goedzak, de enige West-Vlaamse boot met Mississippi-allures, vijf keer per dag zijn trage ding. Inschepen doe je in Damme of Brugge en dan vaar je heen en weer. Zelfs je ets kan mee. Traag glijd je door dat vlakke land. Achter je de torens van Brug- ge, voor je dat witte boekendorp en tussenin een autostrade van kromgewaaide populieren. > bootdamme-brugge.be

2

Bedwing het Brugse Belfort Brugge Nu er amper buitenlandse toeristen in Brugge zijn, is dit je kans om in alle rust de Brugse Markt en zijn Belfort te verkennen. Waag je aan de  middeleeuwse trappen en geniet van het adembenemende panorama over Brugge en omstreken.

De zonsondergang tegemoet Oostduinkerke en De Panne

Je kunt naar die zonsondergang staren of erheen galopperen. Manege Ter Dui- nen organiseert elke dag strandwande- lingen voor beginners en gevorderden. Families, vriendengroepen, koppels, iedereen is welkom. Kinderen kunnen aansluiten zodra ze twaalf zijn. Niet zo’n paardenfanaat, maar wel tuk op adrenalinekicks? Dan is zeilwagenrij- den ongetwijfeld je ding. De sport voor wie niet van water houdt, het graag stil heeft, maar wel snelheid wil maken. Er zijn maar twee voorwaarden: laag water én wind. > manegeterduinen.be, lazef.be

> visitbruges.be

3

Apéro aan het water Kortrijk

De Leieboorden zijn verlaagd en de Leie speelt weer de hoofdrol in haar stad. Dat zorgt voor een resem plekken waar je, al dan niet met je voeten in het water, van die glinsterende rivier kunt genieten.

4

> toerismekortrijk.be

10

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs