VAB-Magazine juli-augustus 2020

Antwpen

Hiken in de modder Land van Saeftinghe

In dat verlaten, mysterieuze grensgebied dat zich tus- sen België en Nederland uitstrekt, vind je het Verdron- ken Land van Saeftinghe. Het enige land ter wereld waar je zonder goed vastzittende gummilaarzen een vogel voor de kat bent. Een unieke plek waar je letter- lijk uren kunt wandelen zonder een mens te zien. Je wroet je vooral een weg door de zuigende modder, wat voor hilarische taferelen zorgt. En dat in een lmisch landschap, met aan de horizon massieve kerncentra- les, passerende tankers en het verlaten Doel.

19

Rust vinden in de Abdij van Postel Postel

20

Diep in de Kempen ligt de Abdij van Postel verscholen, en dat al sinds 1140. Toen vestigden de eerste norbertijnen zich hier. Nog steeds leiden ze een gemeenschapsleven. Samen met Westmalle en Orval is dit één van de enige abdijen die nog over een echte abdijkaasmakerij beschikt. En enkel Westmalle en Postel hebben daarvoor hun eigen veestapel. Daarnaast wordt er in Postel ook ginseng gekweekt en dat zonder het milieu te belasten. Vrij van drijfmest, pesticiden, herbiciden en insecticiden en onder meer te koop in de abdijwinkel. Wie stilte zoekt, kan ook blijven loge- ren in het bezinningscentrum, maar je bent net zo welkom om door de kruidentuin te slenteren of je te installeren op het terras van het aanpalende gasthof. >abdijpostel.be

21

Luisteren naar de stilte in de Liereman Oud-Turnhout In de stille Kempen ligt een gebied van meer dan  hectare bossen, heide en vennen. Hier grazen schapen, shetlandpony’s en wilde konikpaarden. Zes wandelroutes doorkruisen dit authentieke landschap.

Bewonder Antwerpen vanop een afstand Antwerpen

Soms moet je een stap achteruit zet- ten om de dingen weer helder te zien. Op Linkeroever word je getrakteerd op een onevenaarbaar uitzicht op die Antwerpse skyline. En eens dat be- zonken is, kun je, als was je een echte Antwerpenaar, de charmante voetgan- gerstunnel induiken om daarna cool en relax midden in de stad te arrive- ren. Smaakt naar meer? Zet dan koers naar het MAS, of het Museum aan de Stroom, en begeef je naar de wandel- boulevard en het panoramadak. Kwes- tie van de stad vanuit nog een andere hoek te bekijken. > mas.be

> deliereman.be

22 Kunst spo מּ en in het Middelheimmuseum Antwerpen

23

Wandelen in het groen en gratis genieten van maar liefst  kunstwerken. Van  tot vandaag. Onder bomen, langs paden, op het gras. Van Panamarenko tot Rodin.

> middelheimmuseum.be

14

VAB MAGAZINE

Made with FlippingBook - Online catalogs