VAB-Magazine juli-augustus 2020

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT België is zo mooi! Kom ontspannen in het Domein van Mariemont, dicht bij La Louvière, op 25 km van Bergen, Charleroi en Nijvel. In het park van 45 ha ontdek je indrukwekkende bomen, standbeelden en enkele schuwe dieren. In dit park vind je het Koninklijk Museum van Mariemont, een Museum van Kunst en Geschiedenis, waarbij het accent ligt op de Oudheid. Schatten uit de groot- ste beschavingen ter wereld – van het oude Rome tot het oude China, via Griekenland en Egypte – vermengen zich met die van onze eigen Henegouwse en Belgische geschiedenis. Een groot deel van de tentoongestelde voorwerpen werd verzameld door Raoul Warocqué, een rijke 19e-eeuwse industrieel. Omdat hij geen erfgenamen had, schonk hij zijn collecties, kasteel en park aan de Belgische Staat. In welk seizoen je ook komt, het park ligt er altijd prachtig bij. Laat je ook verrassen door de diversiteit van de kunstwerken in het museum.

© MRM

Chaussée de Mariemont 100 • 7140 Morlanwelz • info@mariemont.be www.musee-mariemont.be

© MRM

Prachtige musea

We hadden het al even over de musea in het kader van de Hene- gouwse steden, maar je zou versteld van het verdere museum- aanbod in de provincie. Zo ontdek je in Lessines, ten oosten van Doornik, het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos . Dat is zowaar een middel- eeuws ziekenhuis met een indrukwekkende tentoonstelling over de medische werkwijzes uit die tijd. Ook een omweg waard is Keramis in La Louvière. Dit allesbehalve oubollige museum voor keramiek stelt op een unieke manier zijn collectie van de pro- ductie van de Manufacture Boch tentoon. Zeer opmerkelijk zijn de bewaard gebleven flessenovens van de faiencefabriek, alle drie 8 meter hoog en geklasseerd als Waals erfgoed. In Binche ontdek je in het Internationaal Carnaval- en Masker- museum dan weer alles over de carnavaltradities van hier en in de rest van de wereld.

Een andere topper is het Museum van Mariemont , dat midden in het prachtige gelijknamige park verborgen ligt.

Internationaal Carnaval- en Maskermuseum © WBT - Bruno D’Alimonte

ONTDEK VELE ANDERE FACETTEN VAN WALLONIË EN ZIJN BREDE WAAIER AAN ACTIVITEITEN

In de brochure “Uit in Wallonië en de Ardennen” vind je heel wat tips om je uitstapjes en verblij- ven in Wallonië voor te bereiden, alsook 91 kortingsbonnen voor activiteiten en overnachtingen! Download dit hebbeding op visitwallonia.be/onze-brochures

Made with FlippingBook - Online catalogs