VAB-Magazine juli-augustus 2020

TEKST TONY DE MESEL & GEERT VAN LIERDE

Kaduke bruggen

 Vlaamse bruggen zijn in zeer slechte staat en voeren de lijst aan van de zowat  bruggen in Vlaanderen die in slechte staat verkeren. Sommige bruggen zijn bijna een halve eeuw oud. Er zijn er ook die al twintig jaar op die ‘dringende’ lijst staan.

1/2

Test-Aankoop vraagt premievermindering

Volgens Test-Aankoop zijn er sinds 18 maart, de start van de lockdown in ons land, naar schatting 68% minder ongevallen met letselschade geweest dan ge- middeld over de laatste drie jaar. De consumenten- organisatie vraagt autoverzekeraars daarom om de consument een deel van de premie voor 2020 terug te betalen of een korting toe te kennen op de premie van 2021. Verzekeraars beschikken volgens de con- sumentenorganisatie over een groot nancieel over- schot, nu de forse afname van het aantal schadegeval- len de schadelast sterk heeft verlaagd.

duurzaam naar Antwerpen

Eén op de twee werknemers uit de

Vervoerregio Antwerpen verplaatste zich begin dit jaar op duurzame wijze voor zijn woon-werkverkeer, zo blijkt uit onderzoek van het stadsbestuur. % komt nog steeds met de auto, % neemt de fiets, % gebruikt het openbaar vervoer, de overige % komt onder meer te voet. Autotaks hoogst in België Van alle Europeanen betalen Belgen de meeste autobelasting. De belastingdruk per inwoner is in ons land het hoogst op zowel de aankoop als het gebruik van een wagen. Volgens de Europese autoconstructeurs (ACEA) betalen Belgen omgerekend   per inwoner – of % meer dan het Europese gemiddelde. België ontving vorig jaar in totaal , miljard euro aan autobelastingen (BTW, taksen, accijnzen, heffingen…).

bestaande uit een 1.5 liter benzine drie- cilinder en een elektromotor die samen goed zijn voor 116 pk. Wel is er de keu- ze tussen een versie met voorwielaan- drijving of een AWD-i met automatisch inschakelbare vierwielaandrijving. Aan het praktische is ook gedacht. De rug- leuning van de achterbank kan worden neergeklapt en de bodem van de koffer- ruimte is verstelbaar.

Kia Sorento Koreaanse klassieker

Kia steekt zijn topmodel in het nieuw. Deze SUV met zeven zitplaatsen heeft een digitaal instrumentenbord dat aansluit op een aanraakscherm. Bij de lancering dit najaar zal enkel een 2.2 liter turbodiesel met acht- trapsautomaat beschikbaar zijn. Tegen het einde van het jaar volgt er nog een plug-inhybride met een 1.6 liter benzine.

33

JULI-AUGUSTUS 2020 RIJDEN

Made with FlippingBook - Online catalogs