Matchblad 20240522

ÖSTERS IF:S MATCHBLAD INFÖR OMGÅNG 9

DAGENS MATCHVÄRD

JENS MAGNUSSON Klubbdirektören har ordet

Toppmöte stundar på Visma Arena när serieledarna Landskrona BoIS kommer på besök. Ett Landskrona som nu är ensamt med att vara utan någon plump i protokollet. Fem vinster och tre kryss med bara fyra insläppta mål är en imponerande säsongsinledning. Närmast kommer laget från en mållös tillställning hemma på Landskrona IP mot formstarka Örebro. Själva parkerar vi på en kvalplats med 13 inspelade poäng fördelat på tre vinster och fyra kryss. När jag själv summerar säsongsinledningen blir kvällens match lite avgörande för betyget. Vid vinst skulle jag känna att vi gjort en inledning på säsongen som är klart godkänd. Ett annat resultat skulle inte innebära ett lika högt betyg. Senaste matchen mot Utsikten blev som väntat en jämn och tuff tillställning där vi för tredje gången denna säsong kvitterar på stopptid. Det visar på lagmoral och karaktär och det kommer att vara viktiga poäng när säsongen skall summeras i höst. Matchens vara i Östershopen är en efterlängtad nyhet. Matchtröjan i barnstorlekar. Världens vackraste tröja i storlekar från de allra minsta upp till tonåringen. Finns såklart också i vår webbshop där du också kan köpa de allra bästa presenterna inför kommande skolavslutningar och examen. Varför inte ett par snygga whiskeyglas eller ölglas till studenten? Slår också ett litet extra slag för vår snygga trådlösa laddstation. Perfekt att kunna ladda airpods, telefon och klocka samtidigt.

I slutet av veckan så anländer de olika landslagen som skall spela fyrnationsturneringen till Växjö. Så boka in den 29 maj (Australien), den 1 juni (Polen) och den 4 juni (Tyskland) för då spelar Sveriges U23-landslag för damer på Visma Arena. Du kan redan nu köpa dina biljetter på vår biljettsida och vi har tagit fram ett fantastiskt erbjudande till alla ungdomslag för att alla ska få uppleva landslagsfotboll live i Växjö. Det väntas ett fantastiskt matchväder i Växjö idag och det har sålts på bra med biljetter på förhand. Vi närmar oss under matchdagsmorgonen 4 000 sålda biljetter och fler vill vi såklart bli fler. Stödet på såväl hemmaplan som bortaplan har varit helt fantastiskt så långt och vi hoppas på ett starkt stöd från läktaren även ikväll. Som alla luttrade Östersupportrar vet är marginalerna i Superettan små. Alla lag kan slå alla och man får inget gratis. Då kan stödet från Södra stå vara det helt avgörande till slut.

Den som vill mest vinner! Jens Magnusson Klubbdirektör

Tankar inför dagens match

MARTIN FOYSTON

Toppmatch väntar på Visma Arena under onsdagskvällen när vi får besök av serieledande Landskrona BoIS i den nionde omgången. Nedan följer de sportsliga förutsättningarna in till denna spännande drabbning. Det var en hektisk och dramatisk tillställning senast borta mot Utsikten i fredags där Öster åter fick med sig en viktig poäng sent in på stopptid efter att Theodor Johansson hoppade in och blev poängräddare på Bravida Arena. Resultatet gör att Öster befäster sin placering bland toppen, just nu på en tredjeplats fem bakom ettan Landskrona och två poäng bakom andraplatsen där Brage just nu står. Siktet är nu inställt mot de två högsta topplaceringarna där vi nu har chans att knappa in. Gästerna har inlett denna säsong på ett ypperligt sätt och är hittills obesegrade efter åtta omgångar. Något som givetvis sporrar Öster som vill hämta in poäng på toppkonkurrenten i jakten om de allsvenska platserna. Till denna match är det assisterande tränare Torbjörn Arvidsson som kommer leda laget från sidlinjen. Det stoppar dock inte vår huvudtränare från att komma med sina tankar om matchen och den allra senaste rapporten inför kvällen.

Martin Foyston har ordet: Vi har förberett oss inför matchen på samma sätt som vi alltid gör. Just nu är gruppen på en bra plats i form av att det är ett lag fullt av energi och självförtroende. I fotboll är det ofta små marginaler i prestationer som avgör och vi är fullt trygga och säkra i att vi är på rätt väg framåt i hur vi arbetar. Vi är obesegrade på hemmaplan den här säsongen och har släppt in noll mål under de två senaste matcherna här på Visma Arena och känner oss generellt väldigt stabila i vår defensiv. Alla spelare är friska och redo för matchuttagning inför morgondagen. Det är såklart ett lyxproblem att ha alla spelare tillgängliga. Vi har ett lag fyllt med fantastisk kvalitet och en fin konkurrenssitution där vi har en kollektiv mentalitet av att göra det absolut bästa för varandra varje dag.

Martin Foyston Huvudtränare

Visma Arena är EN kontantfri ARENA

LILLA VÄSTRA KIOSKEN

VÄSTRA KIOSKEN

ÖSTRA KIOSKEN

ÖSTERS IF Truppen

2

20

THORRI THÒRISSON

ALIBEK ALIEV

EVENT:

DATE:

4

SEBASTIAN STARKE HEDLUND

21

LUKAS BERGQUIST

5

MATTIS ADFOLSSON

22

OSKAR GABRIELSSON

7

DAVID SEGER

23

VLADIMIR RODIC

8

MANASSE KUSU

24

THEODOR JOHANSSON

9

NIKLAS SÖDERBERG

25

GUSTAV FÄLTH

10

ALBIN MÖRFELT

28 PHILIPP BERNDT (UTLÅNAD)

11

HANNES BLADH PIJACA

30 MIRSAD BASIC (UTLÅNAD)

13

ROBIN WALLINDER

31

NIKOLA RADOJCIC

14

HANNES BLADH PIJACA

32

CARL LUNDAHL PERSSON

15

IVAN KRICAK

33

TATU VARMANEN

16

RAYMOND ADJEI

-

ALEN ZAHIROVIC (UTLÅNAD)

17

ADAM HERDONSSON

-

BASHIR BASHIIR

18

DANIEL LJUNG

-

OLLE LÖVDAHL

19 ADAM BERGMARK WIBERG

-

MAX HÖGBERG

-

GABRIEL FORSLUND

LANDSKRONABOIS Truppen

EVENT:

DATE:

1

AMR KADDOURA

15

MAX´MED MOHAMED

2

RASSA RAHMANI

16

JESPER STRID

3

GUSTAF WESTSTRÖM

17

SAMUEL BURAKOVSKY

4

GUSTAF BRUZELIUS

19

VINCENT SUNDBERG

5

20

FILIP SACHPEKIDIS

XAVIER ODHIAMBO

6

PHILIP ANDERSSON

23

MAX NILSSON

7

VICTOR KARLSSON

24

EMIL LINDMAN

8

ROBIN DZABIC

28

SAM HEGDAL

9

FREDERIK IHLER

29

SVANTE HILDEMAN

10

ADAM EGNELL

30

HAMPUS PAULI

11

47

RASMUS WENDT

KOFI ASARE

12

MELKER JONSSON

13

ERIK HEDENQUIST

14

DAVID EDVARDSSON

Matchens spelarprofil är ett av årets nyförvärv som kom från FC Trollhättan efter att ha vräkt in mål i i Ettan Södra. Till försäsongen anslöt den 27-åriga anfallaren till Östers IF och har hittills spelat 7 av 8 matcher, varav de flesta från start och leder just nu den interna skytteligan med sina tre mål i Superettan. Senast blev det en startplats på bänken för Alibek som tidigare varit given i Östers elva. Dessutom nyligen avstängd och tillbaka i matchtruppen senast mot Utsikten Här berättar han bland annat om vad han förväntar sig för match mot Landskrona, sin mentala inställning som fotbollsspelare, och vad han har för särskilt intresse bortsett från fotbollen. Du har tidigare mött Landskrona fast med dina tidigare lag. Vad har du för bild av motståndet sett till dina tidigare erfarenheter? Deras spel känner jag till lite grann, framförallt att de vill sticka in i mellanytorna och därifrån attackera i djupled. Ett spelskickligt lag som jobbar hårt för varandra. De är givetvis obesegrade och med det sagt är det tillräcklig tändvätska för att bjuda hem de hit till Visma Arena och ge de en första förlust för säsongen. Nyligen avstängd och tillbaka i truppen senast. Given i startelvan senast men satt på bänken mot Utsikten. Hur ser du över din plats i laget? Som fotbollsspelare ska man aldrig känna sig given och bekväm, det är en farlig känsla tycker jag. Då börjar man slappna av och ger inte hundra i sin prestation på planen. ALIBEK ALIEV Matchens spelarprofil

Oavsett hur det går i min fotboll kommer jag vara fokuserad. Under de senaste 3-4 åren har jag varit van vid att starta men det är såklart ingen fotbollsspelare som vill vara på bänken. Jag var avstängd och vi spelade väldigt bra när jag inte var med, så det är bara att ta det och fortsätta arbeta hårt för sin plats och pusha laget när man är på bänken. Får man väl sin chans gäller det att komma tillbaka och prestera så sköter det sig. Det viktiga är att tänka på laget före jaget. Socialt utanför spelet och fotbollen. Hur har du kommit in i Växjö som stad och vad gör du helst när du inte spelar fotboll? Första gången jag kommer in i en klubb där jag inte känner någon, men jag tycker att jag kommit in väldigt snabbt och blev varmt välkomnad av alla här i Öster. Försöker hitta på en del saker men det jag mest gör utanför är att fiska. Det är något jag älskar att göra och det är en typ av avkoppling för mig. Någon särskild sjö i Växjö som du rekommenderar att fiska i till alla som har detta intresset? Har inte fått i min båt än men Helgasjön är en stor sjö som skall vara riktigt bra att fiska i. I dag lånar vi en båt av en som arbetar här på arenan och det uppskattas enormt att vi får göra det. Vi är några i laget som brukar vara ute på sjöss och fiska så det är en härlig liten lagaktivitet. Till sist. Om du skulle förutspå matchen i morgon, hur kommer det att se ut? Haft en bra känsla hela veckan och går vi ut och gör rätt saker och inte visar för mycket respekt så tror jag på tre poäng och att vi vinner med 2-1. Det hade betytt mycket för vårt lag att ge de deras första förlust.

TABELL INFÖR OMGÅNG 9

Matchens VARA

MATCHTRÖJA JUNIOR 699:-

Finns att köpa i Östershopen på Visma Arena! samt på webben: ostersifshop.se

Klicka här för att läsa mer

österappen

SÄSONGSKORTET I APPEN SPELSCHEMA LIVERESULTAT NYHETER ...OCH MYCKET MER!

Varmt välkommen till Östergatan RESTAURANGEN PÅ VISMA ARENA SOM SERVERAR EN SMAKRIK LUNCH VARJE VARDAG ÖPPNAR TVÅ TIMMAR INNAN AVSPARK I SAMBAND MED ÖSTERS HEMMAMATCHER Hoss kan du även boka konferens, catering eller event i våra rymliga och fina lokaler!

STÖD SUPPORTERKULTUREN & TIFOGRUPPEN BLI MEDLEM I EAST FRONT (KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT BLI MEDLEM)

Det finns många rediga smålänningar En del kan hamna i fängelse på grund av sitt jobb

Du, Kristina, är en av dem. Är det något som skrämmer dig?

Kristina Bingström Chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålandsposten

KLICKA För att se Kristinas svar

NÄSTA HEMMAMATCH PÅ VISMA ARENA

SÖNDAG 16/6 KL 15.00 Östers IF VS Östersunds FK Klicka här för att köpa biljett!

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online