נבואת הרבי מלך המשיח: הנה זה משיח בא
סיפור לשבת מאת: הרב שלום בער שמולביץ, מנהל בית חב״ד בבית שאן ההוראה המפתיעה לקהילת תוניס
תגובת הרבי הייתה מפתיעה וחריגה ביותר: הרבי ביקש שקהילת תוניס תשלח אליו ספר תורה, ובזכות זה תתבטל הגזירה! מאחר שנאסר על הרב פינסון לצאת מהמדינה, יצאו רעייתו, הרבנית רחל, ובנו יוסף-יצחק, עם ספר התורה והביאו אותו אל הרבי. הרבי ביקש שה־ דבר יהיה חשאי. הוא הורה לבדוק את ספר התורה, ולהכניסו בחשאי לארון הקודש בבית המדרש. "מחר", אמר להם הרבי, "אקבל 'עלייה' בספר הזה, ואז הכול יהיה בסדר ליהודי תוניס". הרבי גם הודיע שיאמר באותו יום מאמר חסידות. ,17:30 ביום שישי, כ"ב באלול, בשעה הורה הרבי להכניס את ספר התורה לחדרו. הרבי היה לבוש בגדי שבת. רק מתי מעט, שותפי סוד, הורשו להשתתף באירוע החריג. הרבנית פינסון הניחה על שולחנו של הרבי בקבוק יי"ש שה־ ביאה עימה. לאחר התפילה יצאו כולם מחדרו של הרבי, והוא נשאר לבדו זמן ממושך עם ספר התורה. אפשר היה למשש את המתח בחלל האוויר. הכול הבינו כי ברגעים אלו הרבי נלחם בכוחות עלו־ מים לביטול הגזירה. כעבור זמן נפתחה הדלת והרבי יצא, חובק את ספר התורה. הוא ירד עימו לקומה התחתונה והכניס את ספר התו־ רה התוניסאי לארון הקודש. עם סיומה של אותה פעולה שמימית התבטלה הגזירה והחיים חזרו לקדמותם. קרוב לחמישים שנה חי הרב פינסון בתוניס וחולל בה מהפכה רוחנית אדי־ רה. הרב פינסון נשאר בתוניס כל חייו. .89 בשנת תשס"ח נפטר, והוא בן (על פי 'מאחורי קו האוייב')
חיים של מסירות נפש. הוא התחנך בתלמוד תורה ובישיבה מחתרתית ברו־ סיה הקומוניסטית. סבו נשלח לסיביר ב'עוון' שמירת מצוות ונספה שם. אביו נדד ממקום למקום, מאימת הקומוני־ סטים. בניסים גדולים הצליחה המשפחה לצאת מרוסיה, ולאחר שנות סבל ות־ לאות ביקשה לכונן חיים שלווים של תורה ומצוות בארצות החופש. אולם לרבי היו תכניות אחרות: בשנת תשי"ג התבקש הרב פינסון לצאת לשליחות במרוקו. בשנת תש"כ קיבל הרב פינסון הוראה מפתיעה: לעבור לתוניס. בעקבות עלייתם ארצה של רבים מיהודי תוניס ורבניה, רצה הרבי שהרב פינסון יפעל לביסוס החיים היהודיים בתוניס. השליחות לתוניס הייתה מפחידה הרבה יותר. שלטונו של הנשיא חביב בורגיבה נטה לכיוון הקומוניזם, דבר שהקשה על הפעילות היהודית במדינה. הנשיא נהג להתבטא בחריפות נגד ישראל, ויהודי המדינה סבלו רדיפות והצקות. גם הרב פינסון עצמו ספג קריאות בוז ויידוי אבנים מצד צעירים ערבים. "אין מה לפחד", אמר הרבי לרב פינסון כמה וכמה פעמים. אחרי מלחמת ששת הימים גבר החשש. אספסוף ערבי שרף את בית הכנסת הג־ דול, שבו היו כמאה ספרי תורה. הרב פינסון מיהר לשגר מברק בהול לרבי. על שאלתו אם לעזוב מפני הסכנה השיב הרבי: "עכשיו הם זקוקים לך יותר". בשנת תשכ"ט ריחפה מעל הקהילה גזירה לסגירת כל מוסדות התורה בתו־ ניס. על משפחת פינסון עצמה עמדה להיגזר גזירת גירוש לצמיתות. החרדה הייתה גדולה.
ההחלטה שנתקבלה הייתה חד- משמעית: יש להעלות לישראל במב־ צע סודי את כל יהודי תוניס. ). אחרי כיתור 1982( השנה היא תשמ"ב המחבלים בביירות הוגלו רב-המרצחים ערפאת עם מאות מחבלי אש"ף לתוניס. המצב החדש עורר חששות כבדים בקרב גורמי הביטחון בישראל. בתוניס חיה אז קהילה יהודית שמנתה כחמשת-אלפים נפש. העברת בסיסי אש"ף לתוניס הייתה עלולה לסכן את שלום הקהילה. המוסד שיגר לתוניס שליחים חשאיים, במאמץ לשכנע את היהודים לצאת מה־ מדינה. מהר מאוד גילו כי גורם מסוים בקהילה דוחה את האזהרות ומבטיח ליהודים כי לא יאונה להם כל רע. הכוח הזה היה הרב ניסן פינסון, שליח הרבי מליובאוויטש בתוניס. במוסד הבינו שמסריו נאמרו בשם הרבי, והוח־ לט לשגר נציג שיסביר לרבי את חומ־ בלילה נכנס אפרים 2 רת המצב. בשעה הלוי, לימים ראש המוסד, לחדרו של הרבי. הלוי כבר ביקר בעבר בחצר הרבי, והייתה לו היכרות מסוימת עימו. מייד בתחילת הפגישה אמר הרבי לה־ לוי שהוא עומד מאחרי ההנחיה להישאר בתוניס. כשעימת אותו הלוי עם המו־ דיעין שבידו, אמר לו הרבי שגם לו יש מערכת לאיסוף מידע, ולאחר בדיקה הסיק שלא נשקפת סכנה ליהודי תוניס. "לא אתן לזה יד", אמר לו הרבי. "לא צריך לחסל קהילה". הרבי הסביר שאם יהודי רוצה לעלות ארצה, זה טוב ור־ צוי, אבל אסור לגרום לחיסולה המוחלט של הקהילה המקומית. ואכן, הקהילה היהודית בתוניס קיימת עד עצם היום הזה, והחששות התבדו. כבר בילדותו חווה הרב ניסן פינסון
Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online