Stanley/Stella - Sustainability Report 2022 - NL

Certificeringen Onze toeleveringsketen is gecertificeerd door verschillende onafhankelijke instanties en normen, waaruit onze inzet voor gezonde milieupraktijken en meer respect voor de planeet blijkt. Maar daar blijft het niet bij. We kijken altijd verder dan certificeringen alleen om onze kennis te vergroten en positieve actie voor onze planeet en haar bevolking te stimuleren.

GOTS De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de belangrijkste wereldwijde norm voor de productie van biologische vezels. Gebaseerd op zowel ecologische als maatschappelijke criteria is het de strengste certificering voor biologisch katoen. Het garandeert dat katoen biologisch wordt geteeld zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde zaden of gevaarlijke chemicaliën. Het zorgt ook voor traceerbaarheid vanaf de oogst van de grondstof tot aan de eindgebruiker, met inbegrip van transactiecertificaten in elk stadium van de productie. OCS De Organic Content Standard (OCS) is een vrijwillige internationale norm die de aanwezigheid en de hoeveelheid biologisch materiaal in een eindproduct controleert. Het volgt het traject van grondstoffen, van de bron tot het eindproduct. Deze norm geldt voor Stanley/Stella-producten met minder dan 70% biologisch katoen. GRS De Global Recycled Standard (GRS) is 's werelds toonaangevende norm voor gerecycleerd textiel. De norm geldt voor de volledige toeleveringsketen en heeft betrekking op traceerbaarheid, milieubeginselen, maatschappelijke vereisten, chemisch gehalte en etikettering. Al het gerecycleerde katoen, gerecycleerd polyester en gerecycleerd nylon dat we gebruiken is GRS-gecertificeerd. OEKO-TEX De Standaard 100 van OEKO-TEX® is een van ‘s werelds bekendste normen voor de beoordeling van schadelijke substanties in stoffen. Onze certificering bevestigt dat de producten van Stanley/Stella worden verwerkt zonder chemische stoffen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Standaard 100 verbiedt ook bepaalde potentieel schadelijke stoffen, zelfs wanneer deze nog niet wettelijk verboden zijn, en garandeert dat onze producten voldoen aan de REACH-verordening van de EU.

PETA

Stanley/Stella is ‘PETA-Approved’, wat betekent dat we geen dier­ proeven uitvoeren of laten uitvoeren op ingrediënten, formules of afgewerkte producten en verklaren dat nooit te doen. Onze producten zijn gemaakt van 100% veganistische materialen en 0% dierlijke vezels, zodat dieren geen schade wordt berokkend.

14

Made with FlippingBook flipbook maker