Müzeler & Geziler

KAPALI ÇARŞI

Kapalıçarşı, 58'den fazla kapalı caddesi ve günde 250.000 ile yarım milyon arasında ziyaretçi çeken 4.000'den fazla mağazasıyla dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir. Kapalıçarşı 1455 yılında yapımına başlanmış ve 1461 yılında açılmıştı r. Kuyumculuk, çömlekçilik, baharat ve halı dükkanları ile ünlüdür. Çarşıdaki tezgahların çoğu, deri montlar, altın takılar ve benzerleri için özel alanlar ile, mal türüne göre gruplandırılmıştır. Bugün kapalı çarşı iki cami, iki hamam, dört çeşme ve çok sayıda restoran ve kafeye ev sahipliği yapıyor. Genişleyen kompleks 12 ana binadan oluşuyor ve 22 kapısı var.

 Arabayla yalaşık 2 0 dakika uzaklıktadır  09:00 – 19:00 (Yaz - Kış )  Pazar günleri ziyarete kapalıdır

 www.kapalicarsi.org.tr

MISIR ÇARŞISI

Mısır Çarşısı, İstanbul'un en eski çarşılarından biridir. Eminönü semtinde bulunan Kapalıçarşı'dan sonra en büyük ikinci kapalı alışveriş kompleksidir. Binanın kendisi Yeni Camii külliyesinin bir parçasıdır ve içindeki dükkanlardan alınan kiralar caminin bakım masraflarını karşılamaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Saray baş mimarı Koca Kasım Ağa tarafından tasarlanan yapı, 1660 yılında mimar Mustafa tarafından tamamlanmıştır. Mısır Çarşısı, günümüzde hemen hemen tamamı üst bölmelere ayrılmış 88 tonozlu odadan oluşan “L” şeklinde bir yapıdır. Anıtsal geçitler, her iki salonun sonunda, her girişin üzerinde odalarla yer almaktadır. Ana giriş, Yeni Cami'ye bakan güneybatı köşes indedir.

 Arabayla yalaşık 2 0 dakika uzaklıktadır  09:00 – 19:00 (Yaz - Kış )

RUSTEM PAŞA CAMİİ

Rüstem Paşa Camii, Osmanlı İmparatorluğu'nun Sadrazamlarından ünlü Hırvat Rüstem Paşa (1500- 1561) tarafından yaptırılmış ve Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan ile evlidir. 1561 yılında Mimar Sinan tarafından Sadrazam Rüstem Paşa için ve o dönemin sadeliğinden çok farklı bir üslupla tasarlanmıştır. İznik çinileri caminin sadeliğinden uzaklaşan dekoratif unsurlardır. Tarihi yarımadanın silüetinde konumlanan caminin iç tasarımında İznik çinileri yaygın olarak kullanılmıştır.

 Arabayla yalaşık 30 dakika uzaklıktadır  İbadet saatlerinde kapalıdır.

Made with FlippingBook Digital Publishing Software