Van Steensel 60 etappes

Etappe 28, QoQo Retreat

Het vandaag van Robert Reijnders “Als ondernemer ben ik geen gemakkelijke jongen.”

“QoQo Massage Clinics combineert traditionele Chinese therapieën met het moderne westerse concept van een gezonde en duurzame levensstijl. Zo verbeteren we uw fysieke gesteldheid én uw mentale welzijn.” Aldus de openingstekst van de website van QoQo Massage Clinics die ik las vlak voor vertrek richting Maltaplein 13 in Rotterdam- Nesselande. Het Geheim van QoQo Massage was de titel boven de tekst die de lading moest dekken. Tot zover niets bijzonders. Het Maltaplein lag er deze zonovergoten Quatorze Juillet bij waarvoor het Maltaplein ooit aan de tekentafel ontwor- pen was: een zomerse avenue die associaties oproept met de Spaanse costa’s en Zuid-Franse strandboulevards. Het Geheim van QoQo Massage zit hem dan ook niet in de locatie, maar waarin dan wel? Het korte voorgesprek met Robin Veldhuis (Kees: ”hij gaat met je mee, ik heb helaas teveel last van mijn heup en uiteindelijk heeft Robin QoQo in 2016 als klant binnengebracht”) legde evenmin Het Geheim van QoQo Massage bloot: ‘In 2016 ging ik voor het eerst naar QoQo aan de Beukelsdijk voor een massage. Zodoende kwam ik in contact met Robert. Toevallig of niet, maar zij waren toen juist op zoek naar een nieuwe verzekeringspartner. Je snapt het al: dat werd dus Van Steensel. Ik heb niet veel en tegelijk alles over Robert te zeggen. Je moet het maar eh… over je heen laten komen...’ Die laatste cryptische zin bleef in het hoofd echoën toen ik Robert Reijnders ontmoette in het voor- portaal van QoQo Retreat, zoals deze vestiging

in Rotterdam-Nesselande heet. Bij het handen schudden merkte ik de niet opvallende, maar nét genoeg aanwezige tattoo van een lachende smiley op de binnenkant van Roberts pols op. De openingsvraag (“met wie heb ik eigenlijk het genoegen?”) was laagdrempelig bedoeld, maar- werd - door Roberts bijzondere levensloop - dé kernvraag van het gesprek en daarmee de facto van heel zijn leven:

’Tja, wie ben ik…? Tot vorig jaar is mijn leven eigenlijk samen te vatten als één grote zoek- tocht naar mijzelf. Ik weet dat ik op 4 maart 1972 ben geboren in Winterswijk. Vervolgens heb ik zes maanden in De Meern, negen jaar in Vught, drie en een half jaar in Zwitserland en vervolgens een tijd in Bilthoven gewoond. Op haar vijftiende kreeg mijn moeder een buiten- echtelijke relatie met een man die er een rock & roll-leven op nahield.

Etappe 28

Rotterdam-Krimpen aan den IJssel | 14 juli 2022

Start

Prins Pieter Christiaanstraat 61, Rotterdam | Van Steensel Assurantiën

Finishplaats

Maltaplein 13, Rotterdam| QoQo Retreat

Etappewinnaar Robert Reijnders

118

119

Made with FlippingBook flipbook maker