Gruppetto 47-2023

STADIG FLERE SØKER UT

hadde Norge fremdeles en solid gjeng ryttere som framfor alt tjente til livets opphold innenfor spansk amatørsykling. Dette var ryttere som slet med å få innpass på kon- tinentallagene, og som sportslig sett var et stykke unna toppnivået. I 2023 er kvaliteten på de norske rytterne hevet betraktelig. Det samme er nivået til rytterne som nå velger å bryte ut av norsk sykkels- port. Det kanskje mest eksotiske even- tyret er det Trym Holter Westgaard som har lagt ut på. I Gianni Savios nå nedjusterte prosjekt, er den norske 19-åringen lagkamerat med to italienere og intet mindre enn 13 kolombianere. GW Shimano- Sidermec sykler da også under sør- amerikansk fane.

Michele Bartoli, tidligere ener på verdensrankingen og senere trener. Han har mildt sagt en rufsete bakgrunn med samarbeid med den av-

med Stig Kristiansen som tren- ingsveileder.

(Sykkelmagasinet Gruppetto): Skrur vi tiden 13 år tilbake, lå doping- avsløringen til Steffen Kjærgaard som en tung, ubehagelig skygge over norsk sykkelsport. Norges Cykleforbund valgte å trykke inn panikk-knappen da Vegard Robinson Bugge og Fransk Leonard Markaskard, fra sin treningsbase i italienske Lucca, var i ferd med å starte opp et treningssamarbeid med den tidligere dopingdømte treneren, Michele Bartoli. Foten ble satt ned for duoen fra Vestfold. Robinson Bugge fortsatte satsingen som Joker-Merida-rytter

Mye har forandret seg siden 2012 i norsk sykkelsport. Vi har fått vårt eget ProTeam som skal sykle Tour de France, og som sveiper opp de aller største talentene fra den norske og danske scenen. Så hvorfor har det da blitt omtrent frislipp av unge ryttere på utsiden av Uno-X-pyramiden som frister lykken utenfor Norges grenser?

slørte «doplegen,» Eufamiano Fuentes.

Ingen i proffsirkuset har etablert flere lag med forskjellige sponsorer enn Gianni Savio, i år er det GW Shimano- Sidermec team, regist- rert i Colombia han leder.

Går man fem-seks år tilbake

Hvem får oppfylt drømmen om å slite seg rundt på veier over alt og med verdens beste.

34 SM GRUPPETTO # 47

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease