Somnus nr. 2_2022

Masken Nina er helt ny på markedet, forteller Erik Egeland i Avalon Medical.

Maske som bråker mindre

Først kom maskene som bråker mindre. I neste omgang kom- mer Avalon Medical også med sin egen CPAP. – Vi driver først og fremst med store anestesimaskiner, men nå prøver vi oss på maskemarkedet. Det blir litt David mot Goliat, sier Erik Egeland. Nesemasken Nina Han arbeider for Avalon Medical. Selskapet har lansert den nye nesemas- ken Nina til CPAP-brukere i Norge. – Det som er spesielt, er en patentert løsning på hodestroppen, sier Egeland og viser hvordan den er utstyrt med nummerering. Det betyr at når du har tatt den av og vasket den, så vet du

hvor du skal sette borrelåsen for å få stroppen akkurat like stram som før. Best på lyd – Den andre tingen som denne masken gjorde det best på i testing, er lydnivået. Dette er den stilleste nesemasken, sier Egeland. Grunnen til det er filteret som sitter på kneet mellom selve masken og slangen. – Det er vevd med hydrofobisk materiale – det vil si vannavstøtende. At det er vevd i stedet for å være plast med hull, gjør at luftstrømmen går alle veier i ste- det for bare rett ut av hullene. Det gjør dette til en stille maske, forteller han. Foreløpig kommer masken med silikon mot ansiktet; den er ikke laget i noen versjon med minneskum.

Kommer med CPAP Erik Egeland har ikke lov til å fortelle om at Avalon Medical også er på vei inn på markedet med CPAP. Søvnforeningens sekretær Marit Aschehoug, derimot, hun kan fortelle om det. – Den kommer, og den kommer med innebygd batteri, forteller hun. Den kommende CPAP-en lader opp bat- teriet mens den brukes, slik at hvis strømmen går i løpet av natten, fortset- ter CPAP-en å virke. Hvor lenge den går på batteri og de andre spesifikasjonene, det er ikke kjent ennå, men håpet er at den skal være forholdsvis billig.

11

SOMNUS NR 2 – 2022

Made with FlippingBook Learn more on our blog