somnus nr 1_2019

a la ALIEN CPAP-maske

Hvis du sover på et rom der andre kan komme inn, så bør du kan- skje ikke velge denne masken til CPAP-en. (Foto: Jared Gray)

Lyst til å skremme vettet av sengepartneren? Da kan du for eksempel bygge om masken til en ansiktsklamrer fra «Alien»-filmene.

Hvis du har sett «Alien», så har du sett dette romvesenet klamre seg til ansiktet på en av hovedpersone- ne. Det er neppe noen overraskelse at han ikke overlevde filmen. Ansiktsklamreren har akkurat plass til CPAP-masken på riktig sted over nesen, og i deler av halen er det plass til slangen. Så justerte han seks av de åtte bena slik at de ligger godt rundt ansiktet når han sover. Prototype – Det tok rundt en uke å bli ferdig, men det meste var en time her og en time der mellom andre ting, skriver Gray på bloggen sin. – Jeg er fornøyd med prototypen, men jeg tror den ville trenge for- bedringer før jeg kunne begynne å lage slike ting for andre mennes- ker. Bortsett fra at den gjør det enda mindre komfortabelt å ligge

på siden, er den ikke stort verre å ha på seg enn bare CPAP-masken. Om ikke annet, hjelper den til med å holde lyset unna øynene mine, melder Jared Gray.

Tekst: Georg Mathisen

Han kaller seg «Tinker Gnome». Jared Gray er webutvikler, forfat- ter og blogger. På bloggen sin forteller han blant annet om forsø- kene på å bygge mer eller mindre farlige Petter Smart-løsninger på det meste. Da han fikk søvnapné-diagnosen og fant ut at han ikke trives spesi- elt godt med CPAP-en sin, fant han ut at han i hvert fall kunne ha det moro med «inntrengeren». Dermed kjøpte han en ansiktsklamrer på en lekebutikk.

Masken passer perfekt i «Alien»- masken, kjøpt på nett.

11

SOMNUS NR 1 – 2019

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online