Sarkomen 3/2020

| Hva gjør en studiesykepleier?

 Studiesykepel ierne Stine Næss, Ane Haugen og Mal in Kløtz jobber ti l dagl ig med sarakom under seksjon for kl inisk forskning ved OUS Radiumhospitalet. Hvem er vi?

protokollen krever. Her er samarbeidet mellom studiesykepleier og studielegen viktig. Sammen koordinerer man studiebesøk, undersøkelser og behandling samt innhenter informasjon fra pasienten. Underveis i behandlingen kreves det nøye overvåkning, og det er viktig at eventuelle bivirkninger og uønskede hendelser rapporteres. Når en pasient inkluderes i en studie samler vi gjerne inn ekstra mye informasjon fra pasientene. Det kan være alt fra detaljert sykehistorie, hvilke medisiner de tar, hva de spiser, samt at de må svare på ulike spørreskjemaer som omhandler livskvalitet. Studiesykepleiere fungerer som kontaktpersoner for pasienter som deltar i kliniske studier, og sørger for at pasientenes behov blir ivaretatt under deltakelsen i studien.

Vi er tre studiesykepleiere som jobber med kliniske studier innen sarkombehandling. Alle tre har tidligere erfaring fra å jobbe med pasienter som får behandling for sarkom. Vi holder til på Radiumhospitalet og sitter sammen med andre studiesykepleiere som tilhører andre diagnosegrupper. Studiesykepleierens hovedoppgaver Norske myndigheter stiller strenge krav for at en studie skal bli godkjent. Alle kliniske studier har protokoller som skal følges, og disse er det viktig at vi som studiepersonell kan godt. I kliniske studier kreves det gjerne et stort støtteapparat. For hver studie utarbeides det et arbeidsskjema som vi følger når pasienten kommer til kontroll. Det gjør vi for å forsikre oss om at vi følger alt

Studiesykepleierne gjennomfører også egne kontroller eller visitter. Dette innebærer en

14

Sarkomen #3-2020

Made with FlippingBook Publishing Software