Somnus nr. 3 2021

Administrerende direktør i Studentsamskipnaden på universitet i Ås, Einride Berg ved Andedammen på Campus.

Uthvilt! – Dagen etter hadde jeg sovet like godt om natten og var så uthvilt at jeg gikk til jobben. Etter noen dager bestemte jeg meg for å gå en tur. Nå går jeg en hel time hver dag og har allerede gått ned 12 kilo siden 17. juni. Det er jo fenomenalt. På jobben sier de at de har fått en helt annen sjef. Jeg har orientert samar- beidspartnere der jeg tidligere har glefset mot folk, om at jeg nå har det fantastisk, er i bedre humør og er uthvilt. Jeg var vár for høye lyder. Nå er jeg mye mindre stressa, det skal fryktelig mye til å få meg stressa nå. Før måtte jeg ta det med ro om morgenen for at hodepinen skulle gi seg. Nå er hodepinen borte. Jeg pratet med en av damene på kon- toret, og hun ble litt taus. Neste dagen sa hun at «dette er historien til mannen min». Jeg skal snakke med ham, sa hun. Risikogruppe – Jeg leste om dette både i Dagbladet og i VG, men relaterte meg ikke til det. Selv om jeg er midt i risikogrup- pen, gammel overvektig gubbe. Broren min døde 59 år gammel på reise i Uganda og kjæresten fortalte

Døtrene mine mente jeg ser ut som Taurus i barne-TV og det er kjempe- fint.

at han sluttet å puste om natta. Faren min døde 67 år gammel, den gangen het det bare at han stupte. Moren min hørtes ut som et sagbruk. Tror du jeg har sagt fra til de to brødrene mine og søsteren min og varslet dem? Det burde være straffefrihet for å jule opp gamle stabeiser av noen menn som ikke vil teste seg for søvnapné.

Hvordan skal vi spre dette budska- pet? Fastlegen burde sjekke mer enn de faste spørsmålene om blodtrykk, blodprøve, alkohol og røyk. De burde også spurt om søvn. Jeg tar gjerne med meg en taburett og stiller meg opp på et gatehjørne og roper ut: At dette er viktig!

SOMNUS NR 3 – 2021

17

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online