Inspiration 2020

PRODUCTONDERHOUD

PRODUCTONDERHOUD

– ONDERHOUD VAN UW PRODUCTEN –

PORSELEIN Al ons porselein is geschikt voor gebruik in de (industriële) vaatwasmachine, magnetron en oven. Het is belangrijk dat de richtlijnen van de vaatwasmachinefabrikanten bij het vaatwassen worden gevolgd. Overmatige spoeltemperaturen en overdosering van wasmiddel kan schade veroorzaken aan het glazuur. De meeste beschadigingen ontstaan tijdens het in- en uitruimen van de vaatwasmachine. Gebruik bij voor- keur speciale (borden)vaatwaskorven die het contact met ander porselein voorkomen tijdens het vaatwasproces en het in- en uitruimen. Gebruik bij het verwijderen van voedselresten voorafgaand aan het wasproces een plastic schraper om glazuurbeschadi- ging te voorkomen. Gebruik hiervoor nooit metalen voorwer- pen of bestek. Bestek en andere metalen voorwerpen zoals pannen mogen nooit tegelijkertijd met servies worden gewassen aangezien dit metal marking kan veroorzaken. Verwijder eventueel ont- stane bestekstrepen/metal marking met een zacht schuur- middel of een reinigingsmiddel voor keramische kookplaten.

BESTEK Het komt af en toe voor dat op nieuw bestek na het eerste gebruik vlekken ontstaan. Deze klachten worden veelal veroorzaakt door de behandeling van het bestek. Al het 18/10 bestek, ongeacht merk en prijsstelling, is gemaakt van hetzelfde type staal. Op oud, bekrast en dof geworden bestek vallen deze verschijnselen minder op, maar bij nieuw bestek des te meer. Hieronder treft u tips aan voor het behoud van uw bestek en ter voorkoming van vlekken op het bestek: Vóór het eerste gebruik van bestek: Bestek voor het eerste gebruik met de hand afwassen, dus niet gelijk in de vaatwasser wassen. Algemene tips • Aangekoekte etensresten, vooral in het begin, zo snel mogelijk van het bestek verwijderen. • Bestek liefst niet gelijktijdig in de vaatwasser met aluminium pannen e.d. of roestvrijstaal bestek. (door elektrolyse* kunnen er vlekken/ puntjes op het bestek ontstaan) • Bestek niet voorweken, dus niet voor de afwas lange tijd onder water zetten. • Messen in de vaatwasser gescheiden houden van de rest van het bestek • Messen rechtop in bestekbeker plaatsen. • Bestek bij hardnekkig vuil niet met chloorhoudende of andere agressieve middelen behandelen. • Bestek na de vaatwas liefst gelijk drogen en poleren en niet te lang in de afgesloten vaatwasser laten staan.

GLAS Alle glazen kunnen worden gewassen in een (industriële) vaatwasmachine. Wij adviseren om gebruik te maken van vaatwaskorven om breuk tijdens de afwascyclus te minima- liseren en een niet-bijtend reinigingsmiddel te gebruiken bij het wassen van de glazen. Aangezien bijtende reinigingsmid- delen het oppervlak van de glazen kunnen beschadigen en deze dof maken. Was nieuwe glazen altijd voor u ze in gebruik neemt. Was glazen nooit op een temperatuur boven de 60 graden. Hogere temperaturen kunnen er toe leiden dat vuil in de glazen bakt. Doe geen koude vloeistof in warme glazen, dit kan het glas laten barsten. Het is ook te adviseren om een glas op te war- men door het onder een warme kraan te houden alvorens de hete vloeistof in te schenken.

RVS Onze producten van rvs kunnen gewoon in de (industriële) vaatwasmachine gewassen worden. Hieronder treft u een aantal tips aan voor het behoud van uw rvs product en ter voorkoming van vlekken: • Let op met zoute of zure stoffen. Zo kan azijn of citroensap rvs aantasten. Poets rvs meteen na contact met dergelijke stoffen, anders riskeer je witte vlekjes of kuiltjes. • Pas op dat rvs niet te heet wordt, dan kunnen blauwbruine strepen ontstaan die enkel met professionele rvs-onderhoudsproducten verwijderd kunnen worden. • Gebruik geen staalwol of schuurmiddelen die krassen achterlaten. • Vlekken op voorwerpen van rvs verwijdert u gemakkelijk met een katoenen doekje waarop je enkele druppels sla- of olijfolie laat vallen. Wrijf het voorwerp hiermee in en neem eventueel af met een droge doek. • Af en toe kunt u wat ammoniak aan het water toevoegen en daarmee rvs reinigen. Gebruik daarbij een zachte doek of borstel die geen krassen achterlaat.

MELAMINE Melamine kan worden gewassen in een (industriële) vaatwas- machine. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen, bleekmiddelen, schuursponsjes of metalen voorwerpen om melamine schoon te maken aangezien het melamine hier- door kan gaan krassen.

* elektrolyse: 'arme' metalen delven het onderspit tegen edele metalen.

HOUT Houtsoorten zijn niet geschikt voor gebruik in een (indus- triële) vaatwasmachine. Het uiterlijk van het product kan worden onderhouden door regelmatig het oppervlak in te wrijven met groente olie. In geen geval is het toegestaan om Acacia hout in water te laten weken, omdat dit leidt tot krom- trekken en splijten van het hout.

BAMBOO FIBRE Bamboo fibre is een zeer stevig en natuurlijk materiaal. Het is bestand tegen opslag in koelkast en zelfs vriezer en kan indirect* verhit worden tot 140 graden celcius. Daarnaast zijn de producten van bamboo fibre vaatwasmachinebestendig. Het is echter niet geschikt voor in de magnetron. Tevens raden wij u af de producten te wassen met een schuursponje, RVS voorwerpen ter voorkoming van krassen en het wassen met wasmiddel met bleekmiddel.

Melamine is niet geschikt voor gebruik in de oven of magne- tron.

Melamine producten zijn geschikt voor gebruik in bain maries of chafing dishes. Bij gebruik in chafing dishes is het wel van belang dat er voldoende water in de bak gebruikt wordt. Onze melamine producten zijn door Intertek en de Neder- landse Voedsel- en Waren Autoriteit gecontroleerd en getest voor gebruikstemperaturen tussen de -20 en 70 graden.

Het hout moet handgewassen worden in warm zeepwater en daarna direct afgedroogd worden.

• Hout is een natuurlijk product en zal gebruikssporen ach- terlaten na een periode van gebruik. • Vanaf 500 stuks op maat te produceren.

* Niet direct op hittebron plaatsen

277

276

Made with FlippingBook flipbook maker