Somnus nr. 3_2015

Foreningens nye nettsider

Responsive design betyr at nettsiden tilpas- ser seg skjerm- størrelsen om du leser på PC, nettbrett eller mobil. Da er det tre forskjellige størrelser på skjermen som her.

Nye nettsider med kalender og elektronisk innmeldings- skjema og en rekke andre forbedringer er nå lansert. Styret i Søvnforeningen ønsket seg flere funksjoner i nettsidene enn det den gamle løsningen kunne tilby. Det ble derfor besluttet at redaktør Marit Aschehoug skulle ta ansvar for nye nettsider på en annen og mer flek- sibel teknisk plattform. Styret bevil- get 15.000 kroner til arbeidet. Sidene var ferdige og ble lagt ut på nett i juni. De er laget i en plattform som heter Wordpress og som er rimelig og svært mye brukt. IT-konsulent Hans Aamodt fra Qross har satt opp siden slik foreningen ville ha den. De nye funksjonene er blant annet at nettsiden har såkalt responsive design, det vil si at siden automatisk skalerer seg til riktig størrelse enten du leser på PC, på nettbrett eller mobil.

med. Det selges nå inn pakker med annonse i blad og på nett til våre leverandører. Det er mye enklere å legge ut Somnus som pdf og lese bladene direkte. Alle brosjyrene våre er lagt ut. Billedgalleri og video fra store arrangementer er enkelt å legge ut. Foreningen for Søvnsykdommer eier flere domenenavn, men alle peker til www.sovnforeningen.no Den gamle siden blir liggende en liten stund til med henvisning til den nye siden. En nettside er aldri helt ferdig og det jobbes med å få den enda bedre.

Siden har nå elektronisk innmel- dingsskjema med autoreply, dvs alle som melder seg inn får et automatisk svar. Siden har et elektronisk kontaktskjema, så den som vil sende foreningen en epost, slipper å lete rundt etter adressen. Og: Siden har fått en kalender med tyde- lig merking av arrangementer og lenker videre til program for seminarer o.l.. Det er laget et chatteforum for spesi- elle diagnoser med bare registrerte innloggede brukere, slik at man kan være sikker på at bare de som er godkjent, kan se hva som skrives. Denne modulen jobbes det fortsatt

#

Innmeldingsskjema Meld deg inn i Foreningen for Søvnsykdommer i dag. Det er viktig å være medlem Hovedmedlemskap: 300,- kr pr år Familiemedlemskap: 450,- kr pr år

Navn: Adresse: Postnr.

Klipp ut og send til:

Foreningen for Søvnsykdommer, Solheimveien 62 B, 1473 Lørenskog eller send en epost til: sovnforeningen@gmail.co m med de samme opplysningene.

Poststed:

Fylke:

Mobiltelefon:

Epostadresse: Fødselsdato: *

Diagnose (frivillig):

* For begge medlemmer ved familiemedlemskap

Medlemskap: (Familie eller hoved): ___________

46

SOMNUS NR 3 - 2015

Made with FlippingBook - Online catalogs