Eddy Knudsen Storsæter
Gruppetto: Hvordan skal vi få deltakere tilbake til de store rittene igjen? Eddy: Det går i bølger i de fleste idretter. Nå er løpebølgen tilbake igjen, etter mange magre år. Jeg tror ikke folk er like ivrige etter tider og hardkjør lenger. Det dreier seg mer om å holde seg i form. Rittene må blir mer at- traktive og bedre tilrettelagt for de som ikke nødvendigvis har verdens beste O2 opptak. Klubbene kan være flinkere til tilpasse treningene til som er på lavere nivå. De sprekeste kan ta seg en ekstra runde, før eller etter turen.
de førti første startposisjon i rundbanerittets felt etter re- sultatet fra ”Short track-rittet” dagen før. Det var med på å skaffe Erik Hægstad en god startposisjon i Snowshoe, USA, hvor han fikk vist hva han er god for med sin niende plass. Det igjen kan gi oss økt fokus og bedret økonomi slik at rytterne ikke trenger å dra til små prof- flag uten særlig ressurser. De får selvfølgelig en moderat lønn, men vi har sett at treningsopp- legget ikke er like bra som den vi har her hjemme. Når det gjelder Petter Fagerhaug (Corendon Cirkus), vinner av World Cup U23 i fjor, fikk han kyssesyken i år, og har vært satt ut. Det er mange gode på vei opp, ikke minst tvillingene Tobias og Anders Johannessen er naturtalenter som er bygget for sykling. De kan fort forsvinne om vi ikke kan tilby bra nok opp- legg, særlig etter U23. Om de da tar turen over til landeveien synes jeg ikke det er så merkelig, de er syklister og da er det er også forståelig at de vil søke dit de kan komme lengst.
Gruppetto: Hva med syk- kelcross?
Eddy: Det er en gren vi bruker en del som trening blant terreng- syklistene. Mye action og veldig
bra kapasitetstrening. Et glimrende supplement til terrenget.
Gruppetto: Får du trent noe selv? Eddy: Ja, jeg er med utøverne i den grad jeg klarer å henge med. Stort sett bare terrengsykling for meg nå. Deilig å komme seg ut i skogen, og stien starter hundre meter fra huset. Det blir som regel 1-1,5 timers turer. Gruppetto: Verste sykkelopplevelse? Eddy: Verste ritt var Jotunheimen Rundt, og ´jeg gikk i brudd etter 30 mil og gikk på en fullstendig sprekk etter 36 mil. Etter en kraftig colastopp kom jeg meg igjen, men den følelsen av å gå fullstendig nærings- tom sitter fortsatt i. Endelig i mål i Sogndal, totalt utmattet og rett bort til grillen og tok første og beste kotelett. Jeg våknet noen timer senere under et tre med koteletten fortsatt i hånda… G
Rittene er viktig både for å holde interessen oppe og å sørge for at konkurransen er god nok for opprett- holde og å forbedre nivået.
Gruppetto: Det virker som lavere budsjetter gjør det vanskelig å gi støtte der du ser det trengs? Eddy: Ja, vi skulle selvfølgelig hatt mer å bidra med til alle nivåer. Skal vi satse mer på rekruttering må vi ta penger fra eli- telaget og vise versa. Det blir da å legge inn ressursene der vi kan få mest igjen. Det er gode internasjonale resultater som kan gi oss økte inntekter, så det er ikke rett sted å kutte i budsjettene. Hadde vi hatt rundt 1,5 millioner mer i budsjettet hadde vi kunnet gjort mye, både på re- krutteringssiden og gitt et lite stipend til eliterytterne slik at de hadde mulighet til å satse maksimalt. Det er i den store sammenheng ikke så mye som skal til.
Gruppetto: Rekruttering og ritt? Eddy: De lokale rittene (som f.eks. Kalas Cup) har vært veldig viktige for re- krutteringen. Det har i mange år vært de viktigste ritt for nybegynnere. Birken har også vært veldig viktig for at mange skal få øynene opp for terrengsyk- ling. Selv om interessen har dalt litt, har det hatt en viktig funksjon. Vi trenger ritt som dette. Turritt er noe de virkelig kan nedover i Europa. Der er stemningen stor og tempoet ikke så viktig. På en annen side er de store rittene her hjemme med på å holde tusenvis i gang hele året – bra for folkehelsen.
40 GRUPPETTO # 33
Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease