Gruppetto SYKKELSPORT 35-2020

Gruppetto: Hvor mye plager astmaen deg? Gjertrud: Den er jo verst på sommeren, noe som ikke er perfekt for en syklist. Blir det for ille under ritt er det viktig for meg å ikke bryte. Jeg roer heller tempoet. Det er også noe jeg prøver å lære de unge. Man skal ikke gi opp for lett. De to siste årene har det vært litt tøffere og jeg har i større grad måttet bestemme meg på forhånd hvordan jeg skulle kjøre rittene. Enten kline til fra start å kjøre helt til det piper, eller ta det litt mer kon- trollert fra start, noe som fungerer best… Jeg liker å kjøre for fullt i ritt.

vært trener på landeveien på nasjonalt nivå. Noen kommer enkelt til resultater i ungdomsårene, mens andre ligger på hjul og sliter, men plutselig skjer det noe. De blir ofte bedre taktikere av å være svakere, men allikevel henge med, og når de utvikler seg er de plutselig bedre enn de som var stjerner i ungdomsårene. Motivasjonen forsvinner fortere blant de som har fått det ”lett,” når det de blir tatt igjen. Det er ikke så viktig hvor gode de blir. De lærer noe de kan ha glede av hele livet, og det er viktigere.

Å bare være ute i naturen blir viktigere og viktigere.

ønsker å kjøre ritt, og det er det viktig å ta hensyn til. Det viktigste og hyggeligste er å se framgang og glede blant ungdommene som er med. Jeg trener stort sett ungdom fra 13 år og oppover og det å holde motivasjon oppe hos de som kanskje ikke er så gode i ungdommen, er viktig og ut- fordrende. Men plutselig kan det løsne for en som er litt sent utviklet. Jeg har sett det flere ganger når jeg har

# 35 GRUPPETTO 19

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease