Munn og mæle 1/2018

MUNN OG MÆLE I 1 / 2018

Etter behandling Etter behandling skifter perspek- tivet. Nå gjelder det ikke bare å komme gjennom en behandling, men å tenke langsiktig på hvor- dan livet kan bli. Hvordan kan livet mestres med de ulempene som behandlingen kan ha medført. Kanskje blir det nødvendig å endre livsstil, men det kan fortsatt være muligheter for et bra liv. Mange vil kjenne at oppmerksom- heten fra omgivelsene avtar etter avsluttet behandling. Det kan fø- les litt rart hvis man ikke føler seg helt som før. Og alt blir sjelden

helt som før! Større eller mindre bivirkninger av behandlingen er jo vanlig, for eksempel munntørrhet, tannproblemer eller kanskje tale- problemer. Da er det viktig å ikke la kreften bli hovedsaken i livet. Ved å foku- sere på problemene man har fått glemmer man fort alt det som er bra. Ikke minst at man har livet i behold! Hjelp fra helsevesenet og støtte fra venner og familie er viktig, men på veien videre i livet er det du selv som har ansvar for ditt eget liv!

Nytt Fagkomité utnevnt Fagkomitéen består av eksterne medlemmer Henrik Stenwig Li, Åse Bratland og Bente Herlofson, sammen med leder Are Rydland, nestleder Chris Foss og Andreas Hole fra sekretariatet. Henrik Stenwig Lie er overlege på hode- og halskirurgisk seksjon ved ØNH-avdelingen på Rikshospitalet (OUS). Åse Bratland er seksjonsoverlege ved Radiumhospitalet og har vært med i fagrådet i to år. Bente Herlofson er professor og oral og maxillofacial kirurg ved Det odontologiske fakultet ved UiO. Fagkomiteen utarbeider programmet for Munn- og halskreftdagen som blir i September i Oslo.

3 0 I 

Made with FlippingBook Online newsletter