somnus nr 2_2020

Lenke til filmen her:

Hos ResMed er det produktspesialist Marie Garfjeld og teknisk sjef Jan Olav Simble som på video forteller om rei- se-CPAP AirMini, om masker og fuktere og ekstra utstyr. I midten markedsansvarlig Leena Barstad.

batteri og CPAP i et regnfuktig telt eller en dryppende hengekøye. Det er slett ikke sikkert at garantien på utstyret dekker friluftsliv. En reise-CPAP med nødvendig utstyr koster fort en del penger, og hvis man er opptatt av telt og utendørsliv, så kan apnéskinne være et bedre alternativ. Den kan koste omtrent det samme. Det er en tannskinne som skyver underkjeven frem slik at svelget hol- des åpent. Den brukes i behandling av mild eller moderat søvnapné om man ikke mestrer bruk av CPAP. Hvis man skal ha den til telttur, så må man trolig betale den selv. Da er det viktig å bestille i god tid før ferien. Apnéskinne må tilpasses av en tannlege med kunnskap om dette. Man må ha et rimelig bra sett med tenner å feste skinnen i. Men det er en strømløs og lettvint løsning i telt og hengekøye. Tekniske spesifikasjoner: Noen brukere mener reise-CPAP

AirMini er 8,4 cm lang og 5,2 cm bred. DreamStation Go er 15 x 15 cm. AirMini bruker en app på smart- telefonen som display for maskinen. DreamStation Go har display oppå selve maskinen. Begge maskinene har trykk opp til 20. Begge reise- CPAP’ene kommer med hendige reise-etui. DreamStation Go er 15 x 15 cm og veier 640 gram. Den har fuktekam- mer med vann og batteriløsning. Fuktekammeret kan ikke brukes med batteriløsningen fordi det trek- ker for mye strøm. Den kan brukes på 12 volt med omformer. Suselyd på ca 29 db.

suser mer enn vanlig CPAP. Både AirMini og DreamStation Go har et støynivå på 29 decibel. Når man starter maskinen, suser den, men når du setter på masken, dempes susing- en. Vekt er viktig, særlig i bobil og båt. AirMini er markedets minste CPAP og veier bare 300 gram. DreamStation Go veier 640 gram. AirMini fra ResMed er 8,4 cm lang og 5,2 cm bred og veier 300 gram. Den har et kjemisk filter som gir fuktighet. Den har ikke batteriløs- ning, men med omformer, kan den brukes på 12 volt. Suselyd på ca 29 db.

27

SOMNUS NR 2 – 2020

Made with FlippingBook Online newsletter