FLO - İzahname (191026)

Bu süreçte, A Grubu Pay Sahipleri’nin menfaatleri Şirket’in veya diğer pay sahiplerinin menfaatlerinden farklı olabilir veya bunlarla çelişebilir ve A Grubu Pay Sahipleri Şirket üzerinde diğer pay sahiplerinin menfaatleri ile uyumlu olmayacak kararlar alabilir. A Grubu Pay Sahipleri’nin çıkarları ile Şirket’in çıkarları arasında bir çatışma olabilir ve bu durum Şirket’in faaliyetleri, faaliyet sonuçları ve finansal durumunu olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, A Grubu Pay Sahipleri’nin önemli bir bölümü Şirket’in kurucularıdır. Şirket’in kuruluşundan bu yana stratejik ticari kararlarda etkiye sahip olan bu kişiler sayesinde Şirket, pek çok farklı kıtada ve ülkede faaliyet gösteren bir şirkete dönüşmüştür. Ancak, satmama taahhütleri sonrasında, A Grubu Pay Sahipleri'nin Şirket üzerindeki nüfuza sahip olmaya devam edeceklerine dair herhangi bir güvence verilememekte olup, yönetim kontrolünde bir değişiklik olması durumunda Şirket’in faaliyetleri olumsuz etkilenebilecektir. Şirket paylarının Borsa İstanbul’da kotasyonunun gerçekleştirilmesi ve Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması, Borsa İstanbul’un ilgili mevzuat çerçevesinde yapacağı değerlendirme ve vereceği karara tabidir. Şirket paylarının Borsa İstanbul’da kotasyonunun gerçekleştirilmesi ve Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması, Borsa İstanbul’un ilgili mevzuat çerçevesinde yapacağı değerlendirme ve vereceği karara tabidir. Sermaye piyasası araçlarının borsa kotuna alınmasına ilişkin yetkili merci Borsa İstanbul yönetim kurulu olup kotasyon şartları ihraççının faaliyet süresi, finansal ve hukuki durumu, özsermayesi, halka arz edilen sermaye piyasası aracının piyasa değeri, halka açıklık oranı, ihraç tutarı ve benzeri ölçütler çerçevesinde belirlenebilir (Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği, m.14). Şirket paylarının kotasyon değerlendirmesi bakımından Borsa İstanbul A.Ş. Kotasyon Yönergesi m. 8’de yer alan şartlar ile dönem karı şartının sağlanamadığı durumlarda Borsa İstanbul A.Ş. Kotasyon Yönergesi m.8/3 kapsamında yapılacak değerlendirme kapsamında, halka arz edilen payların piyasa değerinin asgari 4.000.000.000 TL olması, Şirket'in bağımsız denetimden geçmiş son yıl ve ilgili ara dönem finansal tablolarında faaliyet karı olması gibi kriterler dikkate alınarak nihai karar Borsa İstanbul tarafından verilecektir.

5.4. Diğer riskler:

Kur Riski

Şirket’in yabancı para cinsinden işlemleri mevcuttur. Bu nedenle, döviz kuru dalgalanmalarına maruz kalma riski ortaya çıkmaktadır.

Piyasa Riski

Şirket’in gelirlerinin veya sahip olduğu varlıkların fiyatlarının düşmesi ile yükümlülüklerinin fiyatlarının yükselmesi Şirket’in zarara uğramasına sebep olabilir.

Faiz Oranı Riski

Şirket faiz haddi bulunan varlık ve yükümlülüklerin tabi olduğu faiz oranlarının değişiminin etkisinden doğan faiz riskine açıktır.

Likidite Riski

Likidite riski, bir işletmenin borçlardan kaynaklanan yükümlülükleri, nakit veya başka bir finansal araç vermek suretiyle yerine getirmekte zorlanması riskidir. Şirket yönetimi, Şirket’in kısa, orta ve uzun vadeli fonlama ve likidite gereklilikleri için, uygun bir likidite riski yönetimi oluşturmuştur.

Flo Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

76

Made with FlippingBook - Online magazine maker