Gruppetto SYKKELSPORT 14-2016

Ny generalsponsor for NCF

Litt ned i vekt? Noen annerledes råd

Arctic Race er en av grunnene til at vi nå øker satsingen på sykkel. Frem- over vil laksetrøyen være et fast innslag i norske sykkelfelt, sier bransje- ansvarlig for laks i Norges sjømatråd, Bjørn-Erik Sta- bell. Den nye avtalen trådte i kraft 1. mai 2016 og har en varighet ut sesongen 2018.

Med den nye avtalen vil norsk laks og den

Det mangler arldri på gode råd når det gjelder vekt, ikke minst når det gjelder å bli kvitt noen gram. Vi har kikket litt på råd som har kommet på bakgrunn av forskjellig under- søkelser... 1. Speil ved spiseplassen! Forskning viser at om du ser deg i speilet mens du spiser, så spiser du mindre usunn mat. 2. Det viser seg at om du har et ryddig og rent kjøkken så spiser du mindre. Undersøkelsen viser at folk som oppholder seg i et rotete kjøkken har lettere for å se etter usunne løsninger.

røde laksetrøyen bli et fast innslag i norske sykkelritt. - Etter at vi innførte den røde laksetrøyen under Arctic Race of Norway i 2015 har vi fått stor opp- merksomhet i inn- og ut- land. Suksessen under

Noen ganger er det greit med litt tempotrening

3. Ta en bærekurv i matbutikken i

stedet for en stor vogn. Betal med kontanter i stedet for kort når du er i kiosken. Du bruker lenger tid og tenker deg om.

6. Kvinner spiser i følge Journal of Applied Social Psychology mindre når de spiser med menn. menn derimot spiser mer når de spiser med kvinner enn med andre menn. Verst er det med bufféer. 7. Velg en slank kelner! En undersøkelse på 60 re- stauranter og 497 gjester viste at de som ble be- tjent av en slank kelner bestilte sjeldnere dessert, og drakk mindre alkohol. 4. I følge Psychological Reports spiser du mindre om du demper belysningen. Dempet belysning fører til lengre samtaler og mindre fråtsing... 5. Skal du følge en annen rar undersøk- else, denne gang i Appetite er det lurt å lukte på pepperminte hver andre time. Det reduserer apetitten, og i snitt spiste forsøkspersonene 2.800 kalorier mindre på én uke.

PIET MONDRIAN har inspirert mange kunst- nere og designere, nå også med sykkel.

Om du har forsøkt å bli kvitt noen gram tidligere, men ikke lykkes har du nå noen tips du sikkert ikke har tenkt på!!!

MORSOM KLOKKE

fastboende og næringslivet i Longyearbyen.

etappe her i Longyearbyen, og det viktigste er logistikken, med frakt og håndtering av utstyr og personell fra fastlandet. En annen utfordring er selve løypetraseen, da vi ikke har så mange kilometer vei å ta av. Men vi skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge for en etappe av Arctic Race of Norway i Longyearbyen, sier Eirik Berger.

– Dette er både ambisiøst og spennende, og kan bli det største arrangementet som er holdt på Svalbard igjennom tidene. Det er imidlertid noen utford- ringer som må løses for å kunne gjennomføre en

# 14 GRUPPETTO 17

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease