Gruppetto SYKKELSPORT 15-2018

GREG VAN AVERMAET Endelig i mål - først!

TEKST OG FOTO: Vidar Petterson

I flere år har han blitt referert til som han som nesten vinner. Det var før det sto 2016 på kalenderen - for hvilket år han har hatt! Og det er langt fra over.

seirene. Hva har du tenkt etter at uflaks og tilfeldigheter ofte har hindret deg i å stå på podiet? Van Avermat: Jeg har aldri tenkt slik, sykkel er en tøff lagsport, og det er riktig at det som regel kun er vinnerne som får oppmerksomheten. Det har egentlig ikke plaget meg nevneverdig. Jeg har selv hatt mange topplasseringer tidligere, og når laget vinner det også stort. Gruppetto: I år ser du ut til å ha hatt flere topplasseringer enn en proff kan drømme om i hele karrieren. Hva har vært annerledes?

(For å nevne noen av resultatene i vårsesongen var du topp fem i Tour of Oman, Tour of Qatar, Milano-Sanremo, Strade Bianchi, etappeseier i Tirreno- Adriatico, og fortsatt var vi bare i mars!) Van Avermat: Som du sier har det gått bra i hele år med topplasseringer i flere av de store rittene. Jeg fikk forberedt meg veldig bra før sesongen, og jeg har selv- følgelig hatt et sterkt lag rundt meg. Gruppetto: Du kom til Flandern i topp- form, og dette er et ritt som virkelig passer deg, så sa det pang og der lå du. Hvordan var det? Van Avermat: Jeg hadde en stygg kræsj og kunne ikke tro det. Det verket i skulderen. Rittlegen kom bort stoppet meg da jeg ville sykle videre. Jeg husker jeg spurte henne om kragebeinet virkelig var brukket. Jeg ville så veldig kjempe videre, men hun stoppet meg. – det var ingen tvil om at det var det, så det ble sykehuset i stedet for podiet den april- søndagen. Kanskje like greit… # 15 GRUPPETTO 29

Gruppetto fikk en snakk med den hyggelige og fortsatt meget sultne

Belgieren etter den vellykkede Rio-turen. Mannen som kom hjemmed OL-gullet var ikke i Rio for å sjekke damer på Cobacabana, men han hadde heller ikke regnet med å komme hjemmed gull- medalje i kofferten. Egentlig er det ingen overraskelse at han skulle kjøre bra i den tøffe løypa, særlig etter å sett han kjøre sterkt i flere ritt tid- ligere i år.

Gruppetto: Du har vært proff noen år nå, og mange har ventet på de helt store

Her gikk det galt under årets Flandern Rundt.

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease