Gruppetto SYKKELSPORT 15-2018

GREG VAN AVERMAET

Gruppetto: Du kom virkelig raskt tilbake. Vårsesongen og resten av klas- sikersesongen måtte du selvfølgelig følge på TV. Hvordan kunne du komme tilbake så raskt til bake i så god form, og nærmest fortsette der du slapp? Van Avermat: Jeg ville virkelig gå for noen etapper i Tour de France. Det ble Seier med over femminutter på 5. etappe i årets Tour de France. Det var den første klatreetappen, og ikke få var overrasket over kjøre- styrken etter skaden på den tøffe etappen.

etappeseier på den første virkelige tøffe etappen, og tre dager i gul trøye. Jeg kunne senke skuldrene litt for da var allerede sesongen en stor suksess. Jeg hadde egentlig ikke OL som hovedmål og kom dit uten særlig press på meg. Gruppetto: Så i Rio med det fantastisk spennende og dramatiske rittet hvor du til slutt kunne henge gullmedaljen rundt halsen. Hvordan har det vært i etterkant. Du er jo ikke en som lager så mye styr rundt egen person? Van Avermat: Nei, jeg liker meg litt bedre i bakgrunnen. Sykkel er virkelig stort i Belgia. Det er litt spesielt å gå rundt og bli

stoppet av folk som vil bli tatt bilde av seg selv sammen med deg. Veldig uvant og rart, men også veldig hyggelig. Det kunne vært verre ting å bli gjenkjent for… Gruppetto: Utstyrsdilla har de fleste ivrige syklister. Hva med en av de beste proffene. Tenker du i det hele tatt på syklene du bruker. Ikke minst når du bytter lag, har det noe å si hva du skal sykle på? Van Avermat: Nå som vi kjører på BMC er det ikke noe jeg kunne ønsket annerledes. Ja, jeg har faktisk tatt med i vurderingen i lagbyttene hva slags utstyrssponsorer de har.

30 GRUPPETTO # 15

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease