Gruppetto SYKKELSPORT 15-2018

Prekestolen Prekestolen ligger i Forsand kommune og rager 604 meter over havet på nordsiden av Lysefjorden. L angs Lysefjorden

Kjerag På den vestlige delen av platået over Lysefjorden er det en 5 m³ stor stein, som er kilt i en kløft 1000 meter over fjorden. Steinen er kjent som som Kjerag eller Kjeragbolten og er et populært reisemål for turister. Basehoppere fra Kjerag kan du se fra ferga om du er heldig.

nesten 40 kmmed slak nedoverbakke gjennom Hunnedalen. Litt motvind, men med den svake nedoverbakken er det en nytelse å rulle nedover dalen. I enden venter kaffestopp på Byrkjedalstunet. Etter en deilig kaffestopp med hjemme- bakte kaker er det bare å rulle videre mot Ålgård. Med de første 25 km til fergen vel 8 timer tidligere på dagen er 140 km unnagjort og de siste 20 km tar vi på småveier tilbake til Sandnes. Etter rundt 9-10 timer, 165 km og rundt 2.000 høydemeter er vi tilbake i Sandnes. Det var vel verdt turen fra Østlandet og over for å oppleve en fantastisk tur i sykkelriket – Rogaland. For andre som skulle la seg friste kan man sjekk på Sandnes Sykleklubbs hjemmeside. Arild Toft, en skikkelig sykkelentusiast skal ha stor takk for å invitere meg på denne turen. Han er skikkelig sykkelentusiast og er glad for nye ansikter som dukker opp.

Sauer er jo som kjent ålreite dyr, særlig så lenge de ikke havner i eikene. I enden av Hunnedalen var det klart for den obligatoriske kaffestoppen - med deilige lapper.

Flørli Føler du deg ekstra sprek kan du gå av båten i Flørli og ta gåturen opp en av verdens lengste tretrapper.

en fin og lang nedkjøring som ender når vi tar ut på fylkesvei 975.

4.444 trappetrinn fra Lysefjordens vannkant opp fjell- siden belønnes med en fantastisk utsikt over fjorden og fjellene.

Et par flate mil nå før vi skal svinge

opp for å etter hvert ta fatt på Hunnedalen.

Ta fatt på høres ut som et slitsomt pro- sjekt, men det er det motsatte. Nå følger

Lysebotn

Sandnes - Lauvvik - Lysebotn - Sandnes

Runde i Rogaland Lengde: 160 km Høydemeter: 2.100 m

Lauvvik

Sandnes

Hunnedalen

# 15 GRUPPETTO 61

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease