Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

Strukturert livsstil - Forskjellen i trening før og nå er ikke med flere timer, men bedre kvalitet. Sykler daglig på rulle inne eller intervaller og langturer ute. Har også nedlagt mye styrketrening på rygg, bein og kjernemuskulatur. Det må til skal mål nås. Vi legger oss hver kveld før 22, ser lite TV og alkohol er det nesten slutt på. Rødvin smaker oss ikke. Har vi noe rødt i glassene er det saft eller rødbrus. Kostholdet kan bli sunnere. En viktig ting er at jeg har kuttet ut Cola Zero. Sukkerfritt, men kroppen tror søtstoffet er sukker og lagrer fett i kroppen. Nå går det mer i vann. Spiser vanlig mat, ikke mye raske karbo- hydrater, men sjokolade og lakrisbåter. Det er en uting jeg vanskelig kan stoppe. I de mest krevende rittene drikker jeg sportsdrikke. I Offroad Finnmark i fjor brukte vi 22 timer, inkludert tvungen to timers stopp og fem obligatoriske stopp på sjekkpunkter. Da måtte jeg ha mer enn vann på flaska. Etter lange ritt restituerer jeg umiddelbart med næringsinntak, for- teller spent Linda som håper hun får ja av Rye til å delta i den aller største mann- domsprøven på sykkel på norsk landevei. Turbulent i heimen Linda og Geir er ærlige på at forbered- elsene til kone- og ektemannduellen går ut over idyllen. - Det skal ikke stikkes under stolen at det er en intern kamp hjemme. Også litt i for- hold til hva minstejenta heier på. Hun sier «Rye og hest er best!» Hun liker rødt og ikke det grønne Team Pro Aktiv. Jeg er skuffet over at Geir ikke valgte å kjøre sammen med meg i Rye. En opplevelse vi burde delt sammen. Det går ei kule varmt av og til. Vi dis- kuterer slike ting ofte. Det er bra vi får av- løp for krefter med mye trening. En klar beskjed til Geir er at dette er min vår. Han vant med ATEA i fjor, og nå må han fikse barnepasset når jeg trener. Hos oss er det litt sånn at når kona kommer hjem går gubben ut og omvendt. Det er hektiske tider. Vi er slitne. Det triste som har skjedd foreldrene mine har redusert planlagte langturer på sykkelen. Det må jeg gjøre noe med utover i mai. Ellers trener jeg bakkeintervaller for høyere bakkekapasitet.

Familien Treseng Lien. Tiril pa ˚ fire a ˚ r er resultatet av en litt annen restitusjon natta mellom to etapper i MTB Styrkeprøven 6-dagers.

Geir og jeg hadde også suksess med seier for mikslag i 30 mil lange og ekstreme Offroad Finnmark. Når sesongen var over kom drømmen min enda klarer fram, og jeg sa jeg ville kjøre Styrkeprøven på 30-mannslaget til Rye-ekspressen. En vill tanke, men det kan faktisk gå veien, for- teller Linda. Tragiske hendelser må overvinnes - Treningen i vinter og nå på våren har vært bra, kombinert med full jobb og familie. Jeg har to døtre fra tidligere ek- teskap, Tiril med Geir, vi har huskatt og hunden Bajas, sier Linda. Tre uker før årets Enebakk Rundt 1. mai ble Lindas mor alvorlig syk og pleietrengende. To uker senere dør hennes pappa. Linda pleier sorgen med å holde hjulene i gang. I vinter og vår har hun trent og testet med Rye-gutta, og vært på treningsleir på Mallorca med gjengen. Hun mener

selv hun har lagt inn en god søknad for å bli med i mannfolkgruppa på vei mot Oslo. - Får jeg delta blir ikke det som kvinnelig maskot. Så langt det er mulig skal jeg bidra i rulla. Jeg vet jeg blir for lett til å ligge i front når det blåser kraftig. Gutta har mer å tråkke med i de lange stig- ningene, men ellers kan jeg bidra. Jeg har stor respekt for distansen, og har sett for meg det verste scenario - å bli frakjørt før rundkjøringa på Klett to mil ut fra Trondheim. Alltid på første timen i ritt sliter jeg, med negative tanker og beina som virker dårlig. Har syklet distansen fire ganger før, men det blir betydelig mer ekstremt nå, sier Linda seks uker før det 540 kilometer lange rotteracet på Eu- ropavei 6. Så langt i forberedelsen har jeg vært én av gutta, og tror jeg har mentalt styrke for å stå løpet ut.

Geir sier han har trua på meg, men jeg er usikker. Han vet hva vi går til og tenker ‹

# 1 GRUPPETTO 43

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease