Gruppetto SYKKELSPORT 29-2019

DET GÅR FORT RUNDT FOR ANI TA YVONNE STENBERG

ble jeg nummer 15, så dette var stor framgang.

omnium. Jeg var fullstendig klar over at nivået ville være høyere enn noe annet VM, da dette mesterskapet var med i kvalifiseringen til OL. Målet var topp 12. Scratch-løpet ble kjørt med jevn, høy fart hele tiden, hvor vi mesteparten av tiden lå på en lang rekke. Noen få bruddforsøk,

i parketten. Kom fort opp på sykkelen igjen, men da var det egentlig kjørt. Et brudd hadde gått, og poengene ble tatt. Fikk likevel en flott 11.plass, som førte til at jeg klatret oppover på listen! Til de som tror vi damene ikke har trøkk; vi holdt en snittfart på over 53km/t! Det

Gruppetto: Hva er det du satser hardest på nå? Anita: Det er OL i Japan 2020 som er øverst på lista nå. Det er vanskelig å

komme til OL, men det er blitt litt enklere enn det var. Tidligere fikk alle land/verdensdeler mulighet til å stille med ryttere selv om de ikke hadde noe i VM, eller OL og gjøre. Nå er det nye regler som gjør at det er bedre fordelt i forhold til nivå rytterne er på. Det fører selv- følgelig til at konkurransen når du kommer deg til mesterskap er enda hardere. Det er ikke lenger en gjeng med ryttere som knapt kan sitte på sykkelen som tar halvparten av plassene. Ryttere du enkelt slår. Gruppetto: De siste ukene har det vært fokus på VM, hvordan gikk det i Polen? Anita: Bane-VM i Polen ble arrangert 27.februar til 3. mars. Forberedelsen gikk bra og jeg var kvalifisert til scratch og

men alt ble innkjørt med en gang. 8 runder før mål stakk Lydia Gurley fra Ir- land og jeg la meg på hjul. Vi fikk et bra forsprang på nesten en halv runde. Dess- verre ble vi kjørt inn av feltet, og det endte i en massespurt. Det ble kaotisk og ikke særlig hyggelig. Med ca. 2 runder til mål blir det et kjempevelt og hele 10 ryttere går ned. Heldigvis unngår jeg velten, holder meg på beina og sykler inn til en flott og godkjent 10.plass. Omnium, som består av 4 løp, ble en blandet opplevelse. Jeg fikk en mildt sagt dårlig start, med en 22. plass. Tempoløpet gikk bra! Fikk det første poenget, og kjempet videre for å holde følge. Jeg var uheldig underveis og kom borti en pedal med forhjulet, og jeg endte

er det raskeste tempoløpet jeg noensinne har syklet i et damefelt! Eliminasjon var også et løp etter min smak. Dessverre var jeg ukonsentrert i et øyeblikk, som førte til at jeg gikk ut som nr. 10. Likevel fornøyd med det løpet. Poengløpet skulle være hardt. Jeg lå på en 17. plass, og jeg ville oppover på lista. Etter første spurt gikk jeg i brudd. Det holdt ikke til mål, men fikk et forsprang på en halv runde og 5 poeng. Prøvde meg flere ganger og var aktiv underveis, men det ble med de 5 poengene jeg fikk.

Endte til slutt på 15. plass. Alt i alt jeg er fornøyd med mesterskapet!

Nå gleder jeg meg allerede til å fortsette eventyret fremmot OL 2020!