Gruppetto SYKKELSPORT 26-2018

26

PROLOG

I New Zealandmå bussjåførene sykle på trafikkerte veier for å lære hvordan det er å være syklist. For å øke sikkerheten, og oppnå større respekt og trygghet for syklister på of- fentlige veier, må bussjåfører sette seg på sykkelen. Ideen er at sjåførene hver dag tilbringer mange timer bak rattet skal oppleve hvordan det er for de på to hjul. I følge New Zealandske medier oppleves det “holdningsproblemer” blant en del yrkessjøfører Over 5000 har til nå deltatt i prosjektet, og over 85 prosent sier de nå har større respekt og forståelse for syklistenes situasjon. Bakgrunnen for prosjektet er mange ulykker og nesten-ulykker.

Snodig sykkelsti i Berlin

Topp stemning på Kafé PELOTON når Kristoff tok seieren på siste etappe i årets Tour de France. Er du i Oslo-området når det går store sykkelritt, ta deg en tur innom Peloton for å følge sendingene sammen med likesinnede. Er det ikke sykkelritt kan du alltids få deg en god kaffe, utenlandske ølmerker eller italiensk pizza.

Beboere i det velstående Berlin-nabolaget Zehlendorf kunne knapt tro sine egne øyne. Plutselig var en sykkelsti i nærheten av den lokale barneskolen malt i et tetris-liknende mønster. Det kan bli interessant sikksakksykling framover. Bildet er ikke ment som en spøk. Kanskje spandere et lite sykkelkurs på de lokale myndighetene før de får flere gode idéer…

Velkjente Ole Kristian Stoltenberg og Dag Erik Pedersen var med på dra opp stemningen. NRK hadde daglige direktesend- inger fra Touren.

10 GRUPPETTO # 26 GRUP ET O # 26

En uvanlig kombinasjon med en blanding av stål og balsa.

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease