Gruppetto SYKKELSPORT 26-2018

dagens sene lunsj etter mas- sasjen. Praten gikk som vanlig om dagens ritt. Alle har sammen- lignbare opplevelser uansett nivå. Det er noe av det som er fasciner- ende med turritt. Alle opplever de samme veiene og de samme ut- fordringene. På tvers av alder, nivå og nasjonalitet. Kveldsbriefingen tar for seg neste dags løype, og etappevinnere skal hedres med ledertrøye. Morsomt var det at ledertrøya i herre- klassen går til 24 år gamle Jonas Ellingsen som sykler for TVK.

det var noe på flaskene. Toppen kom og nå var det litt nedover og kun en tre kilometer lang bakke før vi skulle trille ned til Alpe d'Huez og i mål. Utrolige hvor lang tid man kan bruke på en syv mils tur. Så var det tid for dagens høydepunkt - dusj og massasje. Dusj er kanskje ikke så uvanlig, men en massasje, riktignok bare 15 minutter, men veldig mye bedre enn ingenting! I morgen venter 15 mil og nesten 5000 høydemeter.

Etter bunkring var det bare å suse nedover samme veien som tok meg opp. Nedover på strøken as- falt i pittoresk fjellterreng er all- tid en nytelse. Gleden over fart varte ikke så lenge. Vell nede fra fjellet ventet en ny klatring. Nå var det dagens siste fjell, opp til Alpe d'Huez. Nå var det stig- ningene fra sydsiden av fjellet, Col de Sarenne med 1.999 m.o.h. som skulle bestiges. Vi ble advart mot å kjøre for hardt i begynnelsen, da de siste fem kilometerne ville være de tøffeste. Advarslene stemte, de siste kilometerne så aldri til å føre meg til toppen av fjellet. Med 34 grader og stekende sol var det bare å drikke - så lenge

Col de Sarenne var en tøff bakke. En fin fjellovergang, og veien på den andre siden (bildet nede til høyre) mot Alpe d’Huez gjorde det til en fantastisk tur. Bare husk at du sparer litt krefter til de siste fire-fem kilometerne av bakken. Det er den bratteste delen.

Det var en annen gjeng på to hjul som også hadde alpetreff. Harley

Mellom- og Syd-Europas tradisjo- nelle "pastaparty" var selvfølgelig

46 GRUPPETTO # 26

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease