Gruppetto SYKKELSPORT 22-2018

TEAM MARILUX NAPOLEON Travel dag formekanikerne

F or å få litt bedre innblikk i hvordan en rittdag for et lag fortoner seg har jeg besøkt Marilux Napoleon-laget. Mekaniker Bart Risbourg holder på med siste innstillinger på syklene til eli- terytterne, som er 3 damer og 5 herrer. Han forteller at hver rytter har 4 syk- kelcrossykler og en landeveissykkel. Det er den samme sykkelcrossrammen på alle syklene, og bortsett fra dekkene, er opp- settet det samme. Det er viktig for at de hele tiden skal trene i den samme sittestilling som de har i sykkelcrosskon- kurransene.

Syklene settes opp litt forskjellig avhengig av hvilken bane de er på. Dagens bane i Gavere er den mest gjørmete av alle, og de kjører med grovere dekk med ca 1,2 bar trykk foran og 1,3 bar bak. Dekkene er Dugast limte dekk i 33mm (det bredeste som tillates i sykkelcross). Kranken med kun ett drev har 44 tenner. De kjører enkelte ritt med dobbelt, og da er det 46/39, forteller Bart. I dag er det satt på 11-30-kassett. Han mener at de 140 mm bremseskivene kunne vært byttet ut med 120 mm. På det sølete underlaget kunne man kanskje trodd at mekanisk giring hadde vært bedre, men Bart mener at elekt-

ronisk fungerer bedre. Ikke sikkert neder- landske Mathieu van der Poel som lå an til å vinne til det var en kilometer igjen, er helt enig. Bakskifteren hans sluttet å virke, så det ble det nederste trinnet på podiet i stedet for det som så ut til å bli en klar seier.

T.v. Dobbelt seteklemme for at setet ikke skal skli ned når det slår hardt.

T.h. Under kranken sitter det en ekstra tapp for å holde kjedet rent.

72 GRUPPETTO # 22

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease