Gruppetto SYKKELSPORT 10-2015

08

PROLOG

Tom Dumoulin publiserer sine watt-data fra Vuelta a Espana

Forskjell på land Her ser du eksempel på myndighetenes kampanje i Frankrike hvor bilistene blir fortalt at det er bedre når syklister sykler to i bredden. Forbikjøringer går selv- følgelig mye raskere når lengden med ryttere blir halvert. Poenget er at bilisten må over i den andre kjørebanen for å komme forbi uansett. Da er faren for møtende trafikk uansett til stede. Dette er noe norske bilister ikke ser ut til å forstå. Skulle ønske norske trafikkmyndigheter kunne være like klare i informasjonen.

Årets overraskelsesmann i Vueltaen fikk selv- følgelig spekulsjoner mot seg. Det er synd at det er gått så langt at det spekuleres i juks når en syklist gjør det bra. Det er ikke noe stor sjokk at Dumoulin sykler fort - det har han gjort en stund nå. Han kom inn i rittet med friske bein siden han måtte brye årets Tour de France etter en kræsj. Chris Froome opplevde de samme type spekulasjoner under årets Tour de France. Dataene som er frigitt er fra de tøffeste klat- ringene i Vueltaen. På den andre etappen som var den første ordinære, kjørte han den relativt korte, men bratte stigningen til Caminito del Rey, med en snitt watt på 459.6 over 8,29 minutter. Noe som betyr 6.6 watt per kg. På en lignende klat- ring til Sierra de Cazorla på 6. etappe han opp- nådde 7 watt/kg når han gav alt i jakten på Esteban Chaves i forsøket på å forsvare den røde ledertrøya. Nederlenderen hadde 6.6 watt/kg når han slo Chris Froome og vant den 9. etappen. Treneren Adrian Helmantel sier det er veldig høyt, men at han har hatt enda bedre resultater på tren- ing. På de lengere klatringene lå watten for det meste under 6 watt/kg. På den nest siste etappen hvor han mistet trøyen var snitt- watten på den siste klatringen 5,2 watt/kg. I følge treneren og laget var det ingen over- raskelse at han kjørte så bra. Vi har sett det på treningsresultatene at han snart ville være i stand til å kjempe i toppen i tre-ukers turene, sier treneren Helmantel.

Tour des Fjords flytter rittet Den internasjonale sykkelunionen UCI støtter Tour des Fjords' søknad om å flytte arrangementet til høsten slik at rittet i 2016 finner sted i dagene 31. august til 4. september. - Det nye tidspunktet vil gi en bedre kontinuitet i rittkalenderen fram mot VM, som arrangeres i september. Det er få ritt på høsten sammenlignet med vår og sommer, og for proffrytterne vil det være ekstra attraktivt å kjøre ritt i Norge i 2016 og 2017, i og med at Bergen arrangerer VM i september 2017, sier rittleder Roy Hegreberg. Tidspunktet vi nå har fått vil være mer gunstig og Tour des Fjords vil bli mer attraktivt, fordi det gir en naturlig oppkjøring til VM som arrangeres senere på året, sier Hegreberg.

Bedre kondisjon med rødbetjuice? Stadig nye meldinger dukker opp og forteller oss at rødbetjuice er så fantastisk for syklister og andre som driver med utholdenhetsidretter. Nå får du rødbet shots som skal inneholde løike mye nitrater som 1/2 liter rødbetjuice. Flere studier har vist at man kan bedre utholdenheten mange prosent ved å drikke rødbetjuice i forkant av trening. Det som skaper effekten er nitrat som kan gjøre at oksygentilførselen til arbeidende muskler økes fordi blodårene utvides. Anbefales å brukes før konkurranser og harde treningsperioder.

Saxo bank trekker seg

Etter åtte år trekker Saxo Bank eier Lars Seier seg ut av laget. Oleg Tinkov var selfølgelig raskt ute for å si at det var han som sparket dem siden de ikke ville betale på langt nær nok. Han mente de hadde fått en altfor gunstig avtale av Bjarne Riis. Nå spekuleres det i om Lars Seier er mannen som snakker med Riis om et nytt lag.

14 GRUPPETTO # 10

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease