Gruppetto SYKKELSPORT 10-2015

SYKKEL-VM RICHMOND, USA

(Under) UCI repr. måler hvor langt sykkelen går på en om- dreining. Juniorsyklene skal kun gå 7,93 m. (23 mm dekk). Lovlige gir kan være: 45x12, 48x13, 52x14, 53x15. og det er ikke utenkelig at han i sammen med Van Avermat som også var i tet med Edvald kunne hentet vinneren Peter Sagan før oppløpet. Alexander Kristoff endte også på fjerdeplass. Alle trodde han var borte etter den siste runden opp brosteinsbakken, men han har en utrolig evne til å hente det lille eks- tra. Etter rittet fortalte han at tok i så han kastet opp mens han satt på sykkelen på slutten. Edvalds lojalitet til laget og den for- utbestemte planen kan ha kostet han en medalje. Han var utrolig sterk i bakkene på den siste runden, I juniorklassen kjørte guttene aktivt og bra hele veien. Tobias Foss som har en bra spurt lå helt framme helt til kjedet hoppet av på utsiden av kranken og låste seg. Hele laget stoppet og ventet for å kjøre han opp, men det var siste runde og for kort avstand og gjøre det på.

TEMPO

Vasil Kiryienka, Hviterussland på vei til seier på tempoen.

D ynamikken i et sykkel-VM er litt rar. Alle går egentlig rundt og venter på finalen med proffrittet den siste dagen. Temporittene som alle går i begynnelsen av VM-uka er naturlig- vis ikke like spennende som fellesstartene som sedvanlig utgjør de siste tre dagene av et VM. Allikevel, det er noe spesielt med den ens- lige rytterens kamp mot klokken. Du ser smerten, du ser lidenskapen, og du ser skuffelsen når det ikke har gått så raskt unna som de siste måneder med forbered- elser skulle sørget for. Et av de mest forvirrede uttrykkene jeg så i Richmond var når den tyske tempo- kongen Tony Martin nærmest virret rundt på sykkelen etter målgang og tydeligvis ikke kunne forstå at han endte på en, for han meget skuffende syvende plass. Et annet spent og noe skuffet uttrykk var vår norske Truls Engen Korsæth i U-23 klassen som så bronsen forsvinne da den siste startende gikk i mål. Fjerdeplass i et sykkel-VM er selvfølgelig veldig bra, men for en med talent og ambisjoner er det ikke fjerdeplasser som står øverst på listen. I junior jenter var det også medalje- sjanser. Det ble litt nesten her og med femteplass til Susanne Andersen på felles- starten. 28 GRUPPETTO # 10

(Øverst) Tony Martin skuffet over en uvanlig plassering til han å være, 7. plass.

Ingvild Gåskjenn endte på for henne en litt skuffende 32. plass, men etter en tids sykdom kunne man ikke vente helt topp.

Cecilie Gotaas Johnsen kjørte inn til 25. plass på kvinnetempoen.

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease