Gruppetto SYKKELSPORT 10-2015

sikter seg opp i verdenstoppen de neste årene

EmileMoberg

Emilie Moberg har tatt steget ett hakk videre under årets sykkelsesong, og avsluttet det hele med å bli nummer 37 i VM. Eneste norske rytter som fullførte kvinnenes fellesstart, og det var første gang 24-åringen fra Halden var med i en VM-finale som seniorrytter.

TEKST: Emma Kristine Skjerstad FOTO: Vidar Petterson

Fire ryttere ble tatt ut, alle fra Team Hitec Products; Ingrid Lorvik, Cecilie Gotaas Johnsen, Miriam Bjørnsrud og Emilie Moberg. - Plasseringsmessig var drømmen å bli topp ti, og hadde vi fått til det hadde vi vært utrolig fornøyde. Om alt klaffer og laget kjører bra er det mulig, tror jeg, men jeg kan også bli nummer 30, sa Moberg i forkant av VM i Rich- mond. Vi møtte Moberg på Olympiatoppen etter La- dies Tour of Norway, og med VM i Richmond nylig avsluttet. Halden-jenta var mest for- nøyd med at hun avsluttet det norske etap- perittet med en sterk tredjeplass. Hele verdenseliten var på plass i Halden by. Gruppetto: - Hva betyr den for deg? Emilie: - Det var skikkelig kult. Jeg var så skuffet etter lørdagen da jeg fikk tekniske på problemer på de lokale rundene, og måtte sykle alene bakerst for å fullføre. Søndagens tredjeplass innfridde min egen målsetting, i tillegg til at det var bra for arrangementet. Det var mange som ble igjen etter rittet og så på premieutdelingen. Det var god stemning. Det var også bra for rittet og norske sponsorer at det kom en nordmann på podiumet under Ladies Tour, svarer Moberg med et bredt smil om munnen. Ladies Tour of Norway ble arrangert for første gang i fjor. Det norske etapperittet ble en suksess, og ble derfor arrangert på nytt igjen i år.

- Det kuleste var verdenscupen Moberg har tatt et steg videre i år med blant annet to etappeseiere i Tour de Feminin (Tsjekkia), én andreplass på den tredje etappen i Tour de Bretagne (Frankrike) og en imponerende tredjeplass under verdenscup- rittet Sparkassen Giro (Tyskland). - Mye har vært bra i år. Det kuleste var nok verdenscuprittet i Tyskland, men det beste minnet var den siste etappen i Ladies Tour of Norway. Verdenscuprittet var det kuleste fordi det var så uoppnåelig, det var litt sånn "wow, skal jeg opp på podiumet der", forteller en fornøyd Moberg. Gruppetto: - Hva er det verste minnet fra årets sykkelsesong? Emilie: - Det var det første Norgescuprittet. Da var jeg skikkelig sliten, og jeg hadde vondt hele dagen. Kroppen var veldig nedfor, og når vi kom inn i bakken der gikk det ikke an å sykle fort. Kroppen føltes dritt, og det var tungt å sykle rett frem, svarer Moberg som ble nummer sju på NC-åpningen i Skien. Moberg endte tilslutt som nummer 64 på UCI sin verdensranking for damer elite etter sykk- elsesongen 2015, av totalt 667 damer. Gruppetto: - Når ser du for deg å være helt stabil i verdenstoppen i rittene som passer deg best? Emilie: - Om to til tre år kanskje, det er i hvertfall målet, avslutter en besjeden Moberg. G

Gruppetto: - Hva tror du det betyr for norsk sykkelsport med et eget UCI-ritt for damer i Norge? Emilie: - Det betyr veldig mye for re- krutteringen. De unge jentene som ser opp til proffene får muligheten til å se de på nært hold, og de kan tenke at en dag vil også de sykle Ladies Tour. Det er også bra for norske etablerte klubblag, de får muligheten til å prøve seg mot verdenseliten uten å reise utenlands. Jeg tror det er viktig for norsk damesykling at vi har et eget UCI-ritt i Norge. De norske jentene får muligheten til å hevde seg på hjemmebane og de utenlandske kan se at vi har ritt også i Norge.

Initativtaker til Ladies Tour of Norway

Faren til Moberg, Roy Moberg, er initativtaker til Ladies Tour of Norway og daglig leder i ar- rangørkomiteen. - Jeg synes det er kult at det er pappa som arrangerer, og jeg får vite om alt, men jeg får ikke være med å bestemme noe. Jeg kan komme med innspill og tips på hva jeg synes er kult, men det er pappa og Heidi (Stenbock- Haakestad) som bestemmer alt, sier 24-år- ingen. - Når man har pappa som rittleder skjønner man hvor mye det kreves å lage et UCI-ritt. De jobber mye med det, fra mai og frem til rittet er det fullt kjør. I tillegg har de egen jobb og familie ved siden av, legger Moberg til.

42 GRUPPETTO # 10

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease