Gruppetto SYKKELSPORT 10-2015

BODENSEE - RUNDTUR

Småfakta

Lindau Lindau er den første større byen du kommer til og en fin start vil være en tur i havnen med fyret fra det 13. Århundre. Ta en tur opp i det ”nye” fyrhuset, som er 33 meter høyt (fra 1856) og få en fantastisk utsikt mot gamlebyen og alpene. Trill en tur gjennom gågatene i gamlebyen og opplev mange velbevarte historiske bygninger. På den delen av byen som er en øy er det en fin sti rundt hele øya.

Friedrichshafen En morsom ting å se er Zeppelin museet som blant annet huser det 33 meter lange midtskipet til LZ 129 Hindenburg. Luftskipet var hele 245 meter langt. Det hadde fire Daimler Benz mottorer som hver hadde 1050 HK. Toppfarten var 130 km/t.

du sykler på. De er over alt. En annen ting de har forstått her er skilting. Selv på små villaveier og sykkelstier gjennom skogholt er det skilter ved alle kryss. Behagelig å trille på morgenen før varmen blir i overkant. Selv i september har ikke sommerens uvanlige varme sluppet taket her helt syd i Tyskland. Mot meg kommer det hele tiden syklister som er ute hygger seg på sykkeltur. De som ikke har hatt særlig tro på el-sykler ville raskt forandret mening her. De fleste

Fantastiske sykkelveier langs sjøen og uten biltrafikk på store deler av turen.

(T.h.) Vi har definitivt noe å lære når det gjelder skilting.

Konstanz Den største byen ved sjøen og et viktig kulturelt senter med mange godt bevarte gamle bygninger. Kommer du med båten til Konstanz bør du få med deg havnen.

som kommer glidende langs vannet er godt voksne mennesker med en liten lydløs motor. Veien veksler mellom sykkelvei langs vannet og enkelte av- stikkere på småveier gjennom

50 GRUPPETTO # 10

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease