Gruppetto SYKKELSPORT 10-2015

Audun Fløtten - første vinner av fellesstarten

FELLESSTARTEN GJØR DET MER SPENNENDE

Fellesstarten fra Trondheim som ble relansert til 2015-utgaven av Styrkeprøven, var den opprinnelige konkurranseformen da Styrkeprøven først ble arrangert i 1967.

Vinneren av fellesstarten, Audun Fløtten fra Ringeriks-Kraft stakk sammen med tre andre fra hoved- feltet da oppstigningen mot Dovre startet. Han la seg i front og trakk bruddet opp på fjellet. Etter å ha kjørt sammen med de tre andre gjennom Gudbrandsdalen og videre nedover mot Minnesund, og det var ca seks mil igjen til mål, sa han til de andre at nå kommer jeg til å kjøre på inn mot mål. De andre fikk problemer med å henge på så de siste seks milene ble en solotur mot mål. – Jeg var slett ikke sikker på at rykket var hardt nok etter nesten 50 mil i beina, men følte meg fortsatt så sterk at jeg ville prøve. Beina viste seg å være overraskende bra, og det er bra jeg tok sjansen, sa Fløtten til Gruppetto etter målgang. – Jeg hadde egentlig bra kontroll, men etter nesten 50 mil vet du ikke helt hvordan beina vil reagere. Du må være nøye hele veien å hele tidren fokusere på det praktiske som å få i seg nok mat og drikke. Rykket føltes bedre enn jeg hadde trodd det skulle gjøre, og fra å bli det tøffeste på hele turen ble avslutningen med den gode responsen fra kroppen en virkelig opptur, sier Audun. Jeg bestemte meg for å kjøre felles- starten fra Trondheim den siste uka uka før rittet. Jeg hadde aldri syklet så langt som dette før. Den lengste turen jeg har gjort er 35 mil, og det er mange år siden.

Audun Fløtten reiste ikke bare hjem med heder og ære. Førs- tepremien i Atea Challenge på 50.000 kroner kom også godt med. – Det er ikke vanlig for meg å reise hjem med en stor sjekk i lomma, så dette kommer godt med, sa 25- åringen, som satser hardt på sykling. Spennende rittform Fellesstarten fra Trondheim som ble relansert til 2015-utgaven av Styrkeprøven, var den opp- rinnelige konkurranseformen da Styrkeprøven først ble arrangert i 1967. Egentlig skulle fellesstarten gått som et formelt aktivt ritt med tilhørende støtteapparat, service- konvoi og dommere, men ar- rangøren fikk ikke tilstrekkelig sikkerhetsmannskap fra politi og vegmyndigheter, og derfor ble det en nødløsning på tampen. – Det var tilrettelagt godt innen- for rammene de hadde, og det gikk ikke utover det sportslige. Men dette hadde vært enda kulere med alt på plass, sier Fløtten. – Konseptet er veldig spennende, og det er positivt at arrangøren legger inn konkurranseaspektet i

det som de siste 50 årene har vært et veldig seriøst turritt, avslutter Fløtten.

72 GRUPPETTO # 10

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease