Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

Test

Bottecchia Zoncolan

S lammed stem, minus èn spacer, stem nedover. Må heve sete 0,5cm før neste tur. Muligens litt lite luft for asfalt og grus, fint på sti. Veldig tynne dekk som trenger endel trykk for å unngå snakebite, kan bli et problem på raskere føre/hardere sykling. Førsteinntrykk. Fin størrelse. Stemmet var litt for langt for min del. 120 mm er ganske langt til MTB å være. Ganske "høy" sykkel. Sitter veldig inne i sykkelen. Selv med stemmet nesten slammed og nedover, føltes styret høyt. Sete står heller ikke veldig høyt. Den føles mer som en XL, spesielt med tanke på det lange stemmet. Veldig bredt styre, men det liker jeg. Bedre med for bredt enn for smalt.

Veldig fin sykkel overall Fine komponenter. Spesielt bremsene, Shimano XT, sommå være verdens beste og mest fornuftige brems akkurat nå. Også fornøyd med resten av delene. Kjede slår ganske mye. Det er ikke den nye XT- skifteren med "clutch". Med den kunne kjedet slått litt mindre. Samme med gaffel, den har den "gamle" looken, ikke svarte innerbein, som de siste demperne. Spent på praktisk forskjell. Men uansett fornøyd med gaffelen. Perfekt trykk. Sensitiv nok, ikke helt rå men absolutt fornøyd. Kanskje litt lite trykk i lock- outen, greit når man sitter å trår, men når man reiser seg syns jeg den svikter for mye. Her er Sid´en bedre.

Veldig stive og fine hjul, ikke noe å si på dem. Dekkene er perfekt til grus og raske grusritt som Birken. Faktisk positivt over- rasket over grepet i teknisk og (i dag) sleipt føre, overraskende! Kunne ønsket meg litt mer volum til stisykling, men til grusbanking er det veldig bra. Litt skummelt med 28/32 psi på sti med slange, men det har holdt fint. Rammen (og sykkelen totalt sett) er veldig stiv! Bra! Den er også tilgivende nok til å gi litt etter der man ønsker at den vil gi etter. Den kommer seg fantastisk godt frem i terrenget og er svært kvikk og responsiv. Det hadde vært interessant å prøvd en identisk sykkel med enda større

112 GRUPPETTO # 3

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease