Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

03

PROLOG

Etter fotball-VM og Tour de France Morsom sammenligning nå som både fotball-VM og Tour de France er friskt i minne.

Film - DVD PANTANI the accidental

death of a cyclist Her får du en nokså usminket versjon av en av vår tids største klatrere. Fra 1998 med seier både på Giro d’Italia og Tour de France til den triste avslutningen på et lite sobert hotellrom. Her får de arkivklipp både fra ritt og intervjuer med Pantani. Uttalelser fra konkurrenter, familie, trenere osv.

Litt hjelp Etappevinner Rafal Majka ble straffet med fem poeng på den grønne trøyen, ti sekunder i sammendraget og 50 sveitserfranc i bot etter å ha tatt tak i en motorsykkel og dyttet seg fremover.

Ønsker seg flere ”rene” idrettslag I en idrett der dopingskandalene internasjonalt har stått i kø, er det viktig at klubbene i Norge tar et standpunkt mot doping. Det kan også klubbene tilknyttet NCF ta ansvar for. I følge NCFs egen nettsider er den kun 128 av totalt 430 klubber som har registrert seg som såkalt ”Rent idrettslag”. Forbundet minner om at samarbeidet med Antidoping Norge om ”Rent idrettslag” setter klubbene langt bedre i stand til å håndtere en eventuell en dopingsak på den riktig måten. ”Rent id- rettelag” er også et veldig tydelig signal om hvilke holdninger klubben representer.Norges Cykleforbund er et Rent Sær- forbund, og alle utøvere som er innom et av landslagene må ta programmet "Ren Idrettsutøver" eller gå igjennom et program fra det internasjonale sykleforbundet.

Han var manges store helt, men ble aldri helt i egne øyne.

Kan bestilles fra: www.Amazone.co.uk Med frakt kostet filmen ca 150,-. Verdt pengene

Litt for mye hjelp På avslutningsetappen på årets Tour de France på Champs Élysées. Der var ikke Movistars José Joaquin Rojas en del av feltet. I sin sjette Tour ble nemlig spanjolen kastet ut av rittet på den 18. etappen. Grunnen ifølge flere medier: Han holdt seg fast i en bil. – Han går ut i skam, sa TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen. Lauritzen fikk støtte av resten av kommentatorpanelet. – Det er rett og slett pinlig. Det er nesten oppe der med andremåter å jukse på, sa Christian Paasche. Rojas ble nummer fire i det tøffe etapperittet Paris Nice tidligere i år, og har fullført fire av sine fem tidligere Tour de France.

29-åringen ble spansk mester i 2011 og er en sprinter som trives bedre i fjellene enn de fleste andre. Rojas sterkeste plassering i årets Tour de France er nummer seks på den niende og ellevte etappen.

12 GRUPPETTO # 3

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease