Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

Fra TdF-triumf til nordnorsk eventyr Marcel Kittel var mannen alle snakket om i Tour de France. Han blir (trolig) den største stjernen under Artic Race of Norway som arrangeres i perioden 14. – 17. august. Etter nye seiere i verdens tøffeste etapperitt, befestet tyskeren sin posisjon som verdens kanskje aller sterkeste spurter. Han vant også to etapper under årets Giro d´Italia. I skrivende stund er den ingen av rytterne som er 100 prosent bekreftet, men Claude Rasch – rittets eventdirektør – uttalte til procycling.no at stadig flere ryttere ønsker å sykle det Artic Tour of Norway. Marcel Kittel og Giant-Shimano vil få følge av World Tour-lagene Belkin (med Lars Petter Nordhaug), BMC (med Thor Hushovd), Cannondale og Katjusja (m Alexander Kristoff). Rittet blir ikke mindre spektakulær enn i fjor, men blant annet målgang på Nordkapp på den første etappen. Tromsø er årets målby.

Grei følgebil for SKY-gutta

Hjemmejakt på NM-gull i 2015 for Edvald Edvald Boasson Hagen får mulighet til å kjempe om NM gull på hjemmebane i 2015. Klubbene Lillehammer Cykleklubb, Brumunddal Sykleklubb og Raufoss og Gjøvik Sykkelklubb har innledet et samarbeid og skal sammen arrangere NM Landevei i 2015. - Jeg gleder meg til å kjøre NM på hjemmebane neste år. Det blir tøft, sier en fornøyd

Boasson Hagen. Også sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er glad for initiativet fra Mjøsklubbene. – Vi synes det er veldig bra at sykkel- klubber går sammen for å arrangere større mesterskap. De tre klubbene har mye arrangementserfaring og alt ligger til rette for et flott NM i 2015. Det er naturlig nok ekstra morsomt at Edvald får mulighet til å kjempe om NM gull på hjemmebane, sier Harald Tiedemann Hansen, i en kommentar til nettstedet Syklingens Verden. – Norsk sykkelsport opplever en fantastisk vekst om dagen og slik er det også på Lillehammer. Vi er stolte over å få være med som arrangør på neste års sykkelfest sammen med to av våre naboklubber rundt Mjøsa. Det er selvsagt ekstra morsomt at Edvald Boasson Hagen får sykle på hjemmebane. Vi gleder oss til neste år, sier Lisbeth Berntsen Huse, leder i Lillehammer CK.

Tempobronse til Tobias Foss i EM!

Tobias Foss fra Lillehammer tok en meget sterk bronsemedalje i juniorklassen under årets EM- tempo i griseværet i Sveits. Tobias var 35 små sekunder bak tyske Lennard Kämna som ble Europamester. - Jeg fikk en god start og fant raskt rytmen. Beina var sjukt bra, og mot slutten av løpet var det bare å presse ut alt jeg hadde. Før EM håpet jeg på en topp 10-plassering. Bronsemedaljen var langt over det jeg kunne drømme om og var nesten like bra som gull, sa Tobias like etter at siste rytter var i mål og bronsemedaljen var et faktum. Regjerende norsk mester på tempo, Erlend Blikra, endte på 17. plass, mens Martin Vangen endte på 29. plass. Sportssjef i NCF, Hans Falk, smilte fra øre til øre og var godt fornøyd med juniorguttas prestasjoner.

Marcel Kittel har vel tatt over tronen som verdens beste spurter fra Mark Cavendish. Imponerte i år med to seire i Giroen og fire i Tour de France.

# 3 GRUPPETTO 13

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease