Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

03

PROLOG

Styrkeprøven og Gruppetto innleder samarbeide Et spennende samarbeid mellom Styrkeprøven og Gruppetto starter nå i høst. Gruppetto vil i framtiden informere Styrkeprøvens deltakere gjennom Gruppetto. Her vil du få informasjon om Styrkeprøvens ritt, treningstips osv.

Froome tester Eurotunnel

Han er den første som bruker sykkel mellom England og Frankrike. Han brukte 55 minutter på den 51 km lange turen fra Folkstone i England til Calais.

Spennende nyhet for hjelperyttere Team Tinkoff-Saxo’s klessponsor Sportful, har tydeligvis sympati for hardtarbeidende hjelperyttere som sliter seg ned til følgebilen og stapper flasker overalt på innsiden og ut- siden av trøya. Dette har vært hjelperytternes måte å gjøre det på i årevis. Ikke veldig praktisk tenkte ut- viklerene hos Sportful og kom opp med “hjelperytter-vesten”. Utrolig at ingen har kommet opp med noe lignende for lenge siden. “Kjempeide, vesten er mye raskere. Når jeg er nede i lagbilen har sportsdirektøren, eller mekanikeren allerede gjort klar vesten. Bare å ta den på, og når jeg kommer opp til feltet igjen kan lagkompisene ta flaskene sine,” sier Daniele Bennati som bruker den hver gang han opererer som hjelperytter.

NCF søker tandem-piloter Lyst å bringe en ekstra dimensjon inn i sykkeltren- ingen? Norges Cycleforbund er på jakt etter dem som vil være med å gjøre sykkelsport tilgjengelig

Falske underskrifter gav sparken som Girosjef? Tidligere Giro d'Italia sjef Michele Acquarone ble av RCS anklaget for å ha utbetalt millioner av euro til kontoer han ikke skulle. Han påstår at signaturen signaturen var falsk og har lagt ut signaturene på nettet for å vise forskjellen på hans egen og den forfalskede. Ikke uventet blir den noen runder i retts- sytemet.

for binde og svaksynte. Prosjektet ”Sykling for alle” har fått støtte fra Extra-stiftelsen, men det er behov for piloter som kan trene sammen men svaksynte/blinde som ønsker å sykle. Piloten på en tandemsykkel er den som styrer, girer og bremser. Pedalene er stilt slik at begge ryttere tråkker i takt. Det finnes muligheter for å delta i ritt, og flere ritt er åpne for funksjonshemmede. I Norge finnes det tandemsyklister som stiller i NM. Tandemsykling er en paralympisk gren og en stor idrett internasjonalt. NCF opplyser at piloter som tar ansvar vil få en støtte på kr. 200,- per time for trening. Begge ryttere må imidlertid være medlem av en klubb.

Nasjonal sykkelkonferanse i Oslo

S ykkelkonferansen i Oslo 13-14. oktober blir kanskje den viktigste møteplassen for alle som arbeider for at flere skal sykle, gode samferdselsløsninger og for alle som ønsker å bidra til bedre folkehelse gjennom fysisk aktivitet i hverdagen. Samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen åpner konferansen, kan hende med et innrømmelse at det må arbeides hardt for at vi skal nå målene i Nasjonal transportplan.

Målsettingen er at 8 % av alle reiser skal skje på sykkel innen 2023. Dermed må det skje en fordobling i forhold til i år. På sykkelkon- feransen vil nærmere 30 fordragholdere fortelle om hvordan en får flere mennesker til å velge sykkelen både i hverdagen og i fritiden. Du kan melde deg på konferansen på hjemmesidene til Syklistenes landforening.

14 GRUPPETTO # 3

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease