Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

ORTLIEB TEST

Ortlieb sykkelvesker Vi har vært på sykkeltur i Chile og Argentina og bagasjen ble pakket i forskjellig smarte vesker. Målet vårt var å slippe å ha tradisjonelle sidevesker.

Øyvind Berg og undertegnende har et felles mål om å holde et høyt aktivitetsnivå på alle jobbreiser. Dette inkluderer fysisk fostring. Jogging er lett og greit men for oss er det sykkel som gjelder. I januar 2019 skulle vi smake vin i Chile og Argentina. Etter et par planleggingsmøter fikk vi det for oss at den beste måten å for- flytte seg mellom smakingene var med sykkel. Vi måtte derfor forflytte oss fra Chile til Argentina og tilbake på sykkel. Turen over Andesfjellene kommer jeg tilbake til i neste nummer av Gruppetto. Vi skulle ha flere overnattinger og trengte derfor noe å frakte det vi skulle ha med av klær og mat. Vi skulle jo tross alt over Andes. Etter en sjekk i markedet fant vi ut at Ortlieb sykkelvesker så bra ut. Vi ante i utgangs- punktet ikke noe om hva som ventet oss av vær, vind eller føre, annet enn at vi skulle sykle over et 4000 meter høyt fjellpass. Det vi hadde som krav til utstyret var at det skulle være vanntett, smidig, effektivt, ha

bra balanse, og være så lett som overhodet mulig. For en gangs skyld reiste vi uten sykler, de skulle vi få på flyplassen i Santiago. Ut i fra bildene vi fikk fra utleiefirmaet så dette ut til å være 26 tommers GT MTB- sykler, med andre ord ganske gamle og tunge sykler. Det viste seg ikke å holde stikk, heldigvis. Vi fikk helt nye ut av esken «Focus Whistler 29» som rett nok veide ca 14 kilo, men de var nye og alt funket. Nå ble det viktig å pakke lett. Vi endte opp med sykler som veide ca 25 kilo. Det er lett å tenke seg at en så tung ekvipasje kan ødelegge all turglede, og jeg innrømmer at det var med blandete følelser jeg for første gang monterte 10 kilo utstyr på en 14 kilos sykkel for å sykle 3000 høydemeter. Det var flere ting jeg var skeptisk til; monteringen, vekten, balansen på sykkelen og ikke minst at henger stabilt på når vi kjører ned fra Andes på humpete grusveier.

Vår erfaring med Ortlieb sykkelbagger: Monteringern var intuitiv og grei. • Vi monterte alle 5 baggene til sykkelen på ca 30 minutter ved første opplastning. • Viktig å etterse at alle remmer og festeanordninger sitter som de skal. • Det skal mye til å plassere noe feil hvis du følger de enkle bruksanvisningene som ligger i veskene. • Balansen på sykkelen er fremdeles meget bra. Det er litt som å kjøre tung motorsykkel en trygg og fin følelse i utfor- kjøringene. • Alt sitter som det skal selv om det blir ganske humpete i utforkjøringene. • Tilgjengelighet til nedpakket utstyr er meget enkel. Det er lett å åpne og pakke ned mens vi er underveis uten å ta utstyret av sykkelen. • Alle veskene vanntette. • Kvalitetsfølelsen er høy. Ortlieb sykkelvesker anbefales av oss på det varmeste.

18 GRUPPETTO # 28

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease