Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

Reise

Det store landet SYDEN som ligger sør for Alpene har siden 60-tallet for oss nordboere siden 60-tallet vært ensbetydende med varme dager, sandstrender og lave priser. Det meste stemmer fortsatt, men de siste tiårene har vi har fått et enda et påskudd for å venda nesa sydover - sykkelopplevelser.

UT PÅ TU R

TEKST OG FOTO: Vidar Petterson

SYDEN - ordet, som mildt sagt vekker blandede minner fra egen ungdom, men som likevel er stedet vi sender våre håpefulle unge, så de kan bli så sanseløst fulle at det de husker er diskokula som det eneste lyset de så hele uka. Sitter vi virkelig å snakker om muligheten av igjen, etter et år med jobbing, snømåking og mørketid, å plages av sol- brente rosa briter, brautende tyskere og svensktalende kelnere? Sommeren er over. Du har kanskje syklet litt for mye - etter familiens målestokk...

I et anfall av dårlig samvittighet er det lett å love at; ja neste sommer, eller til påsken da skal vi reise på badeferie. Samtidig lurer du på hvordan du skal få sagt at også sykkelen nok en gang skal bli med på turen…? Bamseklubber, overfylte svømmebasseng og svette kaféer kan komme til å bli redningen din. Og de smakløse souvenierene kan du uansett om et par år smyge ned i søplekassa.

38 GRUPPETTO # 28

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease