Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

IT A L I A

BORMIO – Passo Mortirolo Etter rasten på toppen av Gavia kan du fortsette turen ned på den andre siden av Gavia. Utforkjøringen som er litt mer utfordrende enn fra Stelvio er morsom, og vindjakke og gode bremser kommer godt med. I bunnen av bakken ligger Ponte di Legno og da er det blanding av flatt og slakt nedover de neste 15 km. Det fryktede navnet dukker opp – MORTIROLO. Bakken starter med 10% stigning. Litt bunkring i Monna, som er den første og siste lille landsbyen vi finner i denne stigningen. Etterpå bærer det rett til himmels igjen. Man skal ikke høyere enn 1.852 m.o.h. Noe som betyr at stigningen ligger i skogen hele veien. Den siste kilometeren til toppen er litt snillere med 5,5%, noe som virker flatt etter de første bratte 11 kilometerne.

BORMIO – Livigno Har du fortsatt litt saft igjen i

Nedkjøring med overraskelser Utforkjøring med 10,5% i snitt og utallige hårnålssvinger er en morsom utfordring. Det skulle ikke være alle de krappe svingene som skulle bli det mest utfordrende, men i ca 70 km/t dukker det opp en veps som be- stemmer seg for å fly rett inn i øret mitt. Ikke den beste lyden å ha med seg nedover så bremsen trykkes inn, litt for hardt… Skrens på bakhjulet i denne farten er ikke lurt, og heldigvis tar hjulet tak når jeg slipper bremsen. Vepsen er der fortsatt og summer panisk. Etter et nytt og roligere nedbremsingsfor- søk får jeg stoppet sykkelen og ristet ut vepsen. Uten å bli stukket. Flere hint om å ta det pent ned resten av bakken trenger jeg ikke. Vel nede, og det som på kartet så ut som en enkel tur tilbake til Bormio, er ikke det. Det er som regel motvind og faktisk 500 høydemeter som skal klatres på de 25 km tilbake til Bormio.

Flott utforkjøring ned fra Mortirolo.

klatrebeina er det flere muligheter når du er i Bormio. Kanskje greit å starte litt roligere enn de to fore- gående dagene. Du kan trille ned samme veien du kom opp fra Mortirolo, og etter 40 behagelige km kommer du til Tirano. Det er den siste lille landsbyen før du krysser grensen til Sveits, og den lange klat- ringen på vei mot Livigno er i gang. Etter den lange klatringen er du over Forcola di Livigno, og da er det bare å kose seg i den 12 km lange ned- kjøringen til Livigno. Etter en kaffes- topp i den etter hvert kjente ”tax- free” byen Livigno, er det å bare å fortsette klatringen ut av byen mot Bormio. Det starter med rundt 450 høydemeter og når du passerer toppen av Passo Eira er du på 2.300 m.o.h. Herfra er det en del berg- og dalbane før du er tilbake i Bormio. Flott tur!

MORTIROLO

Lengde: 9,61 km Start: 902 m.o.h. Mål: 1.848 m.o.h. Stigning: 964 m Snittstigning: 9,8% Maks stigning: 26%

LOKALE TURRITT 23. juni - 170 km

Herlige veier ned fra Mortirolo.

52 GRUPPETTO # 28

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease