Gruppetto SYKKELSPORT 28-2019

Rtt

29 km/t i snitt!

VM går mot slutten, og det er som vanlig eliteklassen som gjenstår. Vi er som nevnt i Danmark og på sykkelcross med tusenvis av tilreisende belgere og nederlendere. Da er det naturlivis øl, mye øl. Men ingen fyllefest, bare blide ansikter. En ting slår meg i løpet av disse dagene. Det er ingen norske med, ikke i noen av klassene. Hvorfor ikke? Vi har terreng, talenter og vær som skulle tilsi at vi burde kunne være gode.

Søndagen er her og Mathieu van der Poel hadde vunnet 25 av 27 sykkelcross- ritt han hadde stilt opp i denne sesongen. Det var ikke rare odds på ham.

han var allikevel ikke helt fornøyd før start. Han hadde også i de to forenvær- ende årene vært den beste rytteren, men ikke vunnet regnbuetrøya.

Han er teknisk meget god og i denne krevende løypa kom det godt med. Allerede på den tredje av 12 runder fikk han forspranget og ag det ikke fra seg. Belgiske Toon Aerts ble stadig hengende mer og mer etter. Van der Poel fikk også stadig flere meter på mannen som hadde hatt regnbuetrøya det siste året, belgiske Wout van Aert. Seks sekunder etter femte runde ble raskt til 30 sekunder og da var det over. Kun mekaniske problemer eller punktering kunne ødelegge for Mathieu van der Poels ferd mot regnbuetrøya. Snittfarten i den tekniske løypa var utrolige 29 km/t.

Det var mange av nederlenderne som fikk det med seg…

UCI REGLER

Løyperegler: • Løypa skal ikke ha mer enn 6 hindere (hvor rytterne må av sykkelen) • Hinderets lengde skal være maksimum 80 meter og hinderhøyden skal maks være 40 cm. • Andelen av løypen som inneholder hindere skal ikke overstige 10% av løypen. • Styret må ikke være over 50 centimeter bredt • Dekkvidden må ikke være mer enn 33 millimeter og de må være uten pigger. • Hjulene skal ha minst 12 eiker • Vekten må minimum være 6.8 kilo

• Det skal være innslag med sand/ikke fast dekke som minimum er 40 meter lange og 6 meter brede. Rittets skal vare minimum én time for senior, 50 minutter for U-23 og damer, og 40 minutter for juniorklassen.

Skikkelig antrekk med slips på 1930-tallet.

76 GRUPPETTO # 28

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease