Gruppetto SYKKELSPORT 19-2017

CAMPAGNOLO-NYTT

Campagnolo’s dobbel pivot konstruksjon. Campagnolo forteller fornøyd at bremsene 50g mindre enn Shimano’s 105 gruppe, som vil være gruppen de tar opp kampen med.

Campagnolo Centaur gruppe er tilbake

10 girs varianten ble tatt ut av sortimentet i 2015, men er nå tilbake som 11 girs versjon. Det betyr at Veloce gruppen utgår, og Centaur er den nye innstegsmodellen. De viktigste forandringene er: - Firearms krank som på de øvrige Campagnolo gruppesettene. - To typer finish; sølv, eller svart - Bakgir kan ta opp til 32 tenners kassett Gruppen er bygget over samme lest som toppgruppene, men det er brukt aluminium og tyngre materialer der det på topp- gruppene er benyttet karbon.

Front og bakgir Fontgiret er i et stykke aluminium for å bedre stivhet og styrke. Høyden på giret er som på de øvrige modellene, og er designet for

Campagnolo Centaur – ut på tur

Jeg hadde gleden av å få en dagstur i kupert terreng på Gran Canaria med den nye gruppen, og det er greit nok for å få et solid førsteinntrykk. Utseendet er nokså likt Potenza, som er gruppen over på prislisten. Centaur kan du også få i både blank og sort utførelse. Hovedforskjellen i forhold til Potenza er noe økt vekt, 181g. Det som umiddelbart imponerer ved Centaur- gruppen er bremsene. På de rimeligere gruppene er det ofte på bremsene du merker at du ikke har betalt så mye. Campagnolo har virkelig truffet med sin nye gummiblanding i bremseklossene, beregnet for aluminiumsfelger. Testturen var kupert med over 2.300 høydemete. Det betød natur- ligvis lange nedkjøringer, og Centaur imponerte med overraskende kontroll og kraft. Det er veldig imponerende for en gruppe til denne prisen. Giringen foregår på samme måte som på alle Campagnolo’s grupper med to klart adskilte knapper for opp- og nedgiring. Om du liker dette systemet eller konkurrent- enes er smak og behag, men med så presis og distinkt giring til denne prisen ligger Centaur helt i toppen, og noe du vanligvis må betale mer for. Ergonomien er meget bra og den samme som på de dyrere gruppene. Det er enkelt og nå både gir og bremsehendler uten for store bevegelser. Nedgiringsknappen er den samme som på EPS gruppene og er enkelt å nå selv om du ligger nede i bukken. Syklene var utstyrt med 11-32 krans, noe som passet fint i det kuperte terrenget. Smart av Campagnolo å utstyre innstegs- modellen med lette gir, som vil appellere til nybegynnere. Her får du en grundig gjennom- prøvd girgruppe fra Campagnolo til en meget god pris, og ytelse.

å redusere lengden du må føre girhendelen for at kjede skal skifte krankring, og det skal være behov for mindre kraftbruk.

Bakgiret er redesignet og gitt en ny kjede- føring som ligger nærmere kassetten, og skal

Krank Som nevnt er det firearmet krank som ble lansert på Record i 2015 på Centaur. Den er i aluminium i stedet for karbon. Den kommer i 52-36 eller 50-34. Akslingen er Ultra Torque, som du finner på toppgruppene. Løsningen gir økt stivhet.

gi kjapp giring. Ved at det kan brukes 32 tenners kassett uten å måtte velge en spesialtilpasset bakveksler vil dette være en perfekt løsning for mindre trente syklister, og ikke minst om du sykler mye i tøffe bakker. Kassett og kjede Campagnolo produserer Centaur-kassetten i tre alternativer: 11-29, 11-32 og 12-32. Konstruksjonen er den samme som på Potenza kassetten, men med litt enklere finish. Kjedet er nydesignet og passer til alle grupper, men er

Ergopower shifters Centaur's ErgoPower hendler fungerer på samme måte som på de andre gruppene. For- skjellen fra toppgruppene er at du kan kun gire ned et gir på kassetten ad gangen når du trykker på knappen på innsiden av hendelen. Utformingen er lik som på de øvrige gruppene, og er av aluminium.

tiltenkt Potenza og Centaur gruppene.

Bremser Til slutt ser vi på bremsene. De er laget av aluminium og bruker

Campagnolo Centaur komplett gruppe

Vekt: 2.471 g • Pris: 6.300,-

# 19 GRUPPETTO 43

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease