Gruppetto SYKKELSPORT 19-2017

Mekketips

MEKKETIPS Sjekke før ferieturen

Ikke bli stående på vidda, eller et annet sted langt fra sykkelreparatør eller sykkelbutikk.

Ting å sjekke før turen

Snart er det sommerferie og mange skal ha med sykkel til ukjente og avsidesliggende steder. Selv om du skal til Italia, Frankrike eller på fjellet her hjemme er det ofte langt til nærmeste sykkelbutikk. Ikke la en liten ting som et røket kjede, eller noe så vanlig som en punktering ødelegge turen din. Sjekk sykkelen under en treningstur i god tid før du pakker for ferieturen.

Kjede: Glipper det når du tråkker til litt ekstra kan det være driv- verket som begynner å bli slitt. Kjede som har vært i bruk en stund vil strekke seg og kan begynne å glippe. Kan sjekkes på et sykkelverk- sted. Bremseskiver/klosser: Klosser og skiver slites langt raskere om du f.eks skal sykle på grusveier, og ikke minst i dårlig vær. Sørg for at de ikke er på grensen til å bli utslitt før du drar. Bremser: Om du har hydrauliske skivebremser og de føles litt svampete ta en service på et bra sykkelverksted. Få luftet systemet og etterfylt/byttet ut bremsevæsken. Dekk: Tenk på underlaget der du skal sykle. Selv om du har en racer kan du fint sykle på finere grusveier. Jeg ville ha sjekket hvilken dekk- dimensjoner det er plass til, og hvis du ikke allerede har det, ville jeg satt på f.eks 28 eller 32 mm dekk. Det ruller forøvrig like bra som smalere dekk, og gir langt bedre beskyttelse mot punkteringer og selvfølgelig bedre komfort.

Ting jeg alltid pakker med på tur Ta med ekstra: - Dekk/slange (Pariserdekk om du kjører på det) - Bremskeklosser - Lappesaker - Multiverktøy (med kjedeverktøy) - Liten pumpe - Wire - Reserve kjedeledd/kjedelås

- Dropout/girøre - Liten oljeflaske - Regnjakke

Husk. Kan du skifte dekk eller slange, eller lappe slangen, eller hva om kjedet ryker? Kan høres ut som selvfølgelige ting, men du vil bli overrasket over hvor mange som er nokså hjelpesløse også når det gjelder de enkleste reparasjoner. Lær deg det. Du får garantert bruk for det en gang!

Claes Henrik Nitteberg har mange års erfaring både som syklist og mekaniker. Driver Claes Henrik Sykkel i Drøbak

# 19 GRUPPETTO 71

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease